Lokalt mord, familjens bekant!!

Under tio dagar här i Brisbane har ett letande av en kvinna, hustru, mamma till tre döttrar, debatterats och spekulerats bland lokal befolkningen och nyheter, vart har kvinnan tagit vägen? Denna kvinna ska den 19 april, enligt sin man, gått ut kl 22 en torsdagkväll för en promenad och fredags morgon kl 7 ringde mannen till polisen för att anmäla hustrun försvunnen. Varför gick hon ut på promenad så sent, varför ringde mannen till polisen på morgonen och inte tidigare under natten?

Idag har en kropp hittats i en flod (NÄRA VÅRT HUS!!) och identifierats, det var hon, Allison Baden hittad. Telefonerna här hemma ringde så fort nyheterna kommit tidigare idag, Shannon och hennes vän var hemma här. Shannon kände till kvinnan, men framförallt hennes man känner familjen och Shannons syskon till väl. Shannons väns dotter går i samma balettklass som en av offrets döttrar.. Ja alla känner till familjen, och rykten sprider sig fort. Enligt Shannon och hennes vänner ska mannen ha haft tre olika affärer med kvinnor, Allison ska ha torsdagskvällen hon "gick ut för promenad" begärt skilsmässa. Hemskt!
Än vet man inte vad som hänt med Allison. Mannen sitter inne på förhör, men nekar fortfarande.
Ikväll satte vi på lamret i huset för första gången (sedan de kopplades in förra vecka, tur det!). Jag, Shannon och barnen är själva (Cameron är i New York för en veckas jobb) och det är en liten läskig stämning häromkring området nu.
http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/police-launch-unlawful-homicide-investigation-after-womans-body-found-20120430-1xu2l.html
Vad har du fått lida av? R.I.P.

Cupcakes

Cupcakes bak för mig och Madeleine idag. Hon ska ta med sig dom till skolan imorgon för de har en "Mothers and kids afternoon tea". Alla barn tar med sig cupcakes för att sälja dom till föräldrarna och pengarna går till fattiga människor (det är många olika penga-insamlingar i skolorna här).
Regnbågs tema hade vi på våra cupcakes! Och de blev fantastiskt fina och himmelskt goda :)

Detta är väl ändå det bästa med bakningen?
Väl inne..
.. klara!
Dekaration.
Båda sorterna tillsammans. De första med regnbågesfärger inuti är enkla vaniljmuffins med frosting över och strössel. Den andra har citron smak på muffinsen, blå frosting (himmel) med en regnbåge gjord av frukt.
Smakprov!

Härliga söndag!

Hej hej alla där hemma!
Har haft en toppen helg med tjejerna. Var skönt att vara hemma i Brisbane en helg för en gång skull med tjejerna, och inte vara borta på semester med familjen (dock vill jag inte klaga på att åka till "The beach" :)).
Vi hade det jätte mysigt och roligt i poolhuset, hyrde en film och åt gott. Söndag tog tjejerna ett dopp i poolen, bakade och hade det bra.
Så trevligt vi hade :)
Höst/vinter? I Australien kan man bada i poolen ändå..
.. dock tog det ett tag innan de va i vattnet.
Dvärg? Det såg roligt ut när Sofia stod i vattnet och hennes ben såg jätte korta ut.
Bakade scones (bild tagen från google) till afternoon tea, vilket uppskattades för alla i familjen. Mums!
Fick en lektion av William hur man använder en "ripstik". Det var mycket svårt. Det är små hjul man balanserar på och man ska röra höfterna/benen på ett sätt så man får fart.. svårt att förklara. Jag klarade tillslut att ta ett varv utan hjälp :)
"You go like this"

Regn regn och åter regn..

Det har regnat konstant i två dygn nu, spöregn! Är detta regnperiod som kommer? Igår fredag skulle alla tjejer (även de nya au pairerna vi träffat) på en salsa kväll. Det visade sig att salsan skulle vara ute på ett torg, men med spöregn så vart det såklart inställt. Ja, Sofia och Lisa åkte istället runt i vår bil inne i stan och "glassade". Skämt och sido försökte vi hitta parkering inne i stan vilket var omöjligt! Vi hitta ett ställe, gick in på en bar och beställde dricka, sen drog vi vidare.. och hem.

