Pure and lean & gokard

Veckan har väl mestadels bestått utav plugg och jobb. Men har haft avbrott med aktiviteter på kvällarna.
Tisdag kväll gick jag och Sam tillsammans med en annan vän till mig, Malin (nya svenskan) på ett hälso seminarium "Pure and Lean Nutrition system". Mycket intressant, mycket man redan visste med här fick man även svar på varför det var så. Ska verkligen eliminera socker i min vardag, största boven av alla skulle jag våga påstå.
Och ikväll har vi varit på gokard med Sam och hans familj. Suuuper kul. Var bara EN SEKUND under Sam's bästa tid. Stolt flickvän :)
 
Snart är det natti för min del. Fredag imorgon och det känns alltid lite bättre trots att man inte har heltidsjobb för tillfället. Men nu är det inte många fredagar kvar för mig här..
 
Äsch, har ändå så mycket positivt som händer mig för tillfället så ingen tid att sörja :D
 
/lycklig lottad tjej
 
 

Swedish meatballs night

Med en hel dags bakning och matlagning ligger jag nu i sängen 22.45. Ja, jag har varit uppe sedan morgon I KÖKET hela dagen, gjort alltifrån dessert, middag och även lunch idag. Detta är säkert vardag för de flesta föräldrar där ute, men man känner sig ändå lite extra stolt :)
Och ännu mer stolt när gästerna älskar vad man gjort. Till och med så alla 77 st köttbullar åts upp, och en extra bit av kakan.. ja då kan man konstatera att det gilla det.
 
Så ikväll hade vi en Swedish meatballs night. Såhär såg det ut :)
 
 
 
Gav detta tårtfat med lock med som present till Diana och Peter för den otroligt varma gästvänlighet och för att ha låtigt mig bo tillsammans med dom sedan jul.
 
Gissa vad för sorts kaka jag gjorde?
 
Japp rätt.. morotskaka är det :) Designa den med rivet apelsin och lime skal som ser ut som en morot. Mycket nöjd :) 

It's for real ❤️

Igår bokade jag TILLBAKA BILJETT TILL AUSTRALIEN 18 JUNI!!!! :D
Är sååå glad över det, och på det sättet känns det på riktigt att jag faktiskt kommer tillbaka.
Väntar fortfarande på välkommsbrev av Universitetet, men jag är garanterad på att jag får en plats på skolan.
 
Det går verkligen som jag vill nu :)
 
Detta gav jag till Sam igår kväll. Inte bara jag som är lycklig :)
 

Söndag och beach häng

Trots mulet väder åkte vi till Surfers Paradise idag, för att träffa Maria så klart :)
Jätte kul att träffa henne. Och lite mer hemlängtan har jag nu fått och en lite för smak på vad som väntar hemma med vänner (trots att vi bara prata engelska hela tiden med tanke på sällskap vi hade av andra icke svensk talande).
 
Nu ikväll har jag även gjort något galet, underbart, kul, lättnad, kärlek.. alla möjliga olika känslor. Men väljer att hålla inne med det tills imorgon jag har njutigt färdigt :)
 
Hela Surfers Paradise! Marias härliga utsikt från Hilton 48 våning.
 
Här är viii :)
 
 
 

En het busy lördag

Började morgonen med en lång PW, och märkte att "idag kommer det blir en riktigt het dag". Vilket det blev!
Jätte varmt, mest hör luft fuktighet som gör att man känner sig "kvävd". Men jag ska inte klaga s mycket, jag kommer ju hem till kylan snart! 
 
Efter frukost började jag och Sam vårt house hunting. Kollade på många visningar, bra som dåliga. Till sist hitta vi favoriten :)
 
Kvällen hade Sam fotbolls kväll med grabbarna och jag hade bio kväll med tjejerna. Kunde inte bli en mer tjej film - Safe Haven! Mysig film, definitivt att rekommendera. För tjejer som killar.. Sedan satte vi oss på Starbucks och prata igenom hela kvällen tills vi alla tog sista bussen/tåget hem. Bra kväll :)
 
Nu söndag morgon ska vi snart åka till Surfers där jag ska träffa en vän från hemtrakterna. Spännande :)
 

Vecka tre

 
HEJ HEJ! 
Nu har ni säkert undrat vart jag har hålligt hus när jag inte har bloggat PÅ EN VECKA!! Jag har faktiskt haft mycket att göra (tro det eller ej) så jag har inte prioriterat bloggen - resulterat i noll inlägg dessvärre. Men nu ska jag göra en veckas summering, min tredje sista vecka i Australien:
 
Lördag var det sista dagen med favroittjejerna Lisa, Sofia.T och Sofia.O. Under sista lunchen och långfikat insåg jag hur mycket dessa tjejer betyder/har betytt för mig här i Australien. Vore det inte för dom tror jag inte att jag hade förälskat mig i Australien så. Men vi sa inte hej då, vi sa vi ses ;) haha. För vi ska allt minsann ses i Sverige.
Senare på kvällen träffade jag Angela som är en brittisk tjej som vi träffade på Alice Springs turen upp till Darwin. Vi hade några (för många?) drinkar och gav oss ut i The vally och dansade loss. Riktigt kul kväll.
 
