Career development and success

Hej hallå,
 
Det var på tiden att ge alla där hemma en uppdatering. Med ett glas rött i ena handen (Måndag kväll & en veckas mid-semester break) är jag mer än redo att summara denna termin:
 
Plugget: Då är nu vi inne i vecka 11 (utav totalt 16, med tenta perioder) och kvar har jag: 3 inlämningar och 3 tentor. Det fixar jag gallant! Därför blir denna vecka dessvärre ängnat till plugg. Som de flesta redan vet, men en liten påminnelse, att jag i November tar examen för sista gången - Master Accountant, känns rätt bra att avsluta mina studier med :) Och Mamma&Pappa kommer snart, närmare bestämt 2 månader!! (6 dec), herregud inte långt kvar alls.
På grund utav G20 som kommer hållas här i Brisbane och att terror nivån ligger på "hög risk" har alla tentor flyttas så de ligger tätt intill varandra. Det resulterade min första tenta är en lördag, sedan måndag har jag ett stort arbete (typ tenta) att lämna in, tisdag och onsdag sista tentor. Sista spruten nu och jag ska ge 110%.
 
Appropå G20 som jag nämnde ovan, Brisbane och hela Australien har satt in stränga controller och säkerhet, och har spekulerat i möjliga attacker som kan inträffa den dagen (vi har höga skyskraport här också!). Därför rekommendarar samhället att stanna inne eller hålla sig bortra från Brisbane den 14 November när mötet hålls inne i stan. Vi har en röd dag den dagen och hela stan är stängd. Därför vill de också hålla alla studenter borta från Universitetet och varför vi har tentor en vecka innan (när vi egentligen skulle ha haft tentor from till 14 November).  
 
Jobb/Karriär: Har äntligen (!) lämnat restaurangen och min titel som servitris för gott. Har inte varit så dåligt jobb, hade härliga kamrater och mötte för det mesta bra kunder. Men tanken av att jag har jobbat alla helger under ett år gör mig illamående haha. Så nu har jag faktiskt haft hela två helger ledigt :)
Så vad jag gör jag istället? Jo, jag har fått ett jobb på Universitetet som Administratör i Internationella Administration. Så jag skapar nya studenter i vårt data system som söker in till Universitetet. Det är mycket bättre betalt än servirtis och jag för första gången jobbar nu 8-17 dagar (ca 2-3 dar i veckan). Så helt underbart!
 
Inte nog med att jag har ett nytt jobb, fick även ett lovat samtar från HR från PWC i veckan (utan att ens att sökt något där :)). Har jobbat på ett projekt med en Director i skatt från PWC, och som tack lämna jag mitt CV som han sedan vidarebefordra till HR. Det var ett tag sedan jag lämna det och har inte tänkt mer på det, men han har hållt inne med att läman CV till rekrytering tills det faktiskt söker någon - och det gör dom nu! Vad jag vet hittills är att jag ska in på intervju inom de närmsta dagarna, väntar på ett samtal för mer information. Lite nervös, men med ett möte med min mentor ska allt gå bra.
 
Och på tal om mentor, min kära mentor Andrew från Ernst & Young har han nominerat mig till Årets mentee (finns inget riktigt svenskt ord på "mentee" men det är alltså jag som student som blir coachad av en metor). Nominera även honom för Årets bästa Mentor för sin exceptionella insats som mentor detta år. Den 22 Oktober på årets slut event får vi reda på om vi har blivit vinnarna :) Min önskan har varit att börja på EY, och har många bra kontakter på EY i Brisbane redan, varav HR student rektyrerare som gillar mig skarpt. Dock har jag visum problem som hindrar mig för anställning. EY här i Australien är mycket stränga med att ha ett Permanent Visum (och de enda av "Big four") och för tillfället väntar jag och Sam på Temporärt Visa som ger mig samma rätt som Permanent Visum, men jag bor i Australien på villkor av mitt förhållande i två år innan jag automatiskt gåt in på Permanent Visum. Ingen fara om ingen förstår vad jag menar, har tagit mig ett bra tag att studera allt vad visum heter.
 
Fritid: Äntligen har jag fått helger ledigt och har faktiskt fått mer tid med vänner i helgen. Har börjat lite lätt med att gå på frukostar och ute och gått med vänner som bor nära mig, men nu när vi har lov ska vi även försöka att gå ut på lite drinkar och dans :)
Det som fattar i mitt absolut perfekta liv för tillfället, är en lite weekend trip med min kära. Har inte riktigt kommit från huset på väldigt länge (sedan 7 veckor sedan ca när vi tog en mindre trip till Byron Bay och stranden).
 
För en hel sammanfattning: KARRIÄR står på högsta prioritet eftersom jag är snart färdig med plugg och måste ta ett seriöst steg i livet som har tagit sina år att åstadkomma. Därför passar det ju inte bättre med att avsluta med en liten kariärrs bild och min nya LinkedIn bild. Tod denna bild några månader tillbaka då jag gick på en av mina många business event. 
 
Önskar alla där ute lycka med livet och hälsan!
 
 

RSS 2.0