Happy Halloween!

Så idag är det ju vår allas Halloween och det firar vi med trick or treat, så klart. Barnen var super glada, vem är inte det om man får massa gratis godis av människor? Nåväl, vi åkte till Shannons och Camerons vänner och möttes upp utav andra barn, lots fun.
 
Här målas det självlysande nagellack.
 
Och så började andra barn strömma in för trick or treat.
 
 
 
Medan de stora barnen var ute hade denna lilla tiger fullt upp med.. att inte vara still när jag försökte ta kort.
 
Trumma på bord.. inte still.
 
Krypa omkring.. inte still. 
 
Gå litegranna.
 
Det var omöjligt att få ett bra kort på lill tigern ikväll.
 
Trick or treat?
 
Treat!
 
Skrämmande... söta! :)
 
 
 
 
Väl tillbaka igen skulle det jämföras godis osv. Trevlig kväll, men så nöjd att vara tillbaka hemma i lugnet :) för många barn på samma gång.

Birthday party á Swedish style!

Brännboll och lekar uppdelade i lag var det planerat, så som man gör i Sverige. Men vi hade det för himla trevligt tillsammans på en stor filt och pratade och skrattade igenom hela förmiddagen tills regnet tog oss.
Så nu till bilder, lördagen då Lisa OCH Anna firades :)
 
 
Härlig tjej, Fanny är hennes namn :) 
 
 
Maten, ostar och kex, kyckling sallad och taco paj.
 
 
Två svenskor men två svenska cider. Svensk cider by the way är mycket populärt här i Australien. Då talar jag om Recordligt som alla bara ääälskar här. 
 
Couples. 
 
Couples..
 
.. couples :) Alla så fina tillsammans. 
 
Och här är vi, vi var aldrig beredda på att ta "couples" så vi blev alltid oförberedda. 
 
Kärngänget, love! Sedan har vi en gästspelare i bakgrunden :) 
 
Här får Lisa paket. 
 
Och även Annan fick lite bio biljetter av oss. 
 
Sen va det dags för lite spel för några - Boul. 
 
Paul förklarar så fint spelreglerna för minsingarna i gänget.
 
Stjärnan.
 
Massa kramar den eftermiddagen. 
 
Lite fotboll spelade vi också. 
 
Sedan var det dags för fika, go fika, med mini cheeasecake á Swedish style! 
 
Cheesecake och tårta! 
 
Sjunger vi alla för födelsedagsbarnen. 
 
Hurra för Lisa och Anna! 
 
Senare på kvällen hade vi middag hos Sam. Mycket trevligt! 
 
 
 

Samuel 1st Birthday

27 October 2011 föddes detta lilla charmtroll. Ett år senare, gladast på självaste födelsedagen.
 
 
Detta väntade Sam när han vaknade. Och jag fick senare berättat för mig att han blev sååå glad att han skrek ut av lycka.
 
 
Hans chokladtårta, som jag tagit många bitar utav.
 
 
Hans favorit. Han älskar att traska omkring på sina ostadiga ben. Granpa brukar jag kalla honom :)

Förkyld.

Har jag inte varit sjuk lite för mycket nu? Kan tyckas.. Nå väl, barn och föräldrar blir sjuka lite i omgångar, och Sam har haft en förkyldning som legat i länge så antagligen det jag och Shannon har blivit smittade av nu. För ja, vi är förkylda nu. Det suger! Det finns väl aldrig riktigt läge för att vara sjuk, men nu är det absolut SÄMSTA läge. Åker till Sydney torsdag-söndag, och jag vill vara i bästa form då. Har även börjat komma i gång med god träningsmotivation, som tyvärr måste läggas på paus igen.
 
Jag får väl så återgå till alla chokladkakor (mycket kalas nu i helgen och mycket tårta kvar), tea och alla näsdukar. Fördelen är att jag kan krypa upp i sängen med en film och inte känna ånger, för jag måste krya på mig :)
 
Och ja, jag skulle ju visa bilder och blogga om Lisas kalas i helgen. Men jag glömde min kamera hos Sam.. så jag får göra det lite senare, kanske onsdag om det hinns med.
 