Söndag mådde jag som jag förtjänat. Men jag låter inte bakfylla hindra dagen, så jag följde med för bröllopsklännings jakt åt Sam's syster som ska gifta sig i Maj :) Tuff dag, men så roligt och inspirerande att se alla dessa vackra klänningar. Senare på kvällen åkte jag och Sam till hans vänner på farväl drinkar.
 
Måndag pluggade jag nog i stort sett hela dagen. Har även kollat igenom lite till för stipendier jag kan söka för utlandsstudier och förberett ansökningarna. 
 
Tisdag morgonen startade med lite mer fix och pill på stipendium sökandet, lite sista putset inför inlämningarna till engelska kursen som senare skickades in, och till slut gjorde jag lite träning och sånt under dagen. Inte mer spännande än så.
 
Onsdag tränade jag på morgonen. Efter lunch gick jag in till stan med Angela för att kolla på lite presenter jag ska ta med mig hem till Sverige. Köpte även med mig lite presenter. Senare på kvällen var det dags för online föreläsning med Karlstads Universitet.
 
Torsdag åkte jag till mitt extra jobb som innebär att jag assisterar och organiserar hos Sam's mammas kompis som har ett företag. Han har för ca en månad sedan brutit armen och kan inte göra mycket med endast en arm. Luncha med Sam, och väl hemma gick jag och la mig och sov i tre timmar. Har denna vecka varit mycket trött av okänd anledning. Senare på kvällen hade jag middag med en tjej från Karlstad som jag inte känt tidigare, men som nu är i Brisbane.
 
Idag, fredag har det varit en effektiv dag. Började morgonen med att göra några uppgifter för kursen. Sedan åkte jag till affären för att handla lite ingredienser till min kaka jag gjort idag; från barndomen jag minns såväl min mamma göra denna kaka - Tigerkaka! Och den blev precis som jag minns den, super god! Bjöd in Sam tillsammans med hans mamma och syster på afternoon tea (alla va ute på jobb/ärenden idag).
 
Och nu sitter jag här.. funderar på om jag ska göra ett träningspass innan jag tar helgen. Helgen har mycket att erbjuda, och jag lovar att inte vänta en vecka tills jag bloggar igen :)
 
 
Tigerkaka

Alla hjärtans dag

Igår var det Valentines day, och jag hade självklart en kärleksfull dag. Jag, och min partner, bestämde oss för att ha dagen privat och kommer inte lägga in bilder på gårdagen.
Men jag kan istället förklara lite för er.
Morgonen började med Sam hittade alla små gulliga post-it hjärtan jag hade satt upp runt i rummet, badrummet och även i hans bil. På lapparna skrev jag kärleks meddelanden och betydelsefulla ord. Sedan hade jag även gjort ett album på bilder på oss, och hade köp en annan present till honom.
Kvällen hade vi en fin middag med doppade jordgubbar i choklad som efterrätt. LOVE!
 
Nu är det fredagskväll och jag har spenderat hela kvällen med att fixa sista putset och designen på mitt nya och fräscha 2013 CV + personligt brev. Jag är SUPER NÖJD med det, och med en grafic designer som pojkvän kan det inte bli mycket bättre än PERFEKT!
Så nu är alla jobbansökningar utskickade och jag är mer än redo för att gå till sängs. Imorgon är en annan fullspäckad dag med mina favorittjejer :)
 
God natt!
 

En månad kvar..

.. tills jag kommer hem! Jippiee tänker ni, även jag vissa stunder.
Men här i Australien kommer det sörjas, framförallt när jag ska säga adjö till min kärlek, hans familj, min andra Aussie familj (Buchanan family) och alla vänner.
 
I helgen när jag promenerade själv längst stranden slog det mig detta kommer bli min vardag ett par år till, detta är min framtid. Och plötsligt ser jag inte detta avsked så ledsamt längre. Inom 4 månader kommer jag tillbaka till Australien. 
 
Så nu när det är en månad kvar, 12 mars landar jag på Arlanda.. klychit måste jag säga: VART HAR TIDEN TAGIT VÄGEN!? För så otroligt fort det sista halvåret har gått. Kanske för jag just då hade den bästa tiden i mitt liv - när jag och tjejerna hade som roligast, när jag åkte på massa äventyrliga resor, men framförallt när jag träffa Sam och var/är som lyckligast.
 
