Glad Påsk

Igår bakade jag en massa till dagens traditionella påskfirande hos farmor ute i Skåre. Jag har inte tagit bild på detta ännu eftersom dekorationen ska göras hos farmor vid servering. Så, idag började jag min morgon med ett poweryoga pass på KMTI, även min Marie var med också :)
Så blev det stress hem för att duscha, klä på dig, äta snabbt och göra sig iordning! Om mindre en en timme åker vi.. och jag sitter här med blött hår.
Nå väl, jag ville bara komma in här fort och säga GLAD PÅSK till er alla, var i världen ni må befinna er ha en bra dag :)
 
Yesterday I baked lots for today's traditional Easter celebration at grama in Skåre. I have not taken a picture of this yet because the decoration will be done before serving. So, today I started my morning with a power yoga class at KMTI, even my Marie was with :)
So home with stress when I have to shower, get dressed, eat quickly and make my self ready! In less than a hour we have to go.. and I'm still sitting here with wet hair.
Well, I just wanted to come in here and say HAPPY EASTER to all of you, wherever in the world you are and have a good day :)
 
Denna fina dekoration har mamma gjort som pryder vårt bord :)

En söndagskväll hos familjen Lawner/Strandberg

Mysig söndag eftermiddag hos familjen uppe vid Skåreberget. Det bjöds på taco och god fika (min morotskaka så klart:))! Låt bilderna tala;
 
Cozy sunday afternoon with the family at Skåreberget. Were invited to taco and good "fika" (definition from Wikipedia "Fika is both a Swedish verb and noun (pronounced "fee-ka") that roughly means "to drink coffee/tea, usually accompanied by something sweet."). Let the pictures speak;
Hela familjen är samlad!
 
 
Ella fick första gången leka i sitt gym :)
 
 
God fika..
 
.. med påsk te, ser ni kyckligarna..
 
.. och morotskaka!
 
Så blev det kvällen och solen går så fint ner.

Landat efter en vecka

Idag har jag varit hemma i Sverige en vecka och kan nu påstå att jag har landat i vardagen. Jetlag är borta enligt mig, och vardagen flyter på som för ett år sedan. Det är en sjuk känsla att jag så snabbt kommer in i min gamla vardag och rutiner som om jag aldrig hade lämnat landet för ett år. Min kropp är såklart van vid detta land och denna kyla (alla Aussie people, det snöar här just nu :)) så det kanske inte är så konstigt att jag anpassar mig så bra.
 
Under en vecka har jag hunnit med massor alltifrån träffa kompisar, fixa pappersarbete, tränat på KMTI (självklart!) och framförallt jobbat. Jag är nöjd över min prestation och att jag återigen så snabbt anpassat mig till min gamla vardag.
 
Och på tal om jobb, nu ska jag strax åka iväg till ett 15-21 arbetspass.
 
 
Today I have been home in Sweden for a week and I can now tell that I have landed in the daily life. Jetlag is gone according to me, and everyday works as a year ago. It's a crazy feeling that I so quickly got in to my old lifestyle and routines like I never been leaving the country for a year. Of course my body is used to this country and the cold (for all you Aussie guys, it's snowing here right now :)) so it's maybe not that weird that I adapt everything that well.
 
During a week I have managed with lots like seeing friends, doing paperwork's, working out at KMTI (of course!) and especially working. I'm satisfied with my achievement and that I once again so quickly adapted to my old life.

And speaking of work, now I'll just go away for a 15-21 working shift.


Favorit rätten!

Nu äntligen är jag hemma för att komma hem till min favorit rätt - oxfilé provancale! På ett år har jag inte ätit det, och jag som annars brukar få det flera gånger om året.
 
Lördag kväll hade vi farmor med farfar och farbror med kusin över för välkomst middag. Jag gjorde även en australiensk efterrätt och provade på att göra mina älsklingar Lamingtons. Och det gick hem här i Sveadala också :)
 
Nu är det söndag kväll.. och min helg har mestadels bestått utav att vända rätt dygnen. Jag blir mycket trött vid 17-18 tiden, och även om jag lyckas hålla mig vaken till 23 så vaknar jag 6-7 nästa dag. Men det blir senare för varje dag nu.. och snart så kan jag även vara uppe längre än 23 :) haha.
 
MUMS!
 
Under all kött finns ju all mumsig potatis, mycket vitlöksmak :)
 
Här är mina Lamingtons, som jag tackar Shannan (värdmamma i Australien) för kokboken jag fick i julklapp :)
 

Ella, Frida och Marie!

Mitt gudbarn och två av mina bästa vänner!
 
