Intensiv vecka, men super nöjd!

Som rubriken avslöjar har det varit mycket som har hänt denna vecka:
 
Universitetet QUT, började första lektionen i måndags men en kurs från 16-18. Nästa dag var onsdag och torsdag.. och det är hur min Uni vecka ser ut, tre dagar i veckan ca 2-3 timmar. Super skönt, men mycket eget plugg. Och redan denna vecka har vi haft en liten online Quizze som innebär multiple choice frågor online som skickas in. Genom hela terminen kommer dessa online Quizze följa mig.
 
Jobbet Ribs & Rumps, som jag tidigare berättat är en stor restaurang i Brisbane, har jag nu denna vecka jobbat 4 dagar, onsdag-lördag. Servitris jobb är alldeles nytt för mig, så det har varit väldigt intensivt med lärningen denna vecka. Igår lördag var det mycket hektiskt på jobbet, men jag måste skryta med att jag gjorde ett mycket bra jobb ifrån mig och jag lär mig fort och jag var mycket nöjd med gårdagens insats.
 
Min och Sam's lilla familj här i hans syster hus är nu över. För tillfället väntar vi här i huset på hans syster som kommer hem.. om ca 1 timme!! I ugnen gräddas en chocolate fudge som en välkomst bit. 
 
Finaste hund.
 
Gosigaste hund.
 
Mysigaste hund.
 
Paddington - där vi bodde två veckor.
 
Härlig frukost morgon med sällskap till Indie.
 
 
 
 
 
 
Nytvättad!

Christmas in July!

Igår lördag hade vi Christms in July hemma hos oss (vårt två veckors hem, som är Sam's systers hem men nu är det och reser i Europa). Eftersom Aussie people också gärna vill fira en "kall" vinter nu i deras vinter tid, så brukar Christmas i Juli inträffar för att just ha - en kall jul i vinter (Juli månad!)
 
Lyckad fest, mycket mat och mycket skratt!
 
Merry Christmas in July.
 
Dessa godingar bakde jag igår - mint/choklad och apelsin/choklad
 
 
 
Kyckling klubborna bidrog jag och Sam också med.. och andra tog med allt ifrån lamm, stek och annat köttigt gott.
 
Potatis och grönsaker sidan!
 
En kille som valde att namge signera sin lamm stek. 
 
 
Chocolate Christmas Tree! O M G soooo gooood!!!
 
Förrätt a lá Liam!
 
 
 
Visst hade vi en brasa också : )
 
Tjejen var med så klart, omringad av grabbar mådde hon bra.
 
HEY!
 
 
 
 
Oh hello ; )
 
 
Looking for some friends to join. 
 
MAT DAGS!
 
 
 
 
 
Efterrätts bordet! MUMS.
 
 
 
 
Alla hade varsinna små påsar gjorde av söta Anna som hon lagt hemmagjorde pepparkakor.
 
 
HAHA vad gör jag?
 
Så ja, någor sötare jag. Indie söt som vanligt.
 
En bild lånad av Eugene - Sam i vinter Sverige outfit: "Sweden 2013, here I come"
 
Couple shots!
 
 
 
Sam myser framför brasan.
 
 
Smile.. or a grrr?
 
 
Sen var det dags för Marie Nitendo 64, klassiskt!
 

O week and new job!

Från att inte göra mycket om dagarna har jag idag börjat mitt busy liv igen!
 
O week på skolan med mycket gratis grejer och mycket information/seminarier - toppen!
Sedan till trial work på restaurangen som gick super - fick jobbet!
 
Jag är slut körd.. memorera bygnader och läsa på menyer innan läggdags. Ikväll är jag värd en skön nattsömn : )
 
Lite bilder från skolan och O week:
 
Här har vi gått en tur genom skolans alla byggnader
 
En ny byggnad som blev färdig sent förra året, super nytt och super miljö vänligt. Brisbanes energi snåla och mest avancerade byggnad sedan det finns solceller på taket som försöjer stort sett hela byggnaden. Dessa solceller vrider sig mot direkt solljus också.
 
Teknik och vetenskap byggnaden som beskrevs ovan. Och här har dom ett SUPER STORT animerat akvarium. Fungerar exakt som fiskar skulle vara levande - petar du på skärmen kommer fisken till dig och vill ha mat.
 