Nu får jag förbereda mig och göra den bästa utav tiden i Sverige när jag kommer hem. Njuta av kylan (haha), träffa så många som möjligt, äta allt jag inte får tag i här, träna på mitt favorit gym.. Listan kan göras lång. Men framförallt uppskatta tiden med alla hemma och min hemma stad Karlstad.
 

Andreea loves the beach

Jag har haft den bästa tiden i Byron med min käreste, torsdag - måndag.
 
Låt bilderna tala för sig..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miljöombyte

Igårkväll åkte vi ner till Byron Bay och har nu vaknat upp i paradiset. Jag har redan varit ute på en löprunda (är nu morgon 10.41) och vi har ätigt frukost. Så nu ska jag sätta mig och plugga, med fantastisk utsikt. Kan inte få bättre studie miljö. Förra veckan började online kursen som jag på Karlstads Universitet läser - Advanced Academic English. Har tagit den kursen som en förberedelse för mina Australienska studier vilket fokuserar främst på att skriva akademisk engelska.
 
Appråpå plugget i Australien, minns väl att jag sa att jag hade fått goda besked. Det är nu bekräftat av QUT, Universitetet jag ska läsa på i höst, jag behöver INTE göra IELTS test (engelska test) som alla studenter vanligtvis behöver göra!! Det sparar mig några tusen kronor, för testet är inte billigt. Anledningen till detta är att svenskar har ett gott ryckte om engelska nivån vi lär oss i skolan och engelska kunskaper vi generellt besitter. Och även att svensak studenter måste ha minst VG i Engelska A eller B, vilket jag tack och lov har. 
Detta hade jag sökt information om på Internet och meddelat Universitetet om, eftersom de inte visste om detta. QUT sa att de skulle titta närmare på det när jag skickade in min ansökan (JA precis, jag har förresten nu skickat in mina papper och ansökan till skolan också!), och de bekräftade i veckan att jag har de språkkunskaper som krävs. Nu väntar jag bara på mitt antagningsbesked av skolan.
 
Tack vare mitt sökande och iver har jag ännu en gång lyckats, och bevisat för mig själv att jag kan, vågar och vill ta för mig i ett främmande land.
 
 

As a little kiddie

Idag blev jag färdiga med familjens alla 24 fotoalbum för att vara precis, ca 5 000 bilder. Alla blider finns nu digitalt sparat.
Det var mycket roligt till en början att blädra igenom familjen historia och liv, se alla små barn växa upp. Men mycket snabbt gick allt på en rutin och hann inte observera bilderna.
Men så klart har jag sparat mina favoriter på min favorit:
Bebis Sam!
 
Syskonen tillsammans.
 
 
Beach boy.
 
Med pappa.
 
Med mamma. Obersvera lilla coolingen med solglasögon :)
 
My little aussie boy.
 
Stilig ung kar.
 
Oops, snor syrrans Barbie och blir tagen på bar gärning? :)
 
 
Roadtrip.
 
Skolbarn.

Sen kväll och helt slut

Mina ben gör ont, så trött är jag.
Tvinga mig tidigt upp imorse, även om jag kunde legat kvar nån timma tid, för att gå ut och gå innan frukost. Det är en skön morgon rutin jag oftast håller. Kickar igång dagen med extra energi.

Och den extra energin har jag verkligen haft. Efter frukost cyklade jag in till stan, då kan jag tillägga att det är mördar backar den vägen - mjölksyra!!
I stan idag har jag varit på Universitetet för att fixa med pappers arbete. För er som inte har förstått ska jag nästa termin bli student i Brisbane :)

Hemma igen scannade jag de sista familjealbumen. Jag och Sam gjorde ett litet hemma gym innan middag, och sedan var det middag. Har även ikväll fått goda besked :) men det håller jag inne ett tag tills jag med säkerhet kan uttala mig.

Så ligger jag i sängen och knappar de sista meningarna på paddan. Super trött! God natt folket :)

/Happy & tired me


Min söndag.

En strålande dag med strand häng!
Imorse bestämde jag mig för att jag vill ut och bada. Hörde med Sofia, och hon tänkte detsamma. Packade snabbt en picknick och satte mig på cykeln för att racea in till South Bank, mitt i stan med en konstgjord pool (mitt första besök där i poolen, hör och häpna). 
 
Cyklade hem på eftermiddagen och jobbade med att scanna familjen alla fotoalbum. Fick mycket gjorde, skön känsla.
 
Kvällen gick jag och Sam ut på fin middag - inte mindre än persisk mat (stor favorit hos mig!). Väl hemma igen jobbade jag lite till och så väl Sam. I skrivande stund sitter vi båda och slutför det sista inför morgondagen då en ny vecka börjar, trots att vi gjort en hel del arbete redan nu i helgen. Vi hade ju faktiskt helg mitt i veckan i Melbourne..
 
