Madeline's Christmas school show

Igår va det julstämning (?) här i Brisbane. Madeline´s julshow hon så länge längtat till.
Men jag va så trött.. så mycket barn skrik! En hel skola men klasser prep (Mads klass) upp till year 4-5?, spinger omkring utan kontroll. Trött nanny!
 
Coola grabben!
 
Fina tjejen!
 
Och mysiga bebis.
 
 
 
Jul fin. Here we go!
 
 
Rudolf med röda..
 
.. häcken!
 
 
Oj det blev en jäkla fart på Sam när det började sjungar. Han klappa och sjöng glatt med. Musik ligger han varmt om hjärtat.
 
Prep klass sjunger.
 
 

Jag kan dö lycklig!

YEEEESSS!!! 
Helt sjukt, min högsta högsta dröm just nu är att få se mitt favoritband spela en sista gång. Tre framgångsrika svenska killar som lyft vårt lilla land uppe i norr och fullkomligt dominerar musikvärlden, ”Den skandinaviska supertrion är större än Ikea och ABBA tillsammans” med Aftonbladet som källa..
 
Jag talar så klart om SWEDISH HOUSE MAFIA!
 
Och jag ska se dom, jag ska se dom spela i Melbourne 31 Januari 2013!!! Helt sjukt, hade inte planerat det. Men så plötsligt händer det. Och min pojkvän ska följa med!
 
Redan exakterad utav att endast se biljetterna. Detta är stort för mig!
 
/Lycklig tjej!
 
 
PS. biljetterna va omöjliga att få tag i. Sajten Ticketmaster som säljer SHM biljetter blev överbelastad direkt och biljetterna slutsålda på några minuter. Därför tog en extra show in endast 15 min efter Melbourne tickets sale tid, och nu är det numera två shower. Så mycket fans som vill se dom spela en sista gång.. WOW dom är så enormt stora att det är obegripligt.

William's day!

Får Mad en egen dag med mig, ja då ska Will också ha en. 
 
Idag har jag haft Will, och Sam så klart, hemma för mig själv sedan tidigt imorse. Shannon har varit ute på massa uppdrag tills hon hämta upp Mad från skolan 3.20 va de hemma för att vara exakt..
 
Williams dag:
Morgonen va de frukost och alla dessa rutiner om görs. Mycket att ta hand om Sam då, så WIll hjälpte mig lite att underhålla lill killen. 
Sedan var det morgon vila för Sam och då kunde jag och Will ha lite egen tid. Vi bakade! Både jag och Will älskar att baka, så det passar ju bra. Brownies, 400 g äkta mörk choklad, åh behöver jag ens förklara hur goda de blev.
Lunch och alla nödvändigheter.
Och en annan tupplur för Sam efter lunch. Då passa jag och Will på att ta ett dopp i poolen. Idag har det varit hela 33 grader (ännu varmare i solen så klart).
 
Shan är hemma och jag får äntligen lite hjälp. Snart ska jag göra mig iordning för ikväll ska vi gå på Madelienes Christmas school show på skolan kl 6. Mysigt! Julstämning? Nej inte ett dugg när det är så varmt.. men det kommer väl.
 
Sedan ska jag och (stora) Sam gå på bio, Skyfall :)
 
Detta gjorde vi, mums!
 
Och ja, det bästa är fortfarande att slicka skålarna. Jag ska lära min barn att alltid slicka skålarna när man bakar. 
 
 
Det är Sammys funny face. Lite mörkt bild men kan skymta ett litet lustigt ansikte kanske?
 
 
"GAAAH"
 
 
"Det är super kul att leka med brorsan" säger Sam :)

Madeline's day!

Idag har varit en tuff dag på jobbet, om man får lov att säga det om nanny jobb. Men jag har jobbat non-stop sedan 6 imorse (nu är klockan 20.00!). 
Denna vecka är mycket att göra då barnen slutar skolan och många föreställningar hit och dit för vardera. Det gör det inte lättare när Cameron är i Shanghai hela veckan för jobb, och jag och Shan måste fixa denna stress. Men hittills funkar allt bra!
 
Idag tog jag hand om Sam till 12, sedan kom Shan hem med Madeline för att lämna henne och sedan rusa tillbaka till Williams skola igen för att gå på show osv resten av dagen som höll på till kvällen.
 
Madelines dag: Detta var min (sista) kvalitéts dag med tjejen, så fin tjej när man spenderar och ger henne egen tid. Lyssnar till prick och punkt.
Så vi bakade jul kakor idag. Hitta endast kronor, blommor, fjärilar och ninjor som former och fick pryda våra kakor :) Efter det hoppa vi i studsmattan. (Sam var med hela tiden.. och han va på rätt bra humör han med även om han inte fick 100 % uppmärksamhet).
Vi hade även lite egen tid, när Sam sov, och kollade på roliga youtube. Så roligt, kändes som Mad var så stor under den tiden. Samma humor har vi iaf :)
 
Wow arbetsdagen är slut, och jag helt slut. Det är inte lätt att ha två barn själv, baka samtidigt.. oh ja det va lite tufft där ett tag. Men jag höll ut, och Madeline hjälpte mig riktigt mycket.
 