Idag har jag bjudit över tjejerna för en mys kväll, för vad passar inte bättre när det spöregnar ute att mysa framför en film och massa gott. Vi har poolhuset för oss själva och de ska även vara kvar för en sleepover :)

 

Inte roligare än såhär har det varit idag..


Träning!

Nu har jag kommit igång med träningen igen på allvar, som jag har längtat. Min hosta är över och jag är friskförklarad (fick tillslut gå till doktorn och ta antibiotika för min hosta som varade i mer än en månad..). Jag börjde smått med träningen redan när vi va på Cabarita första gången men att besöka hotellets gym och löpträning ute/stranden.

Idag besökte jag ett gym, Fitness first, som kan jämföras med vårat SATS hemma. En provdag och jag gick på Bodypump och Balance. Det var bra.. Men så skulle vi sedan prata om avgiften för att vara medlem på gymmet. Jag kan nästan inte tro det. $190 I VECKAN!!! Det är 1400 svenska kr!!! Jag trodde först de menade i månaden och tyckte det va dyrt.. men i VECKAN!! Denna månad (4 dagar till) bjuder dom på startavgiften som är $75.. tackar då är vi uppe i $115 i veckan. Detta inkluderar 3 PT varje vecka ($60 vilket man självklart kan ta bort) men fortfarande är det lite väl dyrt att gå på ett gym och betala ca 500-600 i veckan! Imorgon ska jag gå på spinningspass på Fitness first, för att prova så många klasser så möjligt innan jag "bestämmer mig". Hah, jag tror jag redan har gjort mitt val. Herre gud.. lägger hellre pengarna på kläder :)

Jag börjde genast sakna KMTI där hemma, där jag endast betalar ca 3000 per år.. Janne och gänget där hemma, en stor hälsning till er!


Heldag på stan

Vi hann se en parad när vi anlände stan 11.30 cirka..
ANZAC Square är ett minnesmonument för att hedra män och kvinnor som deltog i kriget som stöp många människor.
Detta är en stor dag för Australien och Nya Zeeland och många kommer och lägger blommor och minnesplatser.
Senare på dagen träffade vi andra au pairer i Brisbane i South Bank. Mycket trevligt!
Vi har ett pariserhjul här.
Detta är min stad, by night!
Hemma möttes jag av en god middag med touch av Jamie Oliver och avsluta kvällen med en brasa ute på altanen. Mysfaktor va på topp!

ANZAC day!

"ANZAC Day 25 april är en allmän helgdag i Australien, Nya Zeeland, Cooköarna, Niue, Samoa och Tonga för att hedra de som stred i Anzac (Australian and New Zealand Army Corps), och alla de som tjänade sitt land.

25 april 1915, var det datum då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallipoli under första världskriget. Slaget blev oerhört blodigt, med 60%-iga förluster på båda sidor, och ledde till osmansk seger. Den blev helgdag 1920 på Nya Zeeland och 1921 i Australien. Omkring 60 000 australiensare och 18 000 nyzeeländare dog.

Dagen brukar högtidlighållas med marscher, orkestrar som spelar, idrottsföreställningar, religösa riter och särskilda måltider. Det finns en särskild kaka för tillfället."


Taget från Wikipedia. Så idag är det en public holiday vilket innebär att jag är ledig från jobbet också. Hade gärna gått på dessa speciella morgon ceremonier för Anzac men det började redan 5.30 på morgonen (innan solen går upp) och idag såg jag min chans till att sova ut på riktigt (jag sov till 8! Haha kan inte sova längre..). Idag ska jag möta tjejerna på stan och vi ska se vad denna dag innebär för befolkningen. Många affärer har stängt idag, även mat affärer, för detta är en stor dag som hedras.