PS. Jag jobbar fortfarande även om jag är sjuk.. Tar hand om Sam just nu (han sover) och gör alla andra vardagssysslor. Jag ligger ju inte döende så detta kan jag allt fixa.
 
"Förkyld på jobbet" - jag minns så väl denna reklam hemifrån, och jag känner mig just i den situationen. Jag har snor servetter överallt vart jag har suttit.

Kalas dags

Lördag är kommen och vi ska idag fira Lisa! Även ute i Pullenvale firas Sam 1 år idag. Gjorde igår två kakor till kalaset; äppel kaka med hemgjord vaniljsås och frozen cheesecake. Önska jag kunde dela på mig och befinna mig på båda ställen.. Men jag väljer Lisa och Swedish party style :)

Morgon promenad/löpning, ätit frukost (bacon and egg) och nu ligger jag och solar och tar ett dopp i poolen hos Sam. Vi ska snart iväg till Lisas party som börjar kl 12 i en park. Mat och lekar, mer om det senare :)

Nu - njuuta :)


Mitt livs bästa beslut..

Jag tänker många gånger vad jag skulle ha gjort hemma i Sverige nu om jag inte tog beslutet för en livsförändring. Stampa i samma fotspår, komma någonstans..? Tveksamt, hade nog tagit ett eller två år till innan jag brytigt mig loss från tryggheten "Karlstad". 
 
Vilka människor jag har träffat här. Tur med en bra familj, resor jag haft med dom och glädjen barnen har gett mig. Vännerna här är det bästa med hela Australien. Utan dessa härliga tjejer hade landet inte haft den platsen i mitt hjärta som den fått. Och en aussie pojkvän får man lägga till. Han gör min tid här mycket speciell :)
 
När jag kom till Australien började mitt liv på riktigt. Och framtiden har så mycket mer att ge.
 
Mitt livs bästa beslut var att åka till Australien!
 
Min första helg i Australien, med familjen på Lone Pine Koala Sanctuary. Glad Andreea, men mycket mycket trött. Fortfarande jetleg på bilden.

Happy 20th Lisa!

Idag bjöd jag hem tjejerna för inget mindre än 20 års lunch/kaka afternoon tea. Minstingen av au pair ligan fyller nu 20, ingen tonåring längre och allvaret börjat för fröken (må då säga att Lisa är ingen liten skit unge, och känns inte som att hon nyss fyllt 20 år, hah)
 
Så bjöds på lunch - pesto pasta, parma skinka, sallad, soltorkade tomater, fetaost, oliver toppat med pinjenötter.
 
Tårta - klassisk kladdkaka gjort på äkta choklad för en lyxigare touch.
 
LYCKAT!
 
 
 
Ja, Lisa har mat i munnen men försöker se artig ut på bilden och le :)
 
"Little miss sunshine"
 
"Ja må hon leva, ja må hon leva.."
 
 
Det blåste en del så ljusen kom släkta fram till Lisa, men vi låssades som att de fortfarande var tända och ja.. vi hade kul, finns det mer att tillägga om denna bild? haha
 
20 years heeeey!!
 
Gullunge!
 
".. och en fin bild tillsammans" :)
 
Min vi kan inte vara seriösa allt för länge.. Haha vi har så jädrans kul tillsammans. Min klänning blåste upp till en balong hela tiden och här försöker jag visa hur stor jag blir. Jaja, nog med förklaraing om denna bild också!
 
Toppen tjejer!
 
Servering. Best cake ever? Jag tror detta blev en av de bästa kakorna jag gjort får jag lov att säga.. det är den riktiga chokladen som är "the secret".

Go the Fuck to sleep.