Jag slutar min dag med massor av tea och ett Johan Falk avsnitt.
 
Och det bästa med allt är väl ändå att slicka av skålar och redskap. Även jag tog ett slick.. haha.
 
 
Vårt resultat! Kanske inte lika "pretty" som de söta änglarna och stjärnorna på bilden, men goda är dom.
 
 
Våra youtube kollande. Som vi skratta :)
 
På kvällen va Sam svår att mata kan man säga. Jag fick värma TRE olika maträtter och se vilken han tillslut tog. Och ja, den tredje var bäst och slukade i sig den. Varsågod för min ansträngning unge man!

Det fina med livet

Dricker lite tea, läser min bok.. har lite egen kvalitets tid. Och då svävar mina tankar iväg..
 
Inget i mitt liv just nu är planerat, allt kommer precis som det vill och förtjänas. När jag åkte till Australien visste jag endast att jag skulle hamna hos Familjen, inget annat. Allt annat jag fått varit med om här är bonusar. Att jag skulle träffa en sån fin kille kunde jag inte drömma om. Och att jag senare skulle flytta in med honom. Jag har alltid följt min intuition och magkänsla, och ödet har aldrig varit så mycket tydligare än nu. Inget är planerat, och det är 
det fina med livet.
 

Kladdig.

En morgon när kille matar sig själv.
Låt bilderna tala :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fanny funny fun!

Så jag skulle vilja beskriva vår vän Fanny som nu lämnar oss imorgon för att åka hem till Sverige. Hon har bott här i 3 år och studerat, jag har bara fått chansen att känna henne ca 6 månader kanske.. AS SKÖN BRUD, så rolig :)
Jag ska träffa henne i Sverige när jag får tid :)
 
Gårdagen då, en rätt lugn förmiddag med Sam. Vi åkte till Swedish Christmas market, va väl sådär. För mycket folk intryckt i en liten lokal, och kön för att köpa svensk producerat var alldeles för lång att orka ställa sig i. Men det fanns andra små stånd med julbak och smörgåstårta, vi smaka lite på sånt. Lustiga var att höra så många svenskar på ett och samma ställe, riktigt lustig känsla.
 
Senare mot kvällen åkte vi till Fannys farwell party. Riktigt trevligt att träffa hennes familj och vänner.
Ett litet halv kasst kort taget med min mobil igår på Fannys farwell party!

Lugn helg.. so far!

Jag har haft en välbehövlig lugn helg med tanke på hur fullspäckad förra helgen varit. Fredag och lördag har jag stannat hemma, medan Sam är i Melbourne med sina vänner :)
 
Igår fredag kom Sofia förbi på kvällen när jag slutat jobba för en sleepover, här i "Paradiset" som hon så gärna kallar det :) Kolla på film i sängen och mumsat i oss choklad och chips! Må som bäst. Och ja, vi kollade på nya Johan Falk filmen "Spelets regler" igår. Så glad att serien har återupptagits igen och gjort en ny säsong. Idag började vi på säsong 1 igen och såg första filmen, för att se alla sex igen tills vi ser de nya (för att färska upp minnet lite). Så jag har precis laddat upp för nästa "Vapenbröder".
 
Nu är jag hemma och jobbar faktiskt. Cameron och Shannon är ute på middag och bio ikväll. Då jag ändå skulle vara hemma hela helgen erbjöd jag mig att jobba ikväll så de kunde ha egen tid. Barnen är lagda, har städat köket så det skiner, har gjort all tvätt som fanns för helgen. Så finns inte mycket mer för mig jag kan göra.. än att kolla på film :) vad är inte bäst att bli betald av att se film (och faktiskt förtjäna det eftersom allt är fixat!). Sofia sitter hemma hos sig i samma situation som mig faktiskt, hennes "föräldrar" är också ute på middag och bio (samma film, nya Bond) så vi båda är laddade och se Vapenbröder alldeles strax.
 
Imorgon är det Swedish jul markand här i Brisbane :) Självklart ska jag och tjejerna dit! Sedan är det farväl party för vår svenska vän Fanny som åker tillbaka till Sverige på tisdag efter att pluggat här. Men innan allt detta, åker jag hem till Sam som kommer hem tidigt tidigt imorgon bitti.
 
NU FILM!
Igår, bild tagen av Sofia.
 
Ännu en bild av Sofia från imorse, jag sitter på min favoritplats och njuter av morgonen och naturen.

Ny adress och önskelista till svenska Tomten.