 


En cykeltur där jag bor

Hösten är här, 30 grader och strålande sol.. eeh höst? Ja precis, så det passade alldeles utmärkt att ta en cykeltur idag. Så jag har hittat ett snabbare färdsätt till busshållsplatsen (förutom bil som är det bästa), endast 15 min att ta sig till busshållsplatsen (att gå tar det ca 30 min..).
Denna gata bor jag på.. O'Brien Road 296, Pullenvale QLD 4069. Om nån vill skicka paket till mig, jag önskar mig lakris och marabou choklad tack! :)
Uppförsbacke, mjölksyra i benen!
Nedförsbacke såå skönt.
En av många hundra hästar som grannar. Jag gillar dom allihopa :)

Dessa var vakthundar åt hästarna och huset. Så fort jag närmade mig staketet skällde dom och sprang fram för att se vad jag höll på med. Men de blev tysta när jag prata lite snällt med dom.

Här är biken, och hästar (så klart) i bakgrunden.

Vi har getter som grannar också..

Många fina blommor/buskar längst vägen.
Grannen next door. Här snackar vi inte en liten trädgård på området vi bor, här har alla hektarer.
En himla lång uppförsbacke till denna granne.

Och så nedförsbacke hem till oss, infart vid röda pilen.

O'Brien Road 296 bor jag på ja.. och paket/brev önskas :)

Uppförsbacke igen..


Uppe! Och kollar ner för uppfarten..

Detta är framsidan. Utsidan är så gott som färdig men det byggs fortfarande i mitt rum (röda pilen). Så jag kommer få hela nedervåningen med egen ingång. Just nu bor jag i gästrummet som är fönstret ovan pilen.

Hela uppfarten ska göras om också med en rondell i mitten bl.a.
Våra vakthundar; Harwey (brun) och Sofie.

Aussie football

Även denna gång spelade vi fotboll, men inte den fotboll vi är vana vid hemma i Sverige utan Aussie fotboll (fotboll finns här också med det heter "soccer" och är inte lika stort och populärt som fotboll). Det är likt amerikansk fotboll där man springer med bollen i handen, blir man tacklad (vi körde med att nudda) måste man stanna, toucha foten och passa vidare till sin medspelare. Man får inte passa framåt utan den ska passas bakåt. Så man spelar i en linje hela tiden.. svårt i början att hålla platsen. Sedan ska man över till motståndarnas sida och toucha bollen vid mållinjen, som amerikans fotboll. Jätte kul var det :)



Swedish pancakes vs. Aussie pancakes

Det gick inte att undgå den heta tävlingen mellan Francys Swedish pancakes och Gregs Aussie pancakes i vår lägenhet på Cabarita beach. Två stenseriösa tävlare med sina topp secret ingredient och egen topping. Francys med vanlig svensk recept på pannkakor (och lite vanilj) och topping vaniljglass, blåbär/hallon och krossat chocklad. Medan Greg små aussie pannkakor (likt amerikanska pannkakor) med två olika topping; ena citron och socker och andra jordgubbssylt och grädde.
Vem vann?
Olidligt spännande, framför allt barnen tyckte detta var jätte kul. Jag fick flest 9-10 (tror jag?) så jag ser mig själv som vinnare. Och jag menar, vem tycker inte om svenska pannkakor? Däremot var citron och socker riktigt gott att ha som topping, även på de svenska pannkakorna. Så prova det där hemma :)

Bästa frukost

.. och efter den härliga löprundan åt vi en super stor frukost/brunch på ett café nära hotellet. Jag tog en frukt tallrik, enorm och bästa frukosten man kan få en varm solig morgon som denna!


"Running up that hill"

En dröm jag alltid haft är att springa på en lång vit strand, en tidigt morgon, soluppgång, vågor som sköljer upp mot stranden.. Check!

Mina vader gilla inte denna dröm dock, ajaj träningsverken är på god väg. En fin dag här på Cabarita, ska ta in och njuuuta av tillvaron!


Favorit i repris

Vi tar en helg på Cabarita beach igen! Jag och familjen packar väskorna och är strax redo för att bege oss, samma hotell med samma människor (kommer fler familjer också troligtvis). Så vi kommer träffa alla familjer som förra gången, men nu kommer vi bo alla tillsammans på samma hotell = många barn! Kommer bli lika kul som förra gången. Deras vänner är mycket trevliga och framförallt väldigt roliga! Jag har ett Aussie smeknamn som jag fick för ett tag sen av familjen och vännerna (framröstat tillsammans); Francy (uttalas Fräncy).
Here we go again! :)


Picknick i parken

Location: Brisbane, South Bank park
Weather: Strålande sol, 28 grader.
Summary: 5 av 5 toasters!