En god natt saga, en bok som faktiskt är skriven på riktigt. Den MÅSTE jag läsa för lill Sam. Han är just nu "a pain" när han ska lägga sig. Han är sjuk och vill ha sällskap hela tiden. När han somnat och du smyger ut, ja då märker Sam att han är själv och bröjar gråta.. Tar mig ibland 30 min upp till en timme att lägga honom.
 
Så ibalnd tänker jag Go the Fuck to sleep!
http://www.youtube.com/watch?v=JCtBlcgpD_c
 

Kids and baking!

Ny vecka och jag börjar hårt. Eller nah kanske inte riktigt, men mycket har jag gjort idag.
Min dag: tog hand om alla barn på morgonen fram till 10.30. Barnen hade studie dag så de har varit hemma. Sedan tog Shannon med dom till IKEA. Jag var då ledig hela för- och eftermiddag. Den tiden spendera jag på träning - gick 40 min till bussen, träna 1 timme, hem igen 40 min från bussen. Jag är nöjd, och super glad att komma igång med träningen på riktigt igen. Har varit för lat dessa 7 månader, eller snarare inte haft möjlighet att träna hårt. 
Barn kom hem 4.30 och jag har varit igång sedan dess. Lite tid med Sam, fixa honom. Sedan hade jag kvalitetstid med William, vi gjorde något vi båda älskar - bakade. Resultat i bilder. Hade också en underbar familje middag och alla är nöjda och glada. 
 
Veckan som kommer bjuder på massa födelsedagsbarn och kalas. Därför är bakning nu ett stort prio. Och vem älskar inte bakning mer än jag :)
 
Bakning förra veckan - brownies med oreo fyllning. BARA halv fabrikat och känns ju sådär.. men värt ett försök och de blev super goda.
 
Två barn i köket = slåss om vem som ska göra vad. Det gällde deligera rätt så det blev rättvis med sysselsättorna.
 
Detta var väl sista bilden på kakorna (var ganska upptagen med att ungarna gjorde rätt och inte bråka i köket). Sedan hällde man över brownie smeten och in i ugnen. Tre olika lager alltså.
 
Idag var junior masterchef i köket. Otroligt nöjd över sitt mästerverk får man lov att säga :)
 
 
Vår kaka, nöjd grabb.
 
 
Han dukade. Någon var mindre nöjd i bakgurnden.
 
Han servera upp.
 
Vollá, detta gjorde vi. Det vita gjorde vi utan vit choklade :)
 
Och så nöjd att servera sin egen gjorda kaka :)
 

Välkommen helg!

Intensiv och händelserik vecka, helgen är mer än välkommen.
Snabb resumé: har börjat på gym så har tränat så ofta jag kan.
Igår bakade jag med kidsen och hade kvalitetstid med dom. Madeline är nu besatt av Pippi Långstrump och hon vill att jag visar massor av klipp och filmer på hemme på youtube. En dag ska vi kolla på hela filmen, trots att det är på svenska. Igår träffade jag några vänner från Karlstad, Petronella och Katja samt hennes bror och en annan vän till dom. De har rest runt i Australien för tre veckor och har nu haft två dagar i Brisbane. Det var riktigt kul att träffa folk från hemma plan och även hemstad.
 
Imorgon åker jag och tjejerna tidigt tidigt till Byron Bay.,närmare bestämt 5.50. Vi har något att se fram emot imorgon, woooh :)
 
Måste lägga mig snart? Snaaart så.

HEJ!

Ja HEJ på er alla. Jag har varit lite slack med bloggen över helgen och början av veckan. Men jag lever, mer än vanligt :)
Har sakta med säkert kommit tillbaka till mitt vanliga jag; glad, pigg och full av energi (oftast).
 