Om mindre än en månad flyttar jag in hos Sam, 15 december! Blandade känslor.. ser mycket fram emot att bo tillsammans med Sam. Samtidigt som det inte är långt kvar innan jag åker hem. Tiden har gått så fort här. Och ja, jag kommer då i december sluta hos familjen, tråkigt att lämna alla barn. Men ska bli riktigt skönt att få eget liv här och inte anpassas efter tidiga mordnar och sysslor att göra. Bästa med allt!
 
Mina nya adress till Sam är:
43 Macquarie street, Teneriffe
QLD 4005
Australia
 
Skriv upp, lägg på minnet för snart är det ju jul :) Och appro på det.. 
 
Min önskelista? 
Kära Tomte,
Jag önskar mig massa julkort och lite brev tillsammans. Så mysigt att läsa brev av folk hemma, blir så mer personligt. Sedan känner man sig inte så ensam här borta heller :) 
Choklad, jo jag ska ju vara nyttig här i Australien. Men choklad är bra för stjälen, och ingen bättre än svensk Marabou finns inte. Så snälla tomten, kan du skicka APELSIN KROKANT och MINT KROKANT! Mina favoriter jag saknar. Och hur coolt vore det inte och få en Paradis ask till Australien. Vore som grädde på moset.. ingen jul utan en Paradis ask va? :)
 
Så sätt fart i tomteverkstad och producera lite till mig också som är så långt bort som Australien. Tomte, du måste vara ute i god tid för att nå mig :) (Sam, don't you worry, I do not believe in Santa haha)
 
Spana in Williams super långa önskelista till tomten. Och hur gullig är han inte när han önskar att även fattiga barn ska få julklappar och lägger till julklappar till syster Mad han vill ge henne. Han är en omtänksam och fin pojke!
 
 
Detta har jag strukit under i rött för att visa hans omtanke!  
 
Sötas av allt!
 

Coldplay!

Obeskrivlig, suttit ett tag och funderat ut "Hur tusan ska jag förklara showen på bästa sätt?". Men jag försöker ändå:
 
Coldplay i Suncorp utomhusarena. Slut sålt, 50 000 i publik. BOOM, massa ljus, fyrverkerier, skrik.. Coldplay på scene. De levererade, och levererade och levererade! Stora ballonger med neoner som skiftade färg, alla människor i publik med armband som var det av konsertens ljusshow, gitarrer som slängdes upp i luften, konfetti, och MUSIKEN!
 
Coldplay är ett band som är unik i dessa genre att ha råd att spendera så mycket pengar på sina konserter, det märktes tydligt. Detta gör att deras fans älskar dom. Och de har vuxit i mitt hjärta nu också!
 
Bilder nedan tagna av Lisa, tack! Jag hade inte med mig min kamera, vilket va underbart och gav mig tiden att bara njuta och se showen.
Övertaggad tjej? I väntan på förbandet The Temper Trap att börja spela. Arnenan är inte närheten av fullsatt bakom mig när denna bild togs.
 
Klart och tydligt stod det att vi skulle sätta på oss armbanden vi fick i entrén. Och det gjorde vi, utan att veta vad som skulle hända..
 
 
BOOOM!
 
Den magiska ljusshowen! Fansen blir en del av konserten, så himla himla fint. Ljuset reglerades även i takt med musiken, i många olika färger.
 
 
Detta var vår vy. Golden seats!
 
 
 
Neon ballongerna!
 
 
Här är vi!
 
Och fina Liselott! Stort tack till henne som fixa dessa biljetter i Maj :)

Paradise

Princess of China, Charlie Brown, Every teardrop is a Waterfall.. det är några av mina favoriter från Coldplays nya album. För..
 
IKVÄLL SKA VI SE DOM SPELA!
 
Just nu spelar mitt Spotify endast Coldplay, hela dagen lång!
 
PS. det bästa som finns är ju att se bebis Sam digga och dansa till Coldplay :)
 
 
 

Söndag.

Hangover. Jag har varit rätt duktig tiden jag varit i Australien och inte druckit för mycket. Kan inte minnas att jag mått dåligt dagen efter någonsin här.. men nu så.
Vi ställde klockan på 10.30 för vi skulle hjälpta till att städa upp 11 då resten av familj skulle komma och hjälpa till. Den morgonen kunde jag ha sovit lite till faktiskt. Upp och börja städa undan med det samma.
 
Men denna söndag va även Madelines early birthday party ute i Pullan. Som jag så gärna ville gå till.. Men varken jag eller Sam var kapabla till att köra bil. Och alla städa.. så även vi. Så jag höll en låg profil den morgonen för att fundera ut hur jag skulle ta mig ut. Bussen tar alldeles för lång tid att åka med. Tills Sams förlädrar sa att de betalar för en taxi och vi fick ledigt från städningen för att åka ut dit, då lyste jag upp.
 
