Gym at home!

No excuses for not having time going to the gym!
 
Och just det kan jag inte klaga på, för vi har gymmet hemma hos oss också. Oftast när jag har lite tid (är världens bästa tidsoptimist) så jag brukar köra ett 30 min ansträngade träning. Skönt är det att ha polen precis bakom också. Man blir så otroligt blöt (SVETTIG!) av att träna ute på altanen på dagen så kan vara mycket skönt att ta sig ett dopp efter träningen.
 
Men idag var det snabbt iväg till jobbet. Och nu ska jag strax tillbaka till jobbet för kvälls pass.
7 more sleeps to go!!!
 
 
 
 

A good smoothie

Oj, nu har det gått några dagar utan bloggande. Det är ganska mycket att stå i nu dessa dagar, och snart är det bara en vecka kvar tills vi åker. Igår gjorde jag sista shoppande (hoppar jag) som ska med till Sverige för julklappar och gåvor.
 
I helgen har vi faktiskt tagit det lugnt och slappat i Byron Bay. Blev mindre fotande, rättare sagt inget alls när jag medvetet lämnade kvar kameran hemma. Har ju varit på Byron Bay så många gånger nu och visar bilder på stranden tidigare, så kände inte så lockande att ta med kameran.
 
Nu när vi är tillbaka i Brisbane är det mycket jobb som gäller för både mig och Sam. Jag jobbar på resturangen lunch och middag, alltså dubbla shift. För tillfället har jag för en stund sedan kommit hem från mitt lunch shift och slappar lite innan nästa middags shift.
 
Och jag har gjort en super god smoothie! 1 mogen banan + 1 matsked madelsmör, proteinpuler (jag har smak av choklad) + kokosvatten + is + chiafrön.
Himelsk god för både kropp och själ!
 
Lite lat och tog bilen från Fashionablefit, som appropå är en mycket bra tränings/hälso/motivation blogg. Finns många fler goda smoothie resept och även andra nyttiga snacks och måltider.

Julshopping!

I år börjas det tidigare än vanligt då vi har en liten jul här i Australien innan vi åker och paket ska tas med hem också. Så idag har jag och Sam varit på stan och köpt det mesta faktiskt :)
 
Igår åkte jag och några vänner till stranden för lite bad och sol. Har dessvärre inga bilder att lägga upp från de senaste dagarna så detta inlägg blir lite tråkigt med bara text.
 
Ja.. nu ska jag iväg och träna och senare ikväll blir det jobb! Nu vet ni det :)

To-do-list dagen!

Idag har jag fått mycket undan. Allt som jag har lagt åt sidan i högen att-göra-efter-tentor tog jag tig i idag. Känns extra skönt att ha haft en produktiv dag från fixa iordning dokument och rena i papper samtidigt som man tvättar två maskiner.
 
Denna dag har det stormat som bara den. Då är det extra mysigt att ha en kanna med tea och sitta inne och jobba. Idag drog jag även igång med julmusiken. Måste ju börja komma in i julkänslor när det ska börjas att inhandla julklappar i veckan.
 
 
 
En "hel" regnbåge utanför oss skåda vi sen eftermiddag innan jag åker iväg till jobbet.
 
Pretty.

High Tea!

Min första high tea! Detta är tydligen en vanlig lyxig företeelse som finns i Australien, England men också vissa delar i Amerika. Säkert fler fler länder.. men inte Sverige.
 
Jag gav en "High tea" i födelsedagspresent till Diana, så idag söndag eftermiddag vad vi på Bacchus för high tea. Så super gulligt, lyxigt och mysigt :) ska jag verkligen göra igen. Ska försöka hitta något bra ställe i London (billigt!) och tvinga med Sam (ja, ni förstår väl kanske att detta är något lady's gör och inte gentlemens haha) för en brittisk high tea.
 
Haft en super bra söndag!
 
Gav en Quintessential High tea i födelsedagspresent. Men sedan vi känner ägaren och även bor granne med dom så uppgradera dom oss till Champagne high tea som innebar just att få champagne till.
 
 
 
Börjar från botten och äter sig uppåt.
 
Små smögåsar/croissant med olika goda fyllningar.
 
Scones, sylt och grädde.
 
Och bästa toppen sist. Skämmigt nog orkade vi inte äta upp sista biten. Väldigt mycket sött på en gång. Men jag älska upplevelsen!

Må-bra-dag!

Idag har jag verkligen mått så himla bra!
 
Jag började min dag 6.20 när alarmet ringde. Jag gick upp för att äta frukost, och senare åkte jag till gymmet för ett spinningspass. Avslutade träningen med en extra lång stretching.
Sedan gick jag och Sam ut och åt en annan frukost när jag kom hem. 
 
Klockan 12 stod massage bänken redo för mig och jag fick en super bra, intensiv djup massage. En sådan riktigt hård som elit idrottare då och då gör. Behövde trycka ut lite knutar i rygger som byggts upp pgs av stess, plugg och hård träning. Sedan har jag haft en mildare muskelskada i axeln i många år som min massör upptäckte (tidigare när jag var blivit prov-masserad utav honom på skolan) så rätt mycket (god) smärta uppstod under massagen.
För att åka komma djupare in i muskel avslappningen satte massören in nålar i mig och gjorde en akupunktur i ryggen, nacken och armen. Det var en läskig upplevelse men jag tillät avslappningen att komma. Jag var mest rädd att något skulle gå fel i närverma, men massören har många många års praktisk erfarenhet och jobbar stämdigt med detta så jag vet inte så orolig. Kände mig mycket avslappnad efteråt, och lite stel i kroppen också som en hård träning in i djupaste musklerna.
 