Nu har klockan nått tolvslaget och är det läggdags för mig. Fullspäckad dag imorgon!
Snygging, här MÅSTE man ha hjälm i alla åldrar. Suger, der ju ut som en idiot typ haha :)
 
 
HEJ Sofia och stekande strand.
 
 
Apelsin smiiile.
 
Kvälls efterrätt hemma hos oss - Sam's choklad glass och min kvalitets 95 % choklad. Jo minnsan, här är choklad en stor favorit. Men det ska skäras ned i februari månad.... Åtminstonne försökas ;)

Melbourne och SHM!

Heeeej allihopa! Hemma nu, eller vi kom hem i fredags så har bara varit väldig sen med att uppdatera bloggen.
 
Haft ännu en toppen två-nätters i Melbourne. Denna gång turistade vi inte så mycket eftersom såg så mycket första gången tillsammans i Melbourne. Så vi besökte några favorit ställen, och hitta även andra favorit ställen. Första dagen åt vi SUPER GODA dumplings (min abolsut favorit mat rätt nu) på en jätte mysig restaurang. Dessvärre inga bilder därifrån (jo jag glömde min systemkamera OCH iPhone så alla bilder fick tas med Sam's telefon). Sedan tog vi en lugn tur i stan, satte oss vid vattnet och bara njöt.
 
Andra dagen, då SHM spelade!! Först gick vi ut på frukost, lunch, shopping och allt runt omkring. När timmarna väl närmaded sig började det spö regna, jag menar verkligen S P Ö R E G N A ! Kände som himelen bara öppnade sig och hällde ner vatten. Och det sluta inte när vi väl skulle bege oss till SHM, så det fick bli regn poncho som outfit för kvällen. Dock var spelningen mycket mycket bra, måste erkänna att de var över förväntningar. Regnet gjorde även stämningen speciell - regn som väller ner, stänger ögonen samtidigt lyfter huvudet mot skyn och skriker ut favorit låtarna, house trans till max. Ser ni bilden framför er? Och att jag även fick ha min favorit med mig som sällskap gjorde mig extra lycklig. Att få dela alla dessa sånger med hundra minnen med honom, förnyade mina samband med SHM. Kan även tilläga att Sam inte gillar house musik.
 
Sista dagen avslutades på bästa sätt med bästa bästa bästa lunch. Jag fick seriöst mat orgasm (ursäkta ordval) om man kan beskriva så. Gick även runt i den stadstelen South Bank som vi inte tidigare hade besökt. Sen var det att ta sitt pick och pack och åka hem till Brisbane.
 
En av alla måltider - tapas! Blir en del mat bilder detta inlägg tyvärr. Men vi hade ingen inspiration att ta andra bilder med mobil när systemkameran inte var med.
 
 
Mycket gott dock.
 
 
Regn poncho och SHM (sorry för suddig bild men man ville inte hålla uppe kameran för länge för att få vattenskador).
 
Kö in. Vi var PRECIS i när vi sprang in för att se öppningen och SHM. Det var dj som spela redan vid 5 tiden. Men på grund av skit vädret kom vi dit 19.55 när SHM skulle spela.
 
 
De tre legenderna.
 
Ett blött fan.
 
 
Jag, SHM och ett creep? Till slut börja även sminket rinna. Och håret va blött så det kändes som man precis hade varit i duschen. Haha det var så roligt att man nästan kan skratta åt situationen. Men kvällen var toppen ändå.
 
 
När vi kom tillbaka till hotellet, slängde av oss alla blöta kläder och på med torra (fick ta en av Sam's skjortor) bestämde vi oss för att gå ut och leta mat kl 23. Hann inte ha en riktigt middag innan SHM, så bättre sent än aldrig brukar man väl säga. Hitta vi en koreansk restaurang öppen till 1, perfekt. Riktigt mat!
 
En mycket god fisk soppa!
 
Min lilla puppy.
 
Sista morgonen och brunch på detta fantastiska franska stället.
 
AS GOD MAT!
 
Min super super goda stek (har jag övertygat alla helt nu hur gott detta var?)
 
Super mätta efter maten så kände inte för någon efterrätt. Men hur super gott ser inte detta ut att vara. Men guld blad på och allt var det var.. Ångrar mig nästan liiiite nu att vi smaka. Nästa gång blir det efterrätt där.
 
Restauranget var rätt cool för övrigt när köket var i mitten och öppen och kunde kika in när sin rätt tillagades.
 
Dre var namnet, som mitt nya smeknad som jag fått av Sam.
 
Sooth bank.
 
 
Väntar på spårvagnen.
 

RSS 2.0