Alla blev glada av att se oss komma. Madeline lyste upp och sprang mot mig "Andreeeaaa!". Så härligt att se barn lyckliga.
Vi kom till festen lagomt till tårtan. Tidigare var en kvinna "Fairytale" som gjorde en magsik show för barnen, även med riktiga kaniner som trollades ur en hatt. Hade varit coolt att se. Tårta, spring och lek, godis, och bad i poolen, det fick vi se :)
 
Fina tjejen!
 
Happy (early) birthday to yooou
 
Sam hade en mycket seriöst blick av att se mig och stora Sam. Lill killen var så trött då.
 
Men så fort man satte honom på golvet ville han leka.
 
.. och nu kan han gå!! Och det är inte stopp på honom. Som att vrida upp en leksak som går och går och går, även denna lilla grabbat vinglar runt på sina ben. Sötaste tiden just nu att se dom gå.
 
Mums! Godis och snacks bordet var en succé.
 
Och mina choklad puffar gillades av alla :)
 
 
 
Härliga, mysiga och mycket fina ungar :)
 
Hela kalaset hölls vid pool huset.
 
 
Mysig bild.
 
Denna också. Får tacka min Sam för alla dessa fina bilder han tog den dagen :)
 

Lördag.

Lördag med ett stort L - engagement party!
Jag vaknade upp lördag morgon 7.00, trots att vi la oss 2 fredag natt efter bio och massa små prat i sängen. Det är hopplöst att stanna kvar längre i sängen. Men jag försökte.. rulla runt en del tills Sam fråga "Du vill inte gå ner och kolla på tv eller något?", haha då förstod jag att jag var något jobbig som rulla runt i sängen. Gullet!
 
Började hjälpa till med att förbereda då festen skulle hållas hos Sam. Mycket att göra, och fint blev det. Det var storm hela morgonen också. As coolt, och läskigt. Australien är känd för deras stora stormar, och detta var min första riktigt storm storm.
Färdiga runt 14-15 tiden och hade lite egen tid. Åkte ner på stan för att köpa lite smink osv. Väl hemma igen tog jag en lång dusch och kunde göra mig iordning i god tid.
 
18.30 anlände gästerna. 112 st totalt. Många nya släkt medlemmar att hälsa på, och alla var jätte trevliga. McKnoulty familjen och släkten är så snälla och trevliga.
Stormen höll i sig hela kvällen och bliktrar och dunder, riktigt coolt ljus, som fyrverkerier. Kunde inte bli en bättre förlovningsfest med alla dessa blixtrar.
 
Senare gick jag och Sam ut med två av hans kusiner och deras respektive. Ut och klubba och hade jätte kul. Träffade även två vänner till mig och Sam. Hemma runt 3-4 tiden, men somnade inte förren 5.
 
Jätte jätte bra kväll!
 
Stormen runt 10-11 tiden på morgonen.
 
.. bara några minuter efter.
 
Några smygfoton jag tog medan familje korten togs. Sam, hans pappa, mamma, syster, fäst man Adam och bror.
 
Vi! Några suddiga bilder togs, men vi är fina ändå :)
 
 
Vet inte vilken jag gillar, blixt eller utan blixt? Utan blixt är väldigt gult.. men gillar bilderna ändå. Aja, här är vi iaf :)
 
Far till bruden håller tal (ja nästan som att det var bröllop, men det var bara förlovningsfesten).
 
 
Fästmannen håller tal.
 
Pretty much mina bilder den kvällen. Jag hade så super trevligt och orka inte stressa runt och ta bilder. Så för en gångs skull så nöjt jag av tiden att vara där och ha kul :)

Fredag.

Hektisk och super bra helg! 
Jag tänker ta dag för dag i egna inlägg. Ibland brukar Sam fråga mig "Hur många blogg inlägg kommer du göra av detta?" (som tex Cloud 9 fick en del inlägg). Blir så mycket bättre uppdelat, rent och snyggt i bloggen.
 
FREDAG och Breaking down part 2. Hur bra va den inte, bästa av de alla vågar jag nästan påstå. Ett riktigt bra slut, och jag var nära på att fälla några tårar. Men ville inte göra det när jag satt själv. Jo jag satt själv ja, gick ju på bio med Lisa och Sofia, men denna bio är något billigare och innebär att man inte får bestämda platser utan måste vara där i tid och ta bra platser. Va vi där i tid, nej inte så vi fick bra platser i vilket fall. Så Lisa och Sofia satt på andra raden längst fram med en mega stor skärm in their face. Där ville inte jag sitta, så jag gick snällt upp och satte mig 5-6 rader ovan dom. Inga problem, skönt att vara knäpp tyst och bara njuta av filmen faktiskt :)
 
Hade en skön tvist i filmen också, en del humor blandat med mycket kärlek. Och bästa "whaaat" känslan ever i filmen. Ni kommer förstå när ni ser den. Så ni som inte sett den, se den! Riktat mest till tjejer, av erfarenhet gillar inte killar Twilight Saga.
 