HELGEN har varit super. Bio och mys med Sam fredag - Taken 2, ni måste se den (om inte ni sett 1an först, se den först!). Lördag hade jag brunch med tjejerna och det var så härligt att ta vara på lite kvalitetstid med dom. Lite mer kavlitetstid med Sofia fick jag även den kvällen, tillsammans med mina favorit tjejer i NYC (jag är beroende nu när jag har boxen haha). Söndag var en riktigt söndag. Jag och Sam gjorde inte mer än vad vi kände för, och det va skönt :) Det inkluderar frukost ute med hans vänner, road trip till vattenfall och chill med bok i gräset med kaffe och kaka.
 
NY VECKA och jag har jobbat sten hårt, eller gjort alla tråkiga sysslor färdigt fort för att inte ha det släpandes till slutet av veckan. Idag började jag på ett gym. Har inte tränat på ett gym nu på 7 månader, och jag får seriöst myror i benen. Jag MÅSTE träna för att må bra, och jag har väntat för länge med att joina ett gym så - bättre sent än aldrig har jag ett gym att gå till nu. 
Idag har jag även planerat min framtid. Spännande vad nästa år har att erbjuda :)
 
Här näst, gott och blandat i bilder :)
Lill gangsta at Pullenvale! Watch out (he is tooo cute).
 
Fredags efter bio köpte jag och Sam med oss takeaway food, satte oss på en bänk och hade denna vy som utsikt. Bilden är inte tagen av mig utan Google. Ville mest bara visa hur fint Brisbane är. Detta Story Bridge som är en av många stora broar i Brisbanes innerstad.
 
Sedan samma kväll hade vi lite kvalitets choklade från självaste Shanghai och hotel The Langham. Jag älskar dig Choklad!
 
Favorit tjejerna med stort F!
 
.. och brunchen var hur god som helst. Och vi hade mycket mycket roligt tillsammans, som vanligt :)
 
Hey, detta är mina nya skor! Passar som bäst nu när jag har ett nytt gym också. Mina gamla Asics gjorde sina sista steg i centrala Australien och den röda sanden. Dessa är mina nya jag ska slita ut. Och hur skön är inte känslan av ett par nya springskor, känns som jag går på moln.

Recovery day!

Efter långa resor, tidiga mordnar och legat hemma avmattad som en sjukling, kan jag inget annat säga att jag är värd denna dag.
Det är spö regn i hela Brisbane (och här till skillnad från hemma väntar man på regn, alla är glada) och jag tog denna mysiga eftermiddag till att spendera med några av mina favorittjejer - Carry, Samantha, Charlotte and Miranda. Och så glad jag blir :) Börja med första säsongen idag och ska köra lite maraton. Tjejer, man får väl aldrig nog va?
 
Idag var jag värld en Schweizer nöt. Sista kvar av mammsen, tackar :)
 
Syns inte så bra, men det spö regnar! Just de, jo jag har ju flyttat ner nu till mitt rum. 6 månader senare när jag anlänt är mitt rum färdigt :) Får visa någon bild nån dag.

Shanghai bildmoln!

Och nu till andra resan och massa bilder från denna. Beskriver varje dag med bilder, lättast så :)
 
Måndag var väldigt väldigt lugn. Alla var trötta och hängiga från resan (jag EXTRA mycket då jag inte sovit på två dygn). Vi så hängde mycket runt hotellet The Langham Xintiandi, hade till och med en eftermiddags nap i några timmar. Senare på kvällen gick vi till Heidi (Shannons vän som var vår privata guide hela veckan) och hade super god kinesisk middag. Då tror ni säkert ris var huvudrätten, men ICKE. Heidi berättade något lustigt som att ris är oartigt att be om under en kinesisk middag. Det betyder då att du inte gillar maten och inte blev mätt.
Vårt hotell i centrala Shanghai. 
 
Lite tråkigt att visa frukost bufféer. Men denna blev jag enormt imponerad utav. Och hotellet är känt för dig stora och utsökta utbud av frukost. Här - kinesisk frukost, dumplings och buns. Favoriterna är högt upp till vänster.
 
.. ca 30 meter lång frukost. 
 