Eftersom min första dag bestod mestadels utav jobb träffade jag inte dom jag önskade första dagen. Men igår torsdag var jag ledig och åkte till Frida och blev bjuden på lunch. Första gången jag då också träffa mitt gudbarn Ella, som va så pytte liten (6 veckor) och söt. Frida blev gravid och födde under tiden jag var i Australien, men redan när där fick jag reda på att jag skulle bli gudmor åt hennes dötter, vilken ära.
Senare vid 16 tiden åkte jag in till stan för att åka hem till Marie och hälsa på där. Kvällen kl 19 gick vi till Agapi där Marie bjöd mig på grekisk middag. Så mycket mycket att prata om, mitt och hennes liv. Ett år är en lång tid där mycket händer i bådas liv. Är så lycklig att ha så många fina vänner att komma hem till, bli bemött av enorm kärlek.
 
Sammanfattningsvis var det en underbar dag och jag känner mig nu hel efter att kommit hem, två av de vikigaste personer i mitt liv (förutom familj och släkt) har jag nu återförenats med :)
Och mer vänner och kärlek kommer! Idag är det dessvärre jobb igen 14-20. Men ikväll blir jag även bjuden på middag av en kär vän :)
 
Min lycka är enorm!
 
Såklart kom min systemkamera med och jag fick ta mina första foton på lillan.
 
 
Hon fick så klart Uggs av originallandet. Var först orolig att Uggsen skulle vara för små, men ack så fel - de är för stora! Då kan hon växa i till nästa vinter :)
 
 
Måste även visa mina nanny skills ;)
 
 
Mor och dotter!
 
Sedan kvalitetstid med Marie. Dessvärre glömde jag kameran hos Frida så iPhonen fick spara vårt minne.

På hemma plan

Min första dag på hemma plan - hur har jag spenderat den?
Många kan tänka sig att man slappnar av första dagen, tar en längre sovmorgon, går runt i pyamas hela dagen.. eller kanske går ut och går.
 
I Andreeas liv handlar det alltid om att ha "många bollar i luften" klyschigt sagt. Tidigt vaknade jag 6.30 pga jetlag så klart. Och redan då satte jag igång med sökningar, skicka iväg mail och senare telefonsamtal för bokningar och information av allt ifrån hälsa till studier. Sedan 10-12 hade jag online föreläsning, Advance Academic English på Karlstads Universitet om ni minns. Klockan 13 va jag iväg till stan för att fixa med telefonkort (JO FÖRRESTEN, jag har nu samma gamla telefonnummer som jag hade när jag lämna Sverige, så tveka inte att skicka ett mess :)) och sedan var det dags att åka till jobbet, 14-20 har jag jobbat idag. Allt detta gjort utan en enda kaffe, de ni :) 
 
Så min dag har varit långt i från avslappnande. Men alla som känner mig väl har uttryckt idag "jo men du är dig allt lik Andreea, alltid är du i full gång". Lika bra att börja på topp känner jag :)
Nu när jag är hemma och ser min väska halvt upppackad känner jag för att ta tag i väskan och packa upp den också.. men frågan är om även min energi börjar ta slut. Tror nog faktiskt det, finns en dag imorgon :)
 
Och vad gör jag med bloggen nu när jag är hemma.. Jag bestämde mig för att hålla den vid liv faktiskt. Har ju en familj i Australien också som undrar vad jag pysslar med här hemma. Så inom kort kommer även bloggen att få en ny design och jag kommer smått skriva på engelska, eller kanske engelska och svenska? Får se hur jag gör..
 
"Det är hon.. det är hon" hör jag mamma säga när jag kommer ut :)
 
Möttes med svensk flagga och en liten teddy som jag får byta ut Sam med så länge jag är hemma :P
 
Min mamma är glad att ha mig hemma, och så är även jag :)

It comes to an end..

I skrivande stund befinner jag mig på Sydney's flygplats. 21.00 lokal tid går mitt flyg till Beijing, 11.50 timmar varaktighet. Väl framme har jag 8.05 timmars väntetid. 13.55 går flyget till Stockholm och 9.15 timmar senare är jag på Arlanda - 12 mars 16.10 svensk tid.

Många tårar har jag idag förbrukat, kärlek, sorg, längtan men också glädje, förväntan och lycka. Jag lämnar min australienska familj och vänner (för en stund), och kommer hem till min svenska familj och vänner.

30 minuter innan boarding!

See you later :)


Avskedsmiddag med aussie familjen!