Onsdag

5.45 ringde klockan och 6.00 började min arbetsdag. Jag har varit igång här hemma sedan dess med att tagit upp barnen till skolan, passat Samuel, strädat, tvättat, plocka ur/in disk, lagat mat.. tills 15 idag! Jag är sååå trött. Har precis tagit mig en dusch vilket var välbehövt! Mycket av dagen var impulsiv eftersom jag inte går ifrån ett schema om vad jag ska göra, utan jag ser vad som bör göras. Och baka/laga mat var planerat av mig att jag ville göra. Så piroger har jag gjort idag. Ska testa det för barnen att lägga i deras lunchbox (så trött på dessa torra mackor de får varje dag). Och imorgon ska vi svenska tjejer har picknick i en park så pirogerna kommer till användning där också :)
20 stycken mer tre olika fyllningar; #1 köttfärs, lök, morot, tomatpure, chilisås, salt/peppar #2 köttfärs, champinjoner, röd paprika, soya, creme fraiche, kryddor #3 salami, svarta oliver, fetaost, soltorkade tomater

En dag på jobbet

Nu ska jag förklara hur en vanlig arbetsdag kan se ut för mig;
Vi är nu tillbaka till vardagen hemma på O'Brien Road och kidsen började en ny termin i skolan idag. Pappa är på jobbet (visserligen jobbar han hemifrån idag men åker till Sydney redan ikväll..)
Så jag började jobba 6.30 idag med att stryka barnens skoluniformer, packat deras sportväskor, ta ut en disk ur diskmaskinen, packa lunchboxen, väcka barnen (tufft idag!) och se till att de klär sig, laga frukost och få den att äta (kan också vara jobbigt..) och 7.45 skjutsar pappan dem till skolan. Sista kvarten plockar jag undan lite efter frukosten, lägger in disk och sopar upp där barnen har ätit. Klockan 8 idag hade jag körlektion 1,5 h och efter det kom jag hem och har bara slappat.. Jag funderar på att gå ut och ta en cykeltur snart.
Klockan 14.30 hämtar jag och mamman Madeleine från skolan för att sedan bege oss till baletten 15.30. Den håller på i 45 min så under tiden går jag runt i shoppingcentret (där baletten håller hus) och hämtar upp henne 16.45. Mamman gör andra ärenden under denna tid, som tex handla mat osv. Under samma tid åker pappan och hämtar upp William och kör honom till tennisen.
När vi kommer hem gör jag ibland lite snacks efter skolan, ser till att William gör sina läxor innan har får fri tid och jag leker lite med Madeleine. Cirka klockan 18 ska barnen hoppa in i duschen/badet och efter det äta. Idag gör jag middagen som består utav svenska köttbullar (från IKEA), potatis, brunsås och grönsaker till det. På vardagen ska barnen vara i sängen runt 19.30-20, och där slutar min arbetsdag! Jag ska jobba 6 timmar per dag (eller högst 10) och 30 timmar i veckan. Jobbar jag mer än det tillkommer övertid, och det händer ofta..
Alla dagar ser olika ut beroende på vilka aktiviteter barnen har efter skolan eller vad mamman gör under dagen. Som tex imorgon ska mamman till sin massör mitt på dagen och eventuellt gå på yoga, så jag ska ta hand om Samuel då. Några gånger i veckan städar jag upp i barnens rum, lekrum och även tvättar deras kläder.
Detta är min måndag!
Hejsvejs