 
 
Bakom den kvinliga personalen fanns även ett stort bord med bara flingor, nötter och mjölk. Mitt favoritbord med andra ord. 
 
Första dagen gick vi runt via hotellet som sagt. Gillar detta par som spelar badmington mitt ute på öppna gatan :) Frihet kallas det. 
 
Människor hänger ut sin tvätt också mitt ute på gatan. Något jag tyckte var mycket lustigt. Även kläder hänger de upp här och var. 
 
 
Vår lilla kvarter vid hotellet. Mycket mysig och kallas för Xintiandi.
 
Hemma hos Heidi.  
 
Mad i Sianas flickrum. 
 
Middag! Observera utsikten bakom oss. 
 
Super god mat. Detta är säkert inte vad människor tänker sig kinesisk mat. Men detta är sanningen, mycket nyttigare än alla dessa små fritterade rätter man köper på kina restaurnager. DETTA är kina mat gott folk! 
 
Heidis utsick på 30 våningen. 
 
Tisdag hade jag hand om tjejerna på vårt hotell och lill Sam. Flickorna fick lite tid i spa och pool avdelningen. Poolen var mer anpassad för vuxna än för barn då de va som lägt 150 m djupt och poolen var super lång. Mammorna och William var under tiden ute på en antik marknad.
 
Nu för tiden älskar Sam sina äpplen. 
 
Smoothie time! 
 
 
Mera god kinesisk mat! 
 
Flickorna va hungriga sedan igen och vi beställde room service på rummet. 
 
Samtidigt visade Sam mig Shanghai. 
 
Samma kväll hade vi efterrätt på hotellet. Jag må alltid säga att efterrätter är goda, men dessa... ÅH vad goda de va. Har nog aldrig haft så god chokladkaka i mitt liv tror jag. 
 
Onsdag var marknadens dag! Så mycket att se och så mycket att ha. Och vi shoppade loss. Lite jobbigt att ha alla barnen med, men de var mycket tålmodiga och höll ut dessa 4-5 timmar vi va där. I loved it!
Först lite fotoshots vid vårt kvarter. 
 
 
 
 
I taxin påväg till marknaden. Här förklarar Heidi hur man säger sakta ner på kinesiska - "manidio" något sådant, för helvete vad hur de körde i Shanghai. 
 
 
 
Marknad underground! 
 
 
 
Utanför marknaden påväg hemåt.
 
Torsdag, och Cameron är nu i Shanghai också. Kom från jobb från Singapore och spenderade de sista dagarna med oss i Shanghai. Denna dag gick vi till en park där många aktiviteter hölls. Senare samma dag åkte vi till Shanghais Sport Institut där alla olympiska sporter tränas och själva olympiader tränare där. De är inte en offentlig plats att besöka och det är en mycket sträng skola. Heidis man är nämligen en mästare i Kung fu och har själv gått på denna skola i sina unga dar, och han som fixade in oss. Detta var en häftig upplevelse, och vilka talanger.
Jätte leksak. 
 
Parken med massa roliga aktiviteter. Här flyga drake liknande. 
 
 
Detta va kul, och vi fick hjälp att öva. 
 
 
Jag va rätt haj på detta. Minns att jag gjort mycket sånt i min barndom på skola och fritis. 
 
Sedan gav vi bort Sam till några kineser ett tag. Dom gilla det.. men Sam va lite tveksam? 
 
 
 
En man som skriver symboler med vatten. 
 
Flickorna och vid sidan av äldre herrar dricker sina teer och pratar skit. 
 
 
Kung fu. 
 
Gymnastik.
 