Senare under dagen har jag varit ute på en lång promenad för att rensa kroppen lite och få ut slagg produkter. Ätigt och levt min dag exakt som jag vill :) (dessvärre ska jag strax iväg och jobba så blir ingen fortsatt avslappning för kvällen)
 
 

My place.

Snart flyttar ju jag och Sam ut från hans föräldrars hus, och funderade häromdagen att jag har ju inte visat er där hemma hur vi har det här. Så efter att städerskorna en morgon hade varit här (det ser inte alltid så perfekt ut här hemma som dessa bilder) så passade jag på att ta några bilder:
 
Så detta är vårat sovrum.
 
 
En liten hall som skiljer två sovrum med toalett och badrum.
 
Detta har varit Sam's systers rum med en balkong. Nu är rummet mer eller mindre tomt och oanvänt. Ibland brukar det användas som gästrum.
 
Vårt egna badrum.
 
.. och toalett i nästa.
 
En annan liten hall som skiljer de två sovrummen till föräldrarnas master och ett arbetsrum. Denna sektion har även Diana (Sam's mamma) sin arbetsplats på.
 
Här ser man lite av garage ingång och port.
 
Så nästa sovrum har Peter (Sam's pappa) sitt hemma office.
 
.. med ett badrum och toalett.
 
Detta är Peter's och Diana's sovrum, super fint!
 
Matsers badrum (toalett och dusch på andra sidan som inte syns).
 
Trappa ned till plan 2 and entré plan.
 
Från trappan ned möts man av en lounge och tv rum.
 
Köket and where the magics happens :)
 
Bilden tagen från andra sidan rummet. Utsikt från balkongen är Brisbane river.
 
Entré till garage och från gatan.
 
En liten mysig innegård. De tre fönter åt vänter är våra fönter till sovrummet.
 
En (av 5) toaletter samt dusch.
 
Plan 1 och ned till pool, tv rum och litet arbetsrum.
 
Här brukar vi hänga med vänner, kolla på film eller grilla ute i trädgården. Äve här nedan på detta plan finns tvättstuga och en vinkällare.
 
Arbetsrum och detta har varit min plugg studio. Sam har även sina datorer på andra sidan av denna bild som jag inte tog kort på kom jag just på i denna stund. Men här brukar vi sitta kvällar när vi har saker att göra. Även utegym som jag och Sam brukar använda om vi inte går till gymmet.
 
Toalett och badrum.
 
Och här är jag!
 
Ute platsen. Gräset var lite sönderbränt på denna bild. Men vi har vattnat gräset och det är mycket grönare än denna bild visar.
 
Poolen.
 

Reseplånbok and kalender.

Första dagen på min "semester" och jag njuter. Haha låter som mitt liv har varit tufft, men man blir riktigt utmattad av att vara en duktig student. 
 
Har inte riktigt gjort allt jag hade planerat utav dagen. Ibland är man mer stressad och har tusen mer saker att göra av att vara ledig. När man är ledig kan man göra ALLT tror man, men får inte ens hälften gjort. Och så har det varit idag.
 
Nå väl, idag har jag suttit lite och planerat får vår resa. Jag har även inhandlar två nya favoriter som kommer vara till stor nytta för vår resa - reseplånbok och kalender för 2014. Kikki-k har jag köpt dom från och det är en svensk butik (ägd av en svensk kvinna) som dock endast finns i Australien och andra utvalda länder, men inte Sverige. Lustigt, men ägaren själv bor i Australien och har startat kjedan här. Ibland har produkterna lite svenska meningar vilket jag tycker är så mysigt :) Absolut älskar denna butik iaf, organisera och mycket annat. Kika gärna in, och om någon där hemma vill att jag handlar hem något till er hojta till :) www.kikki-k.com
 
Nu är det dags för jobb!
 
Ingen har ju missat mina fina blommor jag fick utav Sam igår.
 
 
 
Absolut love it! Har behövt en sådan länge.
 
 
Kalender i min favorit Tiffany färg.
 
Matchande kopp medan jag planerar. Kunde inte känna mig mer organiserad och färg nörd. By the way, jag dricker kaffe numera, frivilligt :)
 
 
Kan sätta sånna här gulliga stickers i kalendern också.
 
 
Planera och organisera.

I'M BACK!!

Hallåååja Sverige och övriga världen!
 
Nu är jag tillbaka igen kan man säga, har ju inte skrivit ett inlägg på 42 dagar exakt. Och aldrig har jag varit mer taggad än nu - jag är färdig med min första semester!! Rätt stort ändå när jag va nervös i början av att inte klara av engelska nivån. Men kan säga att jag klarar allt fint med god marginal.
 
Nå, en liten snabb resumé på dessa 42 dagar som gått? Ni har väl redan förstått att jag har varit s u p e r b u  s y med skolan samtidigt som jag har hålligt tempo med jobb, träning och lite nöjen.

Men framför allt, Sam har köpt en lägenhet som vi ska flytta in i när vi kommer hem från Sverige!!!! :) Någon månad tillbaka köpte Sam lägenheten som ligger här i området Teneriffe där vi redan bor med hans föräldrar. Det bor en kille i lägenheten redan som kommer underhålla den medan vi är borta. Och snart åker vi bort också.. :) Mer om förberedelserna för vår resa och mycket annat. Jag lovar, nu ska jag underhålla bloggen och er tills vi träffas hemma :)
 
Ett litet sido spår, här i Brisbane spö regnar det och stormar ute. Känns så mysigt! Får krypa ner i sängen och kolla på film, för ikväll behöver jag inte plugga mer.
 
Hörs imorgon igen då :)
 
Vår balkong i nya lyan. Innuti får ni inte se tills vi flyttar in och renoverar också :)
 
Högst upp till höger!

RSS 2.0