Första månaden

Lite mer än en månad har gått nu, kändes som det va en vecka sedan. Fort går det. Jag trivs SUPER BRA som det kanske har märkt. Jag är totalt förälskad i Aussie och vad landet erbjuder, och jag njuter varje dag. Australien, Brisbane, familjen och alla människor, det kan inte bli bättre än så här. Mina planer var första att jobba som au pair 6 månader i Brisbane och sedan flytta till Sydney för att söka ett random jobb och leva självständigt. Man får nämligen inte vara hos samma arbetsgivare (samma familj) i mer än 6 månader enligt Australienska myndigheter. Detta innebär att man antingen kan byta till en ny familj efter 6 månader eller resa runt/plugga. Men jag trivs så bra med familjen och familjen trivs med mig, så vi har tänkt att smita kring detta genom att mamman i familjen anställer mig istället (nu är jag anställd av pappan) vilket innebär att jag får en ny arbetsgivare. Brisbane är även en toppen stad att bo i för att göra små roadtrips längst östkusten.
Mamma, hoppas jag inte gör dig orolig nu.. men jag har svårt att se mig komma hem om ett år haha. Jobbigt kommer det nog att bli. Men det är ett tag kvar (tack och lov) och inget jag behöver tänka på nu. Var lite orolig för att jag skulle få hemlängtan efter.. vad sägs det 3 dagar, 3 veckor, 3 månader.. men jag har svårt att tänka mig att jag kommer få det faktiskt. Visst familjen och vänner saknar jag, men dessa har jag kontakt med ändå. Och vad jag får uppleva här, det är svårslaget.
Hoppas ni mår bra där hemma också :)

Home sweet home

Efter en underbar 11 dagars semester på Cabarita är vi hemma igen. Kan inte säga att det skulle göra något att stanna där ett par dagar till, men skönt att vara tillbaka ändå. Den sista veckan har vi hunnit med en dagstrip till Byron bay och Lighthouse (som ligger på Australiens östligaste punkt), flygit drake, fiskat, hängt på stranden eller i poolen, resturangbesök, grillkvällar och haft en annan familj på besök. Kort och koncist. Nu i bilder..

Lighthouse, en av Byron bays största turistattraktioner.
Byron bay beach ovan.
Byron bay, en av Australiens kända stränder. Lighthous syns uppe i dalen.
Älskar denna bild.. "kick out the epic mother fucker"
Dessa krabbor fanns på stranden, svåra att upptäcka dock.
Fullt hus!
Hotelles bar.
I tvns värld.
Barnen var helt tokiga i alla spel automater som fanns för dom.
Och lillkillen fiska upp denna apa helt själv och blev hysterisk glad.
S är super trött..
.. och här sover han så sött!

Cabarita beach

Månens nedgång
Solens uppgång
Månen igen..

Soluppgång runt 6 tiden.. dock väldigt molning

Kalkonger i träden är inte ovanligt här. En regnbåge kan skymtas mellan grenarna.
Vår veranda på "The beach resort"

Easter bunny hunt

Hej hej alla!
Ja jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera här. Jag har haft annat att göra helt enkelt :)
En liten kort sammanfattning av påsken:
I Australien, som många andra länder, firar man påsk på påskdagen. Så påskafton hade vi en strand dag här på Cabarita beach. Mycket sol, stora vågor och underbar strand. Jag gjorde min berömda Frozen cheescake som vi hade som desert under kvällen. Andra cheescaken på 2 veckor, och jag gissar på att det kommer bli fler. Alla verkligen äälskar den!
Påskdagen började tidigt vid 7 tiden då barnen vaknade och letade efter alla ägg som Easter bunny lämnat under natten. Här i Austarlien kommer Easter bunny till snälla barn och gömmer choklad ägg och presenter. Easter bunny hunt fortsatte vid poolområdet också.. Under dagen åkte vi till ett ställe för att strandsätta jetskin och ha en ännu underbar dag vid sjön/stranden. Vi åkte jetski bland delfiner, det var en underbar och befriad känsla. Som påskmiddag hade vi inget mindre än.. tadaaa Swedish meatballs med brunsås och lingonsylt. Jag hade lovat familjen att göra det och vi hade gäster över för middag så det passade bra att bjuda alla på svensk mat då. Det gick hem också, så fler köttbullar kommer att göras :) Till efterrätt hade vi faktiskt svenskt lösgodis som jag tagit med mig hemifrån. Så det blev en spontan svensk påskmiddag.
Annandagpåsk spenderade vi självklart vid... stranden! Fick min första surflektion av Cameron och grabbarna. Jag har något att träna på under mitt år här.
Vi är kvar här till lördag så jag ska fortsätta jobba på min bränna här :)
See you guys!
(Jag har en del bilder att visa. Jag börjar med dessa 32 först)
Cabarita beach
På en mycket fin resturang "Fins" men otrolig god mat från havet
På samma resturang en annan kväll med familjen och deras vänner
Super god mat återigen och fantastisk design. Riset är inlindat i stora bland som bildar ett torn
Champagne glas goes nappflaska
Champagne är inget ovanligt i familjen Buchanans vardag
Vi gick ner till stranden påskaftons natten och joinade lokalbefolkningen vid elden. Magisk känsla!
Här har Easter bunny (jag och Shannon) lagt ut ägg
Easter bunny kom till mig också :)
Och där är letandet igång i full fart
Barnen lyckliga med all choklad. En gång om året får de äta choklad till frukost, och vilket barn är inte lycklig då?