Fredag var min kamera lite på vila och jag tog nästan inga kort. Morgonen åkte jag, Shannon och Heidi till den stora markanden med ALLT en kvinna vill ha i sitt liv (?). Göra sista shoppingen utan barn. Efter det stanna jag och Sam på hotellet medan alla andra åkte på cirkus. Sam är alldeles för liten för att uppleva sådana höga ljud, så bäst att han fick vara inne. Samma kväll var jag och barnen på hotellet också medan föräldrarna och vännerna hade sista middagen ute tillsammans.
Jag tog barnen ner till hotellets restaurang och hade middag. Ganska kämpigt när den minsta va för trött och ville knappt äta, skrev och ville lägga sig. Will hade för ont i halsen för att äta och började faktiskt gråta lite. Så jag bestämde för att ta all mat vi beställde in på room service, och vi gick fort upp. Allt ordna sig när vi kom upp. 
 
Lördag åkte vi hem mitten av dagen. Vi hade en fin vecka i Shanghai. Intensiv och man bör ha fler dagar än just en vecka, så mycket att se och så lite man hann med ändå.
Denna bild visar hur hög polution halten är i Shanghai. Mitten av dagen, solen står som högst. Utav alla avgaser ser det dock ut som att det är solnedgång, avgaserna färgar solen orange röd som en solnedgång. Och det är tjock dimma av avgaser. Trots detta kändes luften ändå ren. Men an tänka mig vad mycket skit man fick i sig i lugnorna när man andades in luften.

Hemma.. och sjuk!

Vi kom hem söndags eftermiddag. Inte lika jobbig flygresa då det var nattflyg och jag sov stort sett hela vägen hem. Men jag var trött och utslagen från mina två resor ändå. Och smällen kom igår, då jag fick reda på att jag blivit smittad av barnens sjukdommar. Så jag är magsjuk, har halsont och feber - en mix som gör en mycket mycket trött och seg.
 
Men igår fick jag en ledig dag vilken jag uppskatta rejält. Jag spendera den med Sam vilket var skönt att se honom igen. Jag va rätt trött och sov en del på dagen.. Jag gick till frisören och färgade/slingra mitt hår som jag inte gjort på väldigt längre (varken hemma i Sverige). Ville lyxa till lite och göra något nytt. Sedan blev det kväll och vi hade familje/släktmiddag här hos Buchanan då Shannons systrar och pappa kom över.
 
Idag har jag verkligen inte gjort alls mycket. Tagit upp Mad för skola (Will är fortfarande hemma och sjuk) och efter hon åkt till skola gick jag tillbaka till sängs och sov till 11.30 igen. Ska försöka få i mig lite lunch snart men det är rätt svårt det med. Usch detta inlägg kändes mer som ett tycka-synd-om-mig-inlägg, nej fy så hemskt är det inte. Jag lever :)
 
Detta köpte jag i Kina. Behöver jag beskriva? Väskor, väskor och väskor, software och dvd box, lite souvenirer, plånböcker, smycken, solglasögon och en hel del kvalitets tea. Jag är nöjd :)

Leaving Shanghai, bye!

Nu sitter vi i lobbyn och väntar på taxin. Redo (?) för en lång resa hem till Brissy igen. Vi har haft en roligt, intensiv, stressfull vecka. Har tagit igen lite sovtimmar från min förra resa, men jag behöver mera vila innan jag är på banan igen. 
 
Bilder och recension av Shanghai resan kommer jag att göra när jag kommer till Brisbane igen.
 
Zàijiàn Shanghai!
 
 
 
 
 

Darwin

Så de sista tre dagarna hade vi i Darwin. Hetare och soligare dagar, hiking i 40 graders värme (skugga!), men det hade sin charm. Stört fokus på alla dessa fina vattenfall, saltvatten krokodiler och sol sol sol. Äventyret hade sitt slut och vi alla tjejer var eniga om att det var den bästa 1,5 veckas semester vi haft.
 
Höjdpunkter på denna resa: ridit kamel, ätit kameul, kängeru och buffalo (inga favoriter men har smakat iaf), sovit i swags under stjärnhimmel, badat i fina vattenfall och alla dessa fantastiska hiker på de mest underbara och obeskrivliga platser.
 