Super nanny!

De kallar mig Super nanny!
Som jag har stått i idag: Ta hand om Sam, städat (endast mitt rum då städerskan va här idag och tog hela huset), cyklat ute i 35 graders värme mitt på dagen stekande sol (ja det var riktigt hett och jobbigt), gymmat, bakat x 2, badat bebis och diverse. Vi ett tillfälle åt jag min mat, lagade mat till barnen och hade muffins i ugnen, på en och samma gång. Då tänkte jag - "fan vad jag är bra", fort gick det också :)
 
Så lite mer förberedelser gjort idag, resultat nedan :) Madelienes kalas kommer vara i temat gult, rosa och lila.
 
Nu har jag slutat jobbat, och jag känner mig mer än nöjd med dagen. Ser mycket fram emot att sätta mig i bio salongen och bara njuta av att sitta ner, och självklart kolla på en super bra film!
 
Cupcakes kommer dekoreras imorgon och kommer se mycket finare ut än vad de gör nu.
 
Choklad puffar, eller vad kallar man dessa? Goda är dom, enligt barnen :)
 
Geléshots (ingen alkohol haha). Kommer göras fler i färgerna gult och lila.

Big weekend!

Mycket som händer denna helg.
Ikväll ska jag och tjejerna se Breaking down part 2 som jag har hört så mycket bra om. Och jag ser fram emot den, höga förväntningar :)
Lördag är det Sam's systers förlovningsfest (här i Australien är förlovningsfester mycket stora, en stor del utan bröllopsceremonin), så stor dag imorgon för alla, mycket förberedelser. Kommer bli kul!
Söndag har ju Madeliene sin födelsedagsfest! Och självklart ska jag gå på den och alla små prinsessor som kommer springa runt här. Det är en dress up party, och tjejer älskar ju att vara prinsessa dygnet runt om de fick välja.
 
Nej nu ska jag iväg till gymmet fort innan arbetspass två börjar igen och mer förberedelser för kalaset ska göras.
 
Engagement.

Prep early birthday!

På söndag ska Madeline firars, early birthday, eftersom hon fyller så nära inpå jul vill Shannon skilja på hennes födelsedag och jul, eller snarare jämna ut alla presenter. 
 
Så det är mycket förberedelser denna vecka. Idag gjorde vi "lolly bags" som barn tar med sig här efter kalas. Will och Mad ville självklart hjälpa till. Och vem är inte mer organiserad än mig som lägger upp det så prydigt så dom INTE kan ta fel eller glömma något. Gick riktigt smidigt måste jag säga. Shannon sa att det var snabbaste påsarna hon gjort, och de hjälp till. Tack för min organisatoriska förmåga :)
 
 
 
 
 
Barnen hade riktigt kul! Såg det mer som en tävligt att det skulle gå fort att göra påsarna. Will gjorde killarnas, Mad tjejernas.

Poolen.

Eftermiddagen spenderade jag vid poolen. Och idag har det varit så varmt så varmt, 31°C med en fuktighet på 69%. Solen är stekande het och tror nog aldrig jag har kännt solen bränna riktigt hårt (jag har solskyddsfaktor 30 hela tiden jag är ute i solen här!!). Jag vet inte om värmen kan känns här genom bloggen, men det är riktigt varmt. När man andas luften känns det som man andas inne i en bastu. Och imorgon ska det bli 34°C. Aussie folket säger då att detta är inget mot sommaren. Då under jag, när kommer sommaren och hur varm kommer den egentligen bli!?
 
Har nästan lidigt den timman jag orkade ligga i solen och svettet rann av mig (haha ja, jag förklarar fortfarande hur super varmt det är så ni ska förstå). Men när jag tänkte att alla där hemma fryser tårna av er, ja då sluta jag klaga och njöt lite till :)
 
 
 
 
 
 

"Vallfärdade till solförmörkelse"

Just det, glömde att berätta om den omtalade solförmörkelsen som inträffade här i Australien. Och jag finns på plats.
Nå väl, kan inte påstå att jag såg den idag. Solen stod upp ganska högt redan vid 5 tiden så själva solförmörkelsen måste ha inträffat mycket tidigare än så. Men det är mycket som händer här i Australien med solen, andra gången som jag har varit här med solförmörkelse. Lite coolt får man väl säga att det är.
 
Bliden lånad av Aftonbladet nedan med texten som löd:
Allt från varmluftsballonger till småbåtar var fullbokade på Australiens östkust, när tiotusentals människor letat sig dit för att se den första totala solförmörkelsen i regionen på 1 300 år.

