I'm alive!

Från att badat i flod med saltvatten krokodiler till att campat med dingosar (vilda hundar) är jag åter tillbaka till Brisbane, en snabbis. Bästa veckan vi haft! Mycket kortfattat.
 
Packar upp och packar in, tvättar snabbt och nysss duschat. Nästa destionation är Shanghai med familjen Buchanan och flyget går om 5 timmar. Åker strax tillbaka till flygplatsen.
 
Hörs om en vecka igen.
 
Ps. jag är SUPER trött!
 
 

Färdig packad!

Har haft hela dagen ledigt (Tack Shannon) för att packa färdigt och organisera mig. Och japp, det behövde jag för packade färdigt under dagen.
 
Det jag inte nämnde tidigare idag är att jag har packat för två resor - Alice Springs OCH Shanghai. Ja minns ni att jag skrev för ett tag sedan att jag åker till Shanghai med familjen samma dag jag landar i Brisbane. Så 6 timmar efter att jag landat från första resan börjar nästa resa, och ja det är inga korta flygresor.
Tänk att det kan ta 7-8 timmar att flyga i ett land. Det är ungefär så långa våra resor kommer vara i Australien.
 
Nog om det, här är mina väskor nedan och se så fint jag har packat.
 
Mina väskor för 2,5 vecka på resande fot. I Shanghai ska jag shoppa en massa varav jag inte tar med mig mycket dit.
 
Shanghai - stor väska lite saker.
 
Alice Springs - liten väska massa saker!
 
Lustigt att man packar sommar och vinter för samma resa. I Alice Springs är det tok hett om dagarna (30-40 garder) men svin kallt om kvällarna (5-10 garder) just nu när det är vår fortfarande. Så solskydd på dagen och mössa på natten. Jag kommer att ha underställ som pyamas faktiskt, hah.
 

NU ska vi på middag. En snäll tålmodig kille väntar på mig!
PUSS på er :)

9 day Cloud 9

IMORGON ÅKER VI!!! Vandring, sova under bar himmel, bada vid vattenfall, uppleva Ayers Rock, The lost city, Kings Canyon, Mary River med krokodiler och mycket mer.
Har endast nämnt lite här i bloggen om nio-dagars turen i Northern Territory jag och tjejerna ska göra. Här en liten mer beskrivning:
 
Hela turen på 9 dagar, dock åker vi från Alice Springs upp till Darwin (tvärtom på bilden ovan). Kommer till Alice torsdag 20 eftermiddag men själva turen börjar 21 september. Slut 29 september och är hemma 30.
 
Första tre dagarna. Kan inte ge bättre beskrivning än att ni läser själva :)
 
Nästa tre dagars tur.
 
Sista trippen. Bada i vattenfall kommer bli häftigt. Åh allt detta komemr bli en upplevelse!

Intensiv helg!

Och så trött jag är alltid varje måndag.. med idag var jag nog lite tröttare än vanligt. Orka inte ens gå upp för min morgonpromenad 5.20 (inte ens, haha).
 
Fredag kväll va vi svenska tjejer bjudna till fördelsedags fest hos svenska Fanny men massa svenskor där. Va annat folk också, men så roligt att möta svenskar och uppskatta deras sällskap på annat vis här i Aussie.
+
Lördag hängde jag runt med Sam på dagen tills jag åkte hem för jobb eftermiddag/kväll. Familjen hade den traditionella "Curry night" med sina vänner. Och massa massa barn.. tog dock bara hand om "våra" ungar. Men det var nog det den kvällen med massa skrik runt omkring.
+
Söndag åkte jag och Sam till Tamborine National Park och vandra i naturen. Avslutade dagen med vinprovning och god lunch på ett tyskt ställe.
=
TOPPEN helg (- jobb lördag..)
 
Mestadels svenskor. Trevlig kväll :)
 
Och visst bjöds det på svensk mat - paj och smörgåstårta!
 
.. OCH jordgubbstårta :)
 
Hemma hos oss lördagen fanns det mat för ett helt fotbollslag, skojar inte. Gästerna tog med sig mat, medan Shan och Cam gjort en del mat hemma också. MYCKET MAT sammanfattningsvis. 
 
Lamm, biff, kyckling, fisk, gris.. det fanns något för alla.
 

 

 

 

 

 

 


Happy anniversary

Fredag morgon när jag vaknade upp och gick in i köket kom "mina" ungar in med något bakom ryggen - "We got a present for you Andreea. Happy anniversary!" 
Huuur gulligt som helst och jag blev så rörd. Efter mina 6 månader fick jag en present av familjen - en kängeru berlock på ett halsband av Tomas Sabo. Shannon sa att det representerar mig hålla lill Sam :)
 
 
 

6 månader.

12 mars en måndags kväll anlände Andreea till Australien, Sydney. Utan förväntningar, förhoppningar eller nervositet började hon sina första dagar i landet down under. Detta land som kom att betyda mycket för henne och få en plats i hennes hjärtat.