Väldigt imponerad.
 
 
Fräscha lokaler.
 
Lunch tid och alla köar för $2 lunch 
 
 
Såhär kan klassrummen se ut. Här på en information för internationella studenter.

Min helg och kommande vecka

Dear blogg,
 
En liten resumé vad jag har gjort kommer här:
 
Lördag fira vi min nya vän Angelica (svenska!) med picknic/grill i en park med massa svenskar och Sam (var några aussie people också, men inte många). Vi hade det jätte trevligt!! Senare på kvällen gick vi alla ut för lite mer drinkar och dans - lyckad kväll!
Dessvärre inga bilder. Jag har blivit lat (?) med att ta bilder får jag säga.. har inte tagit EN ENDA bild med min Canon sedan jag kom hit för snart en månad sen. Men kan även erkänna att jag njuter av tillvaron på ett annat sätt, alltså behöver jag inte stressa med att ta "den perfekta bilden". Så i helgen har jag fortsatt att bara njuta och vara. Men jag lovar - mer bilder!
 
Söndag vaknade vi rätt sent. Frukost ute med vänner.. och sen gick jag på arbets intervju. Kan säga att det gick bra, för imorgon ska jag prov jobba på Ribs and Rumps som är en stor restaurang här i närheten där jag bor. Ska bli spännande, sedan jag inte har någon erfarenhet inom yrket är jag excited att börja och utmana mis själv. Fortsättning följer självklart.
 
Veckan som kommer är själva Orientation Week! Det är liknande "nollning" på svenska Universitet. Men Orientation Week i Australien (och många andra länder som har det tex USA) är det mer fokus på veckan i form av aktiviteter och nyttiga lektioner som förbereder nya som gamla studenter. Jag är mycket förväntansfull!! Äntligen börjar mitt liv ta fart igen i Australien.. bli rastlös av att inte göra något.
 
Så nästa vecka - Uni och jobb, precis vad Andreea mår bäst utav.
 
Nu är det lägg dags!
 
xo

Livstecken?

Hej hej alla där hemma,
 
Jaaa jag vet, jag har varit frukstansvärd på att uppdatera bloggen. Lixom tappat motivationen lite.. Mer för att jag inte är lika aktiv med kameran längre som jag var på min förra tripp i Australien.
Just nu har jag väl kanske mer att skriva, mer som händer, färre bilder.
 
Vi har i varje fall hunnit med en helg på beachen, en festival/marknad, lite bio och sånt, och har även träffat en ny grupp av svenska tjejer. Mysigt det!
 
Skolan har inte börjat än. Men jag har varit på skolan och kollat runt och även lånat all kurslitteratur jag ska ha under denna termin. Nästa vecka börjar Orientation week vilket översätts till svenska "nollningen" på universitet.
 
Till helgen, då lovar jag att jag ska lägga upp lite bilder också. Och självklart - nu får jag börja dra igång med bloggen igen!
 
: )

Väskan har landat, och så även jag : )

Som många av er redan vet har min väskan äntligen kommit fram. Fick telefonsamtal i lördags eftermiddag från baggage service i Brisbane att min väska har landat, och blir kört hem till mig. Gissa om jag blev glad!! Jag skrek hela vägen till dörren när de äntligen plingade på.. och där stod min väska. Haha vilken löjlig lycka, men så mycket oroskänslor som släppte den stunden.
 
Helgen har jag träffat några nya, och gamla, svenskor. Hade lite barrunda här i stan och mycket trevligt hade vi : )
Igår, måndag, tog jag en snabb runda på IKEA (medan Sam hade ett möte i närheten) och jag köpte lite sånt jag behöver till vårt rum. Och jag är mycket nöjd nu, när jag har fått inreda med lite femininska färger (ROSA!)
 
Nu är jag organiserad och har landat i min nya student stad!
 
Lite bilder från dagarna:
 
Lördag och min väska kom! Lyckligaste tjejen :D
 
Senare samma kväll träffade tjejerna för super goda drinkar.
 
 
Måndag och jag shoppar där jag hör hemma.
 
 
Tisdag och såhär ser det ur i rummet när jag får bestämma.
 
Hennes och hans sida.
 
Hennes sida - så klart!
 
Äntligen får min känguru jag fick av Shannon i julklapp förra året jobba.

RSS 2.0