Solförmörkelsen på onsdagsmorgonen lokal tid – tisdag kväll svensk tid – kunde ses längs en smal remsa från nationalparken Kakadu (DÄR HAR VI VARIT!! :)), via norra Queensland och ut över Stilla havet.

Störst var skådespelet i norr, där förmörkelsen var fullständig. I Sydney täcktes inte mer 67 procent av solskivan som mest, medan 84 procent förmörkades i Brisbane (HÄR BOR JAG!! :)).

– Jag har fått det beskrivet som en astronomisk orgasm och tänkte att det måste vara värt att se, sade Annie Hautefeuille från Frankrike.

Den 10 maj 2013 kan delar av Australien nästa gång se en solförmörkelse, men då är det en ringformig förmörkelse: månskivan täcker inte hela solen utan månen kan ses omgiven av en lysande ring.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15771645.ab


Tidig morgon..

.. går jag upp och springer.
Jag älskar mordnar nu för tiden! Att klockan ringer 5.00 för att jag ska ut och springa innan jag börjar jobba, trodde jag aldrig att jag skulle gilla och se fram emot kvällen innan. Hemma i Sverige kunde jag gå på spinning, gymma kl 7 på morgonen, men nu 5! :) Åh som jag älskar det. Då har man verkligen hela dagen framför sig.
 
30 min löpning check! Idag ska jag till shoppingcenter Indooroopilly och första möta upp Sofia och sedan Sam :)
 
Klockan 5.53 exakt!

Produktiv dag

Börja dagen direkt med att sätta på en tvätt 7.00 med att få bort barnens (familjens) alla kläder. Maskinen är ännu igång..
Har även tagit hand om Sam fram till 11, lekt och allt vad det innebär för en 1 åring.
 
Men till ovanligheterna har jag fått undan mycket av alla mina "to-do-listor" för veckan. Jag har tänkt mycket under helgen över allt jag vill få gjort denna vecka så jag sparkade igång redan måndagen och fick en del gjort. Ringde en del telefonsamtal, goda resultat.
Jag har under förmiddagen lagt tiden på att sätta ihop ett CV jag kan använda här i Australien. Jo minnsan, det närmar sig tilll ett slut med familjen Buchanan och jag ska om en månad lämna dom här. Jag ska flytta in hos Sam och hans familj och hade inte tänkt att direkt ta ett jobb utan mest vara ledig. Men det skulle vara ganska tråkigt 3 månader inte göra någon form av jobb/inkomst bringande aktivitet, så jag tänkte leta efter ett deltids jobb åtminstonne.
 
Minns ni dessa bilder? Min första helg med familjen och barnen. Går igenom en hel del bilder nu för att minnas tillbaka, men framförallt för en julklapp jag håller på att göra :)
Stört förändring utav barnen märker man på Sam, så klart. Som han har växt och utvecklats. I dagsläget är hans ben ner till metall skyddet på denna bild. Han är super lång!
 
Madeline har växt till sig till en stor och fin flicka. Mycket självständig tjej och full av energi och "happiness".
 
William är mer ansvarstagande får man väl säga, om någon förändring med honom. Sedan har han väl också växt till sig en del. Börjar få mer grabb beteenden än lill pojken.
 
Söta lilla baby Sam.

Söndag morgen.

Ligger i sängen, vrider och vänder på mig.. "vad är klockan egentligen!?" 7.20! Efter att ha legat vaken i sängen dryga timmen och försökt vara knäpptyst för att inte väcka Sam, har jag nu plockat upp datorn. Jag har en tendens att vakna tidigt på helgerna, trots att jag lägger mig hyfsat sent. Det har mycket att göra med att mina vardags dygn startar 6.30.
 
Jag har denna timmen gjort "to-do-listor" i mitt huvud för nästa vecka som jag nu behövde kolla upp på morgonen. Jag ska:
- gå till Kikki-K för planering av julklapp
- QUT, Universitetet i Brisbane för framtidsplaner
- Köpa sista för förlovningsfest
- Planera julbak med tjejerna
... lite som jag inte får glömma.
 
Söndag idag och jag just nu väntar på att klockan ska gå (tragisk människa?) så dagen kan börja. Jag ska först på morgonen promenera upp till James Street och köpa mig ett skärp på Kookai till klänningen. Behöver skor också!? Men det ligger på veckans to-do. Senare ska jag hjälpa till med dekoration för Sam's systers förlovningsfest för nästa helg. Finns det tid senare idag spinger jag glatt till gymmet också för lite träning :)
 
Tror det var allt för mig.
God natt på er där hemma.
God morgon för oss här.
:)

Ordning & reda.

Förmiddagen tänkte jag och Sam, "Vi behöver städa bland dina leksaker". Och det gjorde vi, jag städade och Sam lekte. God kombination.. tills han rörde till det jag sorterat upp. Men bebisar är så söta så det går inte att bli arga på dem :)
 
Detta är en del av hans leksaker från vardagsrummet. Sedan finns det mer i barnens lekrum. Ut med gamla bebis leksaker till stora 1årig kille leksaker.
 