Nu när man gått igenom ett nytt kontrakt (sex månaders kontrakt) inser man vad tiden har gått fort. Dessa dagar har jag många gånger gjort snabba flash backs för att minnas tillbaka den bästa tid jag haft. Dessa underbara och vänliga människor jag mött. Nya erfarenheter och utmaningar jag stött på. Alla dessa FANTASTISKA platser jag skådat. Beachen.
 
Och mina nya vänner för livet - Lisa Grabo, Sofia Olsson & Sofia Thor. Utan dessa guldklimpar hade jag inte varit lika lycklig här. "Galna, roliga och förtroendegivande fina tjejer", Lisas beskrivning av oss och jag kan inte ge en bättre förkaring själv. Kommer träffas i Sverige och vad vet jag, någon annanstans i världen. För ja, jag är inte färdig med mitt resande i livet.
 
Familjen Buchanan, med ett så varmt välkomnande och känslan att få vara en medlem i familjen, bättre familj kunde jag inte fått. "Hur länge ska du bo med oss? För jag vill inte att du ska åka. Jag älskar dig Andreea" fina äkta ord från Madeline 5 år en kväll jag skulle natta henne. Man blir så rörd.
 
Nu har jag ytterligare 6 månader att se fram emot, njuta utav och leva här och nu. Många gånger blir man ledsen av att tänka att detta är en "fantasi värld" jag lever i. Men detta är mitt liv nu och jag måste ta tillvara på det (vilket jag måste påminna mig själv om). Jag har så så mycket att se fram emot och roliga saker jag kommer göra tillsammans med tjejerna, familjen och S.
 
High on life!
 

En vanligt tisdag..

Idag har inte dagen varit mer spännande än de vanliga sysslorna. Jag har varit hemma mest hela dagen.. jag följde med för "pick up" och lämna brev på posten och gjorde lite handling i mataffär. Annars hemma, tvättat, disken, plocka undan, mata bebis, bakat..
 
Imorgon kommer vara helt annorlunda då jag åker in till stan på morgonen och är inne där hela för- och eftermiddag. Jag ska köpa allt för Alice Spings som jag saknar. Ja för det är bara 9 dagar kvar innan vi åker :D
 
Åh, glömt visat mitt fynd i Byron Bay denna helg. Stor fynd :)
 
Någon fransk design.
 
Från $449 till $50 - var ju inte tvekan om att jag skulle ha den. Storlek och allt, perfekt :)
 

Good morning Australia!

Jo visst, jag tog mig upp för att gå  ut och gå 5.30. Har jag mål att sikta emot då tar jag det på allvar :)
 
Tillsammans med soluppgången fick jag en frisk promenad och en perfekt start på dagen.
Omelett till frukost och jag är igång! :)
 
 
 
 

Detox.nu

Jag, som så många andra nannays här i Australien, har drabbats av vikt ökning dessa sex månader och NU tänker jag göra något åt det, på allvar.
 
Eftersom jag inte får den mängd träning jag är van vid hemma får jag helt enkelt tänka på vad jag äter istället. Jag ska detoxa mig, avförgifta mig och bara äta nyttigt. Låter allvarligare än vad det är, men jag ska helt enkelt tänka mer på vad jag äter.
 

Vad kommer jag göra? Började för tre veckor sedan med att sluta äta godis och sötsaker. Nu ökar jag nivån ytterligare och unviker att äta socker, även produkter som innehåller socker som frukostflingor osv (så långt det går!).
Slutar helt med mjölk intag då jag läst här och var att kroppen har svårt att bryta ner insulinet (mjölk socker) och har även kännt av att jag är något känslig mot den Australienska mjölken. För att få i mig kalcium kommer jag äta cottage cheese och gregisk yoghurt. Byter ut mjök mot mandel mjök om jag någon dag känner för flingor och "mjölk" till frukost.
Sluta helt med att få i mig onödiga kolhydrater såsom bröd och pasta. Bröd slutar jag helt och hållet med, pasta om jag nån gång måste ha det endast fullkornspasta.
I allmänhet äta mycket frukt och grönt, äta nyttigt och leva sunt.
Dricka 3 liter, eller mer, vatten per dag. Se till att jag äter var 3 timme så jag håller metabolismen (förbränningen) igång hela dagen.
 
Träning? 45 min power walk varje morgon (eller så många mordnar som möjligt) på tom mage innan frukost, på så sätt sätta igång förbränningen.
Varierar styrka och kondition varannan dag.
 
Hur länge? 3 månader. När jag ser resultat kommer jag äta lite sött under helger för att inte helt gå miste om Australiens godsaker.
 
Jag har gjort en del research och hittat en metod att följa. Dels berättar denna personliga tränare och neutronist vad, hur och när man ska äta, och hennes råd kommer jag att följa.