Familje middagen ikväll var den bästa avsked med alla jag kunde ha, så mysigt alla samlade och så klart massa skratt.
Är så lycklig att inte bara Sam är så underbar, även hans familj ligger mig mycket varmt om hjärtat. Har så mycket att tacka för, med framförallt för att jag får vara en del av denna familj :)
Vi ses snart igen alla McKnoulties!
Sam och puppy Indie!
 
Indie hade klätt sig så fint till middagen :)
 
 
Aussie BBQ såklart!
 
Fick inte nog av att ta bilder på världens sötaste hund :)
 
 
 
 
Svensk dukning :)
 
MUMS!
 
Va lite lustigt att Indie också köade upp för maten :)
 
Lamington till efterrätt såklart!
 
Söta oss som leker med självutlösaren :P Med andra ord, positioneringen är väl inte den bästa :P
 
Några försök till en ledsam bild..
 
Tagning 26 - "seriös-ledsen-bild-för-Andreea-åker-hem".
 
Familjen i sitt bästa esse!

Quiksilver pro 2013 Gold Coast

Vad vore Australien utan en surfar show?
En dags tur till stranden för att kolla på världens bästa surfare. Riktigt coolt, var som att vara med i en surf film på stranden och spana in alla duktiga surfare.
Vi fick fint väder också, mestadels sol :) Kunde inte bli en bättre sista dag - sol, strand och Sam, där jag alltid vill vara!
Coolangatta, Rainbow bay!
 
 
 
En surf stad.
 
Massa massa folk.
 
 
 
 
 
 
 

En kväll med mitt ❤️

Vi hade kvällsplaner på att gå ut och äta och ta några drinkar i The vally.
Men vi är så gosiga och ville ta takeaway och vin på verandan istället, och det var det bästa! På andra sidan älven var det live band och senare hög klubb musik, och vi sjöng och dansade med vi också :)
En av mina favorit kvällar med mycket skratt, glädje och några tårar.
 
/lycklig tjej
 
❤️
 
Bästa Shiraz i Australien 2013 (och hos mig), och mycket förståligt för den är mycket mycker mycket god. 
 
Kunde inte motstå, suhi från Kotobuki såklart (min favroit som vi hade tidigare i veckan också om ni kommer ihåg). Förresten glömde att säga att denna sushi är varm, lite tokigt va?
 
 
Utsikten är så fantastisk.
 
Och en överraskning till mig - han är bäst, jag älskar honom!

En sista lördag i parken

Senare under dagen köpte vi en lamington bakelse (min favorit helt klart!!) och satte oss i parken och njöt.
Nedan demonstreras hur jag äter min lamington för er nyfikna :) haha
 
Fina New Farm park endast 5 min från Sam's hus.
 
Här är viiiii
 
Och nu till min Lamington. Det är är mjuk kaka inuti, inte som en kokos boll som finns i Sverige som kan tyckas lika. Nej nej.
 
Mums.. mjuk härlig konsistens.
 
Lite kul är det att äta en lamington.
 
Ibland ser man ut såhär efter att ha tagit en tugga.
 
Min gospojk sitter och filosoferar.

En sista lördag på marknad

De senaste veckorna har det regnat K O N S T A N T mer eller mindre. Det är regn period i Australien för tillfället och det är svårt att komma utanför dörren innan det börjar regna igen. Lite som en svensk sommar - skiftar mellan solsken och regn. Men idag var det uppehåll nästan hela dagen iaf. Så vi gick till en sväng på West End market. Älskar Australienska markander, en blandning mellan produkter och mat, bra kombination :)
 
 
En liten lunch hade vi :) Sam en grekisk gyros..
 
.. och jag något turkiskt.
 

Sen var det en kaffe efter maten.
 

Vardagslyx

Idag var vi på fin fin lunch i en atmosfär jag kallar för Titanic. Det var den första känslan jag fick när vi gick in på herrklubben Tattersall's club. Det är en uråldrad australiensk premie private klubb.. taget från deras hemsida, vet själv inte mycket om stället. Men en plats män förr ofta gick till när det inte fanns lika många restauranger i stan och när det var populärt att ta sina klienter (beroende på jobb) på fina lunchmöten osv. Peter har länge varit medlem där, och nu även Diana medlem då kvinnor blir mer och mer accepterade i klubben. Jag gillar platsen ändå, då det kan vara en snäv syn för många när man hör ordet "herrklubb".
 
GOD LUNCH hade vi i vilket fall. Sedan tog vi en liten rundvandring i deras enorma byggnad. Efter det gick jag och Diana till Peters arbetsplats där jag ville spana in innan jag åker hem - McCullough Robertson, Queenslands största advokatfirma. Peters pappa var en av grundarna för många många år tillbaka. Var väldigt coolt att gå igenom deras våningar i en hög byggnad i stans business centre.
 