Han gillar fortfarande att doppa huvudet i "fisk skålen" som han haft sen han va en liten bebis.
 
Ja, numera står han upp. Står upp och tar tre fyra steg framåt. Framsteg :)
 
Tagen på bar gärning, "Saaaam what are you doing!"
 
 
Ja denna lilla röda kopp gillade han att tugga på.
 
Mysig kille, kan inte sluta att fota honom :)
 
 

Mys hörna.

Jag har ett favoritställe i mitt rum - burspråket, omringad av naturen och massor av kuddar. Här burkar jag sitta och läsa, surfa på nätet, blogga, kolla serier, bara sitta och fundera och njuta av all natur utanför. Det är en mycket harmonisk del av rummet.
 
Och jag har väl inte visat er mitt nya rum? Vet inte om alla minns, men mitt rum var inte färdigt byggt när jag kom hit så jag fick flytta in i gäst rummet (som är precis ovan detta rum) vilket var ett toppen rum det med. Med detta rum är mer avskilt från resten av familjen. Jag har hela nedervåningen för mig själv och egen ingång.
Mycket ska tillföras i detta rum som spegel och tavlor. Det kommer nog inte vara helt färdigt innan jag flyttar ut. Men jag trivs riktigt bra här nere :)
 
Rundtur i mitt rum:
Burspråket!
 
 
 
 
 
Sover alltid med mamma bredvid mig :) Har även andra kort på familj och vänner. Ni finns hos mig hela tiden.
 
Vita stora dörrar är min garderob.
 
Här gömmer jag alla kläder, skor och väskor.
 
Tvättkorg och ett litet skrivbord. Dörren ut leder till hallen och min toalett till vänster.
 
Toalett. Bakom spegels döljer dig utrymme för allt en kvinna behöver på en toalett. Rätt stort utrymme må jag säga.
 
 
Här duschar jag i naturen, på sätt och vis.
 
Hallen utanför. Längst ut med hallen kommer du in till garaget och även trappa upp till resten av huset.
 
Min utgång.
 

Ikväll blir det svenskt!

Ikväll blev det svenskt, för stora som små. Svenska köttbullar, hemmagjorda och rullade utav kärlek. Fick assistans i köket under dagen då jag gjorde dom, av William som va hemma från skolan (sjuk.. eller snarare ville slippa en lektion ajabaja). Hjälp eller dubbel jobb för mig? Han gjorde en del jätte stora så fick rulla om en del efter att han "hjälpt till".
Resultatet - 67 st super goda köttbullar!
 
Barnen ÄLSKAR mina köttbullar :)
 
Även lill plutten har blivit stor nog att testa dom för första gången. Se så glad han är i bakgurnden!
 

6 november.

TISDAG idag och jag har jobbat som vanligt.
Senare på förmiddagen åkte jag iväg till gymmet. Jag har nu varit sjuk i en vecka drygt och jag har längtat tillbaka till träning något så fruktansvärt. Här i Australien är vardagsmotionen noll! Alla tar bil över allt, det är inte frågan om att gå eller ta cykel någonstans. Så de extra kilona som överraskat mig är mycket pågrund av detta. Så förkylningen är över och motivationen som bäst!
Idag har jag även beställt en jul klänning från ASOS också. Så roligt, och att inte behöva tänka på att man ska frysa under jul för en gångs skull (snarare tvärtom).
 
Jo de där med kylan.. måste då säga att det är skumt att leva i hetta november månad. Hemma är det ruggigt och kallt redan, hösten har väl passerat och alla där hemma är inne i en vinter period? Så som jag förstår det på facebook. Kan inte känna ännu att jag saknar kylan. Kanske närmare in mot juletid att man önska en vit kall jul.
Annars här har väl våren passerat och vi är snart inne i en sommar period.
 
Sverige och Australien, länderna motsatts.
 
Snö vs. sol
 

Long weekend in Sydney

En toppen helg med toppen kille i fina Sydney! 
Låt bilderna tala:
 
Här har vi den, Sydneys mest turist attraktiva byggnad får man väl säga. Andra gången jag ser den och jag var inte lika hetsig att se den igen. En gång i livet upplevelse att se den kan man väl säga.
 
 
Harbour Bridge bakom mig.
 
Vi mötte upp Sam's vän för en öl.
 
Bondi beach. Mycket välkänd strand i Sydney.
 
 
Det blåste ganska mycket den dagen så det blev absolut inget bad.
 
.. men traska barfota i sanden blev det iaf.
 
Vi var inne i en mycket cool godis affär i Bondi Junction. "Happy lab" heter affären :)
 
 
Happy girl in happy lab!
 