Just hanging vid ett termit bo. Termiter bygger detta själva med sand, spott och annat material de finner i naturen. Hårt som sten blir det.
 
Vi åt myror. Hade en syrlig smak
 
Florence falls in Litchfield National Park.
 
 
Hello buddy!
 
Stannade upp på en annan fin plats för bad. Det var mycket bad dessa dagar då det inte gick en sek. utan att man blev dryplig blöt av svett.
 
 
Krokodil cruise på Yellow Water, fortfarande i Litchfield National Park.
 
 
Här har vi första saltvatten krokodilen (de kan äta upp oss, lite fasinerande).
 
Andra kroki. Denna var en jätte, svårt att se på bild men den slingrar sig mellan träden.
 
 
Dessa fåglar är enligt guiden mycket sällsynta att se och hon hade själv aldrig skådat dom så när som detta. Så det var extra spännande att vara nära dessa fellows, dock ingen aning om vad de egentligen är.
 
Denna krokodil fann jag och kallar den för min. Fina väskor och skår jag skulle kunna få av den :)
 
I was there!
 
Senare på kvällen fota vi solnedgången vid vår campingplats.
 
 
 
Duka upp för middag.
 
Kristen från USA, Amber från Canada och Angela från UK. Fina och roliga tjejer!
 
Vår guide och kok för kvällen - Trent.
 
In åker vi till enorma nationalparken Kakadu.
 
Här fanns mer aborgin konst.
 
.. och andra fantastiska platser.
 
JUMP!
 
Sofia och jag hade lite dans uppvisning?, skulle jag vilja kalla det.
 
Jag gillar deras varning skyltar för krokodiler.
 
Här Maguk och vi hade ett välförtjänt dropp (svettet rann på oss, 40-45 grader varmt?)
 
Uppe vid Maguk istället..
 
.. och tog oss ett dopp där också.
 
Guiden tillsammans med alla oss tjejer. He was lucky, the other guides said :)
 
Team Sweden.
 
Twin fallsDet ska föreställa två vattenfall i denna bild, men som tidigare är det torka denna period.
 
 
"Do the funny tiger now" haha.
 
Ser ni mig?
 
Het brud, bikini och sneakers var vår vardagliga outfit då man hikar i 40 graders värme.
 
Jim Jim Falls. Inget vattenfall här heller men när det är hela den mörka delen av berget svämmat av vatten.
 
Mycket klart vatten och stora svart fiskar som naffsa tårna.
 
Härlig skutt i vattnet, I know ;)
 
Gänget samlade tillsammans, härligt gäng och tack och hej för oss alla.

Alice up to Darwin

Nästa tre dagars tur bilade vi 1500 km hela vägen från Alice Springs upp mot Darwin (det är ett avstånd från södra till norra Sverige för en uppfattning). Förutom att sitta i bil en väldans lång tid har vi även badat i naturligt heta källor, paddlat kanot och badat i en flod med saltvatten krokodiler (dessa kan äta upp en) och sett fina platser. Allt i bilder:
 
Som en äkta Aussie turist - kängeru skylten check! 
 
Ja jag försöker mig upp mellan dessa stenar, och det var svårt. Platsen heter "Devils Marbles" och är känd för dessa enorma rund formade stenar som bildats genom hårda vindar i öken klimat.
 
Denna sten klövs genom en spricka och senare av en lättare jordbävning. 
 
Jag lyfter upp den, bilder ljuger inte (hihi). 
 
 
 
 
En annan berömd skyld - check!
 
Naturlig het källa. Var som piss ljummet och mycket mycket klart vatten.
 
Happy gang.
 
Och ovan oss hade vi "little red flying fox", rättare sagt fladdermöss. Det var tusentals som flög runt, och vilket ljud de gav. Cool känsla.
 
 
Lite "vatten konster" kan man kalla det.
 
Ser ni de kamoflerade lullabys? För er som inte vet var det är, en mindre variant av kängeru.
 