Var en extra fin och speciell dag idag :)
 
En av herrklubbarnas dining room.
 
Diana och Sam.
 
One Wellington please.
 
 
 
Baren. För bara två år sedan var kvinnor inte välkommna in här, numera är dom det. Men tveksamt att många går dit, väldigt maskulin miljö.
 
 
 
 
 
Massa fina kort på oss :) Här på Queens plazas gata, mitt i Brisbane stad.
 
Utsikt från McCullough Robertson.
 
Peter's kontor.

Cuite couple training

Strax ska jag och Sam iväg på sånt sött par PT träning ihop :) Sam's vän och personliga tränare erbjöd oss att träna tillsammans med honom. Jag som äääälskar träning, perfekt :)


Favorit i repris

Vi va ju igår på mitt favorit sushi ställe. Tog några bilder bara för att visa hur det ser ut. Jag lovar.. det är sååå super gott att det går inte att beskriva i ord. Inget liknande som man kan hitta hemma.
 
Och idag har jag och Sam varit på mitt favorit lunch ställe. Det var även vår första lunch dejt så det gör det extra speciellt. Maten där - även den guddomlig så klart.
 
Jag är superduper trött, varit det hela dagen faktiskt (ska man inte bli pigg av morgon träning?). Kunde ha lagt mig redan vid 20-21 tiden. Men nu är jag äntligen i sängen (23.37) och jag somnar vilken minut som helst.
God natt!
 
Gårdagens sushi.
 
 
Corner store i mitt hjärta.. lunch stället :)
 
 
Alltså steak sandwich är ju min nya favorit (minns ni Melbournes sandwichen?).
 
Jodå, jag rensa allt tallriken :)

Utmaning

5.16 och jag sipprar på en protein shake och banan. Det är det enda jag får i mig till frukost nu.. innan jag går iväg på box 5.45 idag!! Japp jag är peppad till 100 och ska bli så kul.

Så börjar min dag :)


Har redan börjat..

PACKA! Längtar hem (eller så trycker jag bort känslorna för att jag kommer sakna Sam), så jag har redan bröjat packa nu en vecka innan jag åker. Tänkte att bäst att få bort det "tråkigaste" först och bara njuta resten av veckan/helgen. Det mesta jag ska ta med hem är presenter. Lämnar kvar nästan alla kläder här när det mesta är sommar kläder ändå och har så mycket kläder hemme redan. Så halva vänstra sidan av väskan är fylld med bara gåvor. Tror jag är färdig med allt.. bara lite till. Så roligt att köpa presenter när man väl har börjat :)
 
Idag har jag även sagt hej då till min bästa Sofia. En efter en säger man hej då.. då förstår man att snart är det på riktigt. Men vi ses alla i Sverige :)
 
Ikväll ska vi äta på mitt favorit sushi ställe. Ska bli sååå gott, och det är nog en annan sak jag kommer sakna med Australien (för att inte tala SAM och hans familj) så är det all god och billig sushi.
 
Hej hej så länge!
 

Sista veckan..

Hade svårt att föreställa mig den sista veckan i Australien när jag först landade och möttes utan ett varmt välkomnande av familjen Buchanan. Det var början på mitt äventyr.
Nu slutar snart denna tid, men jag är desto rikare utav erfarenhet, språk kunskap, besökta platser, vänner och framförallt pojkvän! Jag kunde aldrig ana vart denna resa skulle ta slut, och jag är mer än nöjd av resultatet.
 
Denna vecka får flyta på hur som helst. Gör det inte mer märkvärdigt än andra veckor i Australien (brett uttryckt), eftersom jag inte ser ett definitivt slut av min resa i Australien - jag kommer tillbaka, men börjar då ett nytt kapitel i mitt liv som student i Down Under. 
 
Så idag har jag varit hemma hela dagen och bara ägnat mig åt att plugga. Jag läser ju distanskurs i Karlstad "Advanced Adacemic English" som en förberedelse till masterstudierna.
Jag är nästan färdig med alla gåvor och presenter till kära där hemma. 
 
Nu ska jag iväg och träna några spännande pass på ett gym gatan ner. Kommer då givetvis att tänka på hur mycket jag saknar KMTI. Men nästa vecka, då är det mig ni ser tillbaka på gymmet :)
 
En plats i norra Australien "Heart reef" som är en av många fler platser jag vill besöka nästa gång jag kommer tillbaka.

RSS 2.0