Det fanns mycket choklad att välja bland. Och jag var mycket seriös när det gäller saken.
 
Det blev denna. Chocolate therapy, det är fan sant det!
 
Nöjd tjej efter att ha hittat klänningen från Kookai till Sam's systers förlovningsfest :) Klänningen får ni se vid festen.
 
Kvällen gick vi runt Opera huset och hade middag i närheten. Mycket mysigt, men ack så kallt det var. Blåste mycket mycket den kvällen.
 
Något suddiga bilder, men endast för att få en helhet över stället. Opera bar!
 
 
 
Vi! 

Nästa morgon hade vi lunch (brunch) i ett mysigt Balmain.
 
 
 
 
Mysig liten marknad vi gick till.
 
Sedan tog vi färjan tillbaka..
 
.. för att åka till Paddington och gå på deras marknad, fashion marknad där jag köpte ännu en klänning :)
 
 
Paddington, gatan ner.
 
Cool byggnad och cool jag.
 
 
Ett shoppingcenter inne i Sydney stad. Tog oss en runda och köpte lite saker, innan vi gick tillbaka till hotellet.
 
Efter middagen gick vi till Harbour side, Darling Harbour för att kolla på spektakulärt fyrverkeri.
 
 
Sista kvällen - utsiktsplats i en park för Sydney by night.

En unik överraskning!

Sam hade en överraskningsnatt planerad för resan till Sydney. Jag var helt ovetande fram tills vi skulle ta färjan över, då det var svårt att hålla destinationen hemlig. Vi skulle övernatta på ett av världens bästa zoo, ett zoo som har utsikt över hela Sydney stad - Taronga zoo. Med en privat nattvandring och kolla in djuren under deras natt aktivitet.
En mycket speciell och unik överraskning, och det är inte många som får uppleva att sova på ett zoo.
 
Jag måste säga att jag har en toppen kille till pojkvän :)
 
 
 
 
En fin utsikt bakom mig.
 
 
Första djuret vi möter kvällen när vi anländer. Och jag kände då på mig att detta kommer bli en magisk tid. 
 
Opera huset och Harbour bridge bakom oss. Och detta var vår utsikt från våra tält. 
 
 
Det bjöds på välkomssnacks och champagne. 
 
.. medan de visade oss reptiler. Vi var ju ändå på ett zoo. 
 
 
 
Morgon. 
 
Utsikten från samlingstället och vårt tält. Så himla vackert. 
 
En surikat. 
 
Snöleopard, Sam's favorit. 
 
Mötet mellan hane (ovan) och hona (nedan). De bevakades av experter för att se deras naturliga reaktion över första mötet.
 
Såg ut som de trivdes ihop. 
 
Tigrar, min favorit. 
 
Unga bröder som fightas och med naturliga instinkter.
 
Och en mamma som skådar ståtligt. 
 
Vilostund för de alla. 
 
Lejon. 
 
 
En rolig krokodil. Har aldrigt funderat över att deras näsor ser så roliga ut på bilden ovan, haha :) 
 
Närbild på koalan. 
 
Fick ett privat möte av Mr Säl. Han kunde göra många konster och var mycket trevlig krabat. 
 
Ligga platt på magen såg härligt ut samtidigt som roligt. 
 
Han kunde vifta på svansen. 
 
Och vi fick klappa honom. Som en sträv blöt hund.. som han njöööt för han visste att han skulle få fisk efter för han va duktig.
 
Blev alltid lika imponerad över den fantastiska utsikten.
 
Elefanter. Ja, jag kommer visa nästan alla djut vi såg. Detta är ett inlägg om zoo, så njut av dessa fina bilder :)
 
Gorillor. Så nära människan. 
 
 
Familjen. 
 
Giraff, häftigt djur. 
 
Familjen. 
 
En mycket fin utsikt de hade. Skötaren berättade att en av girafferna brukar skåda fyrverkeriet under nyår och se firandet under hela natten, mer eller mindre. De sa att giraffer har en super syn och kan se människa på närhåll från andra sidan. 
 
Schimpanser under deras livliga morgon lek.
 
Björnar.
 
Pelikan. 
 
Penguin. 
 
Zebror. 
 
Skötarna berättade att alfa hanen har ett A "märke" upp vid främre ben. Kolla noga på denna bild för att se. Det var häftig information att veta.
 
Här är alfa hanen bakom så man kan se att den andra zebran inte har ett A "märke" vid främre ben. Färgen var också en mörk choklad färg, och inte svart som många tror. 
 
Nästa dag åkte vi in för att göra staden de tre andra dagarna. 
 

Love in Sydney

Jag och Sam sitter nu på flygplatsen och ska åka till Sydney för en långhelg :) jag kommer vara tyst här under hela resan, men jag är vi liv och är mer än happy!

Love.


RSS 2.0