Vi paddla kanot med saltvatten krokodiler..
 
.. i Katherine Gorge.

The red center - Kata Tjuta, Uluru and Kings Canyon

Varning - massor av bilder! Ta tid och njut.
Tre dagar gjorde vi Kata Tjuta, Uluru och Kings Canyon. En del hiking, mycket svett och obeskrivliga platser.
 
Första dagarna besökte vi de välkända bergen Kata Tjuta och Uluru.
 
KATA TJUTA.
 
 
Första hajking dagen och jag var sååå laddad. 
 
 
 
 
Jag ser en elefant, vad ser du?
 
När det är regn period är det ett vattenfall här. 
 
Tänker mig "Landet för längesedan" filmen i denna vy. 
 
 
 
 
 
 
ULURU.
 
Ser ni också ett huvud med jätte hjärna? 
 
 
 
En val bakom mig? 
 
Nature of love(heart). 
 
 
 
Ännu ett uttorkat vattenfall. Alice Spings hade inte haft en droppe regn på 158 dagar när vi var där, vilket var historiskt. Och det regna sista dagen vi åkte från Alice också, 19 september. Coolt!
 
Vår grupp fick äran att ha den bästa Aborginiska guide, Lincoln, som berätta om hans kultur, tradition och situation kring Uluru.

Historier berättas utav bilder.. 
 
.. och detta är Lincolns historia. 
 
Tuffa tjejer hey! 
 
Uluru goes sunset.
 
Tog lite fina bilder vid solnedgången och Uluru. 
 
 
.. och lite tokiga.
 
 
På andra sidan.
 
KINGS CANYON.
 
 
Så här skulle alla berg i The red center se ut om det inte vore för alla vindar och ämnet kalk som färgar allt rött.
 
 
Här ville U2 göra film inspelning för en video, men blev nekade av Aborginerna som fortfarande äger Kings Canyon.
 
 
På topp.
 
 
Lisa föll från toppen och blev räddad i sista sekund (barn, detta är bara på bild och inte verkligt).
 
Fridom.
 
Kings Canyon heeeey.
 
 
Sjävla Canyon. Magisk plats.
 
Och sist, men mest fantastiskt - att sova i swag och under stjärnhimmel. Detta gjorde vi alla kvällar i Alice :)

Alice Springs!

Här framme i Alice Springs! Vi möttes av en hetta på hela 37 grader när vi steg av planet. Vindarna var desto varmare.. känslan av att befinna sig i en bastu. Själva staden var inte mycket att hänga upp i granen, lite som en spök stad. Inte stort alls.. men så mycket fint runt omkring att se - vi befann oss i The red center. Mer om det nästa inlägg.
 
Tok Lisa!
 
Frammeee och glada äventyrslustna tjejer.
 
En ledig kväll i Alice innan turen nästa dag börja.
 
Första dagen med Adventure Tours och resan från Alice upp till Darwin. Först tre dagar i Alice Spings.
 
Kamel tur!
 
Lite sex and the city feelings på denna bild.
 
 
 
Det var lite läskigt att komma av kamelen. "Leeean back, leean back" ja jaa jag försöker!
 
Vår nya vän Herr Kamel.
 
Herr Kamel och Fru Emu.
 
Bebis Kamel.
 
Och här börjar vår resa, mitten av Australien Alice Spings!

Egen tid.

Kopp grönt tea och lite dator ger mig ny energi inför dagen. Jag befinner mig fortfarande i centrala Shanghai, i skrivande stund på vårt hotell The Langham i Xintiandi. Jag tänkte försöka börja blogga lite från vår resa genom North Territory. Många bilder att gå igenom och mycket att visa. Så detta kommer ta tid mina vänner.
 
Annars är rullar livet på. Jag är dock väldigt trött på allt resande genom Australien och nu Kina - tufft liv. Men snart är jag hemma igen, saknar Brissy & egen tid.
 
 
 

RSS 2.0