Pressa dig aldrig till max!

Under denna vecka har det hänt mycket och jag har, som jag alltid brukar, pressat mig mer än vad min kropp tillåter.
 
Början av veckan kände jag att jag kanske kommer att bli förkyld, så jag passade på i måndags att ta i extra mycket på träningen. Resulterar till att jag vaknade dagen därpå med super ont i halsen, och där började min förkyldning.. Men det va mycket oläglig tidpunkt då jag har haft massor att göra i skolan denna vecka - första inlämnings uppgift, första del tester i alla 3 olika ämnen jag har. Så jag har aldrig stannat hemma från skolan utan pressat mig till skolan varje dag. Försökte dock att äta så mycket vitaminer och mediciner för att bli frisk till helgen, då jag jobbade och inte ville missa det eftersom jag inte tagit så många timmar just denna vecka när det har varit mycket i skolan. Dock var just fredags och lördags de värsta förkyldnings dagarna.. och jag befann mig på jobbet. Gjorde ett mycket bra jobb med massor utav dricks och nöjda kunder.
 
Lördags natt var en mardröm. Vaknade upp gång på gång utav ständig värk i örat! Sam hjälpte mig med alla huskurer vi kunde hitta på för att lätta på trycket jag hade i örat - kändes hela tiden om om jag hade varit under vatten och är blockerad. Försökte sova, vrida och vända för att hitta en behaglig position.. men gick aldrig! Tillslut kl 4 gick jag upp och vandrade i huset (ville inte väcka Sam som fick stå ut med mina smärtor hela natten) och hitta några bekväma positioner här och var. Kl 7 och jag kunde inte vänta tills Sam skulle vakna upp och sa till honom att "det gör fruktansvärt ont och jag måste se en doktor nu!" Ringa alla nummer vi kunde hitta och hitta en snabb doktor som kunde kolla mig. Och visst, öroninflamation är vad jag har. 
 
Ännu en gång säger kroppen ifrån när det blir för mycket. Och att jag aldrig lär mig, och slutar hoppas på att jag kan göra mer än vad jag kan.
 
Nåväl, tack vare massa tabletter, antibiotika och världens bästa pojkvän som har gjort allt, precis allt för mig idag - är jag på bättrings vägar :)
 
God natt!
 
 

Home of Dom Perignon

Torsdags kväll var det invigning för den unika Dom Perigon bar här i Brisbane. Finns bara två likande barer i hela Australien, så detta var ett mycket speciellt tillfälle för ägaren Erik. Sam jobbar åt clienten Erik som äger restaurangen Bacchus tillsammans med nya baren som är "hemmet åt Dom Perignon" här i Brisbane. Det är nämligen Sam som har gjort deras logga för restaurangen Bacchus och även reklam i social media.
 
Nedan har jag lånat bilder från resturangen själv www.bacchussouthbank.com.au. Ta gärna en titt där (även Sam som har gjort denna hemsida så klart / stolt flickvän!)
 
Champagne, ostar, salami, prosciutto, bröd, risotto, förrätter, efterrätter, ALLT SÅ gudomligt gott!!
Dagen efter informerades att det gick åt 110 Dom Perignon flaskor under kvällen : )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komplett livsstil!

Sedan jag kommit tillbaka till Australien har det varit lite kämpigt att motivera sig till en likande livsstil jag lämnade Sverige - studier, jobb och träning.

Men denna vecka kan jag meddela att jag har blivit medlem på ett gym (som va sista byggstenen i min livsstil) och jag kan nu återgå till mitt normala (stressiga?) liv som innebär att finna balans mellan studier, jobb och träning. Jag tycker om att känna mig upptagen, så det är något jag strävar efter i mitt liv. Kan erkänna att jag kände mig lite rastlös första månaden jag var här då jag inte hade något av mina tre milstolar i mitt liv. Rätt som det var kom nästan alla tre på en gång.
 
Jag är mycket tacksam över mitt liv just nu, allt jag åstadkommer och min inre motivation. 
 
Studie böcker, Ribs & Rumps menyer och protein pulver är vad som gäller nu, och som kommer hjälpa mig att nå mina mål : )
 
Tro på dig själv!
 

Om exakt 4 månader..

Åker jag och Sam till EUROPA!! :D Ja vi ska inte endast till Sverige, utan fler länder i Europa.
 
Vår reseplan ser ut som följer:
6 dec flyger vi ut från Australien till London, landar 7 dec och stannar till 11 dec.
11 dec åker till Göteborg och till faster m. familj Alingsås. Stannar tills 15/16 dec.
15/16 dec kommer hem till Karlstad! Stannar till jul/nyår. Nyår oklart vart vi firar den..
6 jan åker till Rumänien och stannar till 14 jan.
15 jan min födelsedag i Karlstad och firar ev. helgen där på.
24 jan till Stockholm, och senare flyger ut 27 jan tillbaka till Australien.
 
Alla flygbiljetter är bokade och betalda. Även hotell i London blev fixad ikväll.. så nu börjar nedräkning?
Mycket som ska fixas innan dessa 4 månader är förbi. Visserligen kommer tiden gå fortare när man har mycket att göra.
 
Längtar super mycket, och att få visa Sam vårt vinterland Sverige! : )
 
 

Tidsbrist vs inspirations brist?

Hej hej vänner ute i världen,
 
Som alla har märkt har jag inte skrivit alls mycket sedan jag för mer än en månad sedan kom tillbaka till mitt andra hem Australien. Tidsbrist eller inspirations brist? Skulle väl säga lite av båda.. jag har inte varit ute alls mycket med min kamera och fotat så som jag brukar göra till bloggen. Lite synd tycker jag själv. Men som jag säger nu känner jag mig inte som en turist här längre i landet och känns som jag har visat det mesta (trots att det finns mycket mycker mer i Australien jag inte har visat er och jag upplever nya saker hela tiden).
 
Min vecka som har paserat har gått mycket fort - mycket jobb och en hel del tid på skolan också. 28,5 timmar jobb förra veckan, och det innebär att jag får jobba 11,5 timmar denna vecka. Att ha student visa i Australien innebär att man endast får jobba 40 timmar per två veckor. Sedan jag är en effektiv liten myra kommer jag lätt upp i dom timmarna, så får vara försiktig. Och förresten, mycket stolt tjej, jag fick $50 dricks på restaurangen i helgen från ett bord (visserligen 7 killar) men det är väldigt mycket för en servitris på Ribs & Rumps. Så jobbet gratulerade mig. Jag lär mig fort på dessa tre veckor jag varit där :)
 
Igår lämna jag in första "betygsgrundande" uppgift och får säga att jag fick mycket bra resultat. Parerar jobb och plugg mycket bra för tillfället, och början av terminen har vi visserligen inte lika mycket att göra = mer jobb för tillfället.
 
Tänkte demonstrera lite i bilder parken som ligger nära Universitetet och en promenad jag oftast brukar gå till skolan:
 
Dte är speciellt att ha en exotisk park precis bredvid skolan.
 
 
Kan man genom bilderna förstå hur vackert det är? Detta är bara en bytte liten del som jag går igenom, medan parken är mycket större med mycket fina blommor. Som stads trädgåren hemma i Sverige. Botanic Garden heter denna park!
 
 
Här uppe finns den en entré till vår skola.
 
Och så kommer man upp till skolan.
 
Park nedanför.
 
Står vid skolan och nedan ligger parken. Japp, så nära är det från skolan till parken. Hoppas dessa bilder kan förklara hur fin min skola är och dess natur runtomkring.

RSS 2.0