Ägg fanns att hitta även vid poolen för alla barn


Mer choklad = nöjda barn

Ute med jetskin och alla leksaker till det. 5 av 5 toasters!
Här får barnen smaka svenskt godis "Snören". Tumme upp!




Busungar


En vanlig dag på stranden

Nej Samuel gillade inte första mötet med havet

Såhär kan en dag på jobbet se ut



The beach at easter

I Sverige åker man skidor på påsk. I Australien åker man till stranden på påsk. Ja dessa länder är helt klart motsatta varandra. Så vi packar väskorna nu och gör oss redo för stranden.. men först en kvällsgrillning på det :)
Cabarita beach ska vi till och bo på ett fint hotell för 10 dagar. "Jobbigt" jobb jag har, jag klagar inte.

3D bio

Dessa dagar är barnens påsk lov och idag har jag varit på bio med William, Madeline och deras lilla kusin Ruby. The Lorax - jag gillade filmen och man får en tankeställare på miljön och allt vad människan förstör. Visas filmen där hemma rekommenderar jag alla att se den, jätte rolig är den också :)
Nu är jag helt slut efter att tagit hand om 3 ungar som skriker, bråkar och springer omkring. Ska ta det lugnt en stund tills jag börjar "jobba" igen kl 18.

Weekend in Surfers Paradise

TOPPEN HELG!
Sammandrag: Första dagen vi kom checkade vi in ganska direkt, kolla vår underbara utsikt och drog ner på stan och stranden. Vi bada inget då för det var lite mulet och vi hade inte så mycket tid för det innan vi skulle gå ut. Jo, får vi började göra oss iordning redan vid 16.30 tiden för vi skulle vara färdiga 18.00 för att möta upp en party grupp. Detta var något slags event man följde med på, får bar till bar och fick en gratis drink på alla ställen. Vi gick till 5 olika ställen sammanlagt under kvällen.. riktigt KUL verkligen! Vid 00 tiden var vi helt slut och beslöt oss för att gå tillbaka till hotellet, byta om till lite mer bekväma skor (6 timmar i high heels och värme känns kan jag lova) och dra ner på stan för lite natt käk. Vi hamna mitt i ett riktigt hemskt cat fight mitt ute på gatan med knytnävar och stryp tag.. Nej alltså inte hamna i själva slagsmålet med vi stod precis bredvid. Jag mådde så illa av det så jag kunde inte se det. Kvällen sluta relativt tidigt då vi gick tillbaka till hotellet runt 2 och somna direkt.
Nästa dag var en beach dag, tog får frukost ner till standen och bara njöt av det härliga 27 grader och strålande sol. Första toppet i havet, vattnet var ljummet och stora starka vågor. Vi åt sushi som lunch även den dagen och avsluta med glass som efterrätt.. En lugn dag och vi åkte sedan hem vid 16.30.
Nu ska jag lägga mig med sand fortfarande i mitt hår. Underbar känsla!
Vågorna var enorma och starka
Sen lunch/middag på balkongen
Balkongens utsikt från alla dagens tider.. fick aldrig nog att fota. Så detta runt 14 tiden..
Runt 17 tiden..
Natt runt 00.30

Inne på en klubb.. detta var då toaletten men många vackra speglar


Kvällens första..

Tequilan fortsatte

By night..

Här tillsammans med vår nya svenska vän vi träffa under kvällen (i gult) som backpackar själv längst kusten
Surfers Paradise kallas även "lilla Vegas" eller snarare varianten av "B Vegas"
God morgon härliga vy
DHL var med och säkra beachen

RSS 2.0