 
Undantag måste jag göra för att inte helt förlora njutningen av tiden jag är i Australien. Samtidigt som mina vardagar är oregelbundna när vi resa osv är det svårt att hålla detta igång. Redan nästa vecka åker jag och tjejerna till Alice Springs. Sedan åker jag med familjen till Shanghai för en vecka. I Shanghai kommer jag ta ett avbrott (inte förstöra kuren) med att smaka smått av Kinas godsaker.
 
Så idag är min första dag med detta. Har smygstartat lite i helgen med att gå ut och gå och äta bra.. Men idag kunde jag inte gå ut och gå då jag stukade foten rejält igår så har haft en svullen fot igår och idag, fortfarande. Så får vänta med PW tills imorgon. Kommer inte göra någon form av träning idag för att snabbt bli bra i foten. Maten har jag hållt.
För alla där hemma som känner mig bra minns att jag HATADE tonfisk innan jag åkte. Kan tala om för er att jag älskar tonfisk nu, iaf tonfisk på burk som är samsatta med tex chili, tomat basilika osv. Har ätit det ett bra tag här nu och det är perfekt nu då tonfisk är ett bra alternativ på nyttig kost.
 

Byron Bay, segling och mycket sol!

Åh min helg har varit fantastisk som vanligt. Upp tidiga mordnar och njutigt fullt ut av hela dagar.
 
Har haft toppen väder båda dagarna.
Beachen lördag i Byron med läsning och dricka kokosmjölk direkt från kokosnötter. 
Idag söndag har vi varit ute på havet hela dagen och seglat med Sam och hans vänner.
 
Det är så helgerna ska se ut, avkoppling och njutning till fullo!
 
/Nöjd tjej :)
 
Dessa bilder är tagna av Sam's vän som är professionell fotograf.
 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara älska 100 % uttryck i denna bild..
 
.. sådan inlevelse :) 

Min helg!

Nu är vi påväg till Byron Bay igen! 
Mina helger är så uppskattade! Trots att det kan tyckas att Nanny jobb inte är tufft nog så är det tröttsamt och slitsamt, tidiga mordnar och mycket att passa upp. Men TUR nog att jag har så bra barn, det gör jobbet något lättare.
 
Så min helg - åker vi till Byron. Söndag ska vi segla i Morten Island som ligger vid Brisbane så blir bara en natt i Byron denna gång.
 
Relaxing!
 

Veckan snart slut, helgen nästa!

Min sista arbetsvecka för dessa 6 månader.. men jag stannar hos Buchanan :)
 
Lite kortfattat om veckan som gott:
Måndag - hemma och förbereda veckan med tvätt/städning och sysslor. Gick även igenom nytt avtal med familjen med bättre betalt till mig, heja heja!
Tisdag - träff med tjejerna för kaffe och massa prat, ÄLSKAR afternoon tea med tjejerna, ger så mycket god energi. Sedan eftermiddagsjobb och senare mot kvällen iväg med hela Culture Care gänget för sista träff innan vi är ute ur programmet. Bowling och laser game gjorde vi den kvällen :)
Onsdag - hemma bara och städa ur Sams klädesgarderob och sortera ut för små kläder (så intressant info jag vet). Inte mer spännande den dagen.. Fixa med skatte papper då jag kommer få all skatt tillbaka.
Torsdag (idag) - kom Sofia Thor på besök på dagen. Vi hade pool häng och första doppet i poolen denna vår (andra premiären va i helgen faktiskt). Det är svin kallt faktiskt, trots att det är 28-30 grader under dagen, så är det ändå 16-18 grader på kvällen. Och poolen är inte uppvärmd.
 
Idag har jag även funderat och smått planerat vad som händer nästa år när jag kommer hem.. Jag är en stor dröm jag vill förverkliga. Australien var en, nu har jag ytterligare än att sikta fram emot. Detta är alldeles för nytt att prata om och måste fundera ännu ett tag.
 
Drömmar är till att förverkligas!
 

Girls sleep over

Lisa & Sofia va mina gäster lördag till söndag. Mysfaktor på hög nivå.
Poolhuset hade vi lite gourmé tapas tillsammans med film.. (som jag och Sofia somna till kl 22.40 haha). Åh det är su underbart med fina vänner. Och som vi skrattar tillsammans.. ja man får sånt lyckorus :)
 
Söndag var det farsdag här i Australien. Barnen här hemma satte upp massa "Happy fathers day" lappar tillsammans med paket. Eftermiddagen spendera jag med S och hans familj på farsdag, härlig familj det också :)
 
Helgen var bra med ack så kort! Ny vecka, nya utmaningar som jag brukar säga.
Detta är vår sista vecka.. 6 månader har gått. Men som så många vet ska jag stanna kvar hos denna familj för ytterligare 6 månader :) 
 
Nu ska jag ut och springa, 
bye!
 
 
 
 
 

Detta är svenska dipper - sweet chili och sourcream'en, olw dipperna direkt från Surfers Swedish goddies :)

Så här tokigt blev det framåt kvällen.
 
Efter en morgon pw fick vi i oss en super frukost.
 

Avokado och smoothies är mina topp favoriter!
 
 
 

RSS 2.0