Min favoritstad - här kommer vi igen.

Tidig morgon stiger vi upp och packar det sista för vi ska till Meeelbourneee!
Det är min favorit stad i Australien, Melbourne har en egen härlig charm och är alldeles super mysig. 
Där ska vi även se mitt favorit band spela, ni minns väl? Imorgon intar dom scenen. 
 
Fortsättning följer (..när jag kommer hem, nu semesteeeer!)

En helt vanlig dag

Jo må jag säga har dagen varit som vanligt, dock med en liten mer spänning vid tiderna 11-12 då det förutspåtts att översvämningarna skulle inträffa. Nej, inget alls. Vattennivån i älven nådde samma nivå som igår, men troddes att det skulle bli än högre.
Det har varit en helt perfekt sommar dag med solen som dominerat med en lättare bris från all regn.
För ovanligheternas skull så är Sam hemma och jobbar hemifrån eftersom kontoret låg i farozonen och var tvugen att evakueras igår.
 
FÖRRESTEN så har jag glömt nämna, jag är numera student på Karlstads Universitet. I fredags fick jag meddelande om att jag kom in på Distanskursen Advanced Academic English 7,5 hp, går på 25% fart. Jag trodde inte jag hade några chanser att komma in på det eftersom jag sökte en vecka innan start och låg på 25 reserv. Men plötsligt händer det, mycket tur jag haft genom livet.
Så denna kurs är perfekt för mig nu när jag pluggar inför IELTS testet och för mina framtida master studier i Australien.
 
Gick ut för frukost imorse :)
 
Jag och Sam åkte ut på en biltur för att kolla om älven orsakat några översvämningar. Inga översvämningar syntes till, men istället vackra färgrika fågelpar.
 
 
"Working from home" numera. Här sitter även jag på en kant och gör lite plugg. En liten nörd notering - för tillfället har vi 8 st Apple produkter på detta bord alltifrån datorer, iPads och telefoner. Tänka sig vilket starkt varumärke Apple är.
BACK TO STUDY!

Tidig uppdatering utav översvämningarna

Morrn morrn, klockan är nu 9 på morgonen. Men jag var uppe tidigt idag vid 5 tiden för att träna morgon pass på ett gym inne i stan. Dessvärre var passet instället när jag kom fram 6.20, men jag hängde inte läpp för det utan bestämde mig att gå en promenad hemåt (vilket tar ca 45 min rask promenad).
 
Gick längst med älven för att se hur översvämningarna har utvecklats. Eftersom det är låg vatten fortfarande på morgonen fram till 11 tiden har tidvattnet sjunkigt rejält. Hittils ser läget stabilt ut, men återstår att se vad som händer på förmiddagen.
 
Så här såg det ut på morgonen jämfört med bilderna från igår:
 
FÖRE
EFTER
 
FÖRE
EFTER
 
Detta precis bakom mig vid New Farm park där restaurangen har förberett sig för översvämningen idag.
 
FÖRE
EFTER 
 
FÖRE
EFTER
 
Här är gångbanan precis utanför huset.
 
Balkongen i mitten med två blomkurkor är vårat hus. Så högt upp ligger huset ifrån vattet.
 
Här för att se ett bättre perspektiv hur säkra vi är.

Översvämning i Brisbane!

Okej det är konstaterat - det är översvämningar i Brisbane. Som ni även ser på nyheter där hemma så kan jag inte längre lugna er att det inte är översvämningar runt omkring mig. MEN JAG ÄR I SÄKERHET.
 
Idag morse så slutade det att regna. Men floden utanför huset var mycket hög. Nyheter varnade allmänheten att stanna inne i säkerheten. Då bestämmer vi oss för att ta oss ut för en promenad. Riktigt så farligt att stanna inne är det inte, men det har hänt olyckor ute som att träd faller ner på folk osv så vi får varningar om det. Och visst är det fler människor som tänker samma sak att gå ut och kolla på vad stormen har orsakat under natten.
 
Floden är hög, brunnarna är översvämmade, nedblåsta träd. Det är hemskt att se vilken kraft detta oväder har och orsakat. För att kortfattat förklara vad som händer när det blir översvämningar, för det värsta är inte över trots att regnet slutat. Vad som händer är att varje morgon stiger tidsvattnet och då även floden. Så vattnet ligger högt ett tag på dagen, med går sedan det tillbaka igen. Men just då vattnet stiger är det som värst och det blir översvämningar. Och då brunnarna är igentäppta med vatten stiger även dem och vatten ute på gatan. Imorgon förutspås det att vattnet kommer att stiga ytterligare 50 centimeter.
 
Men du bor ju vid floden, drabbar det inte dig? Tänker ni säkert. Jo vi bor vid floden, men VÅRT HUS ÄR I SÄKERHET då det är ett par meter upp från normal flodshöjd. 2011 när det var seriösa översvämningar i Brisbane nådde aldrig vattnet detta hus. Med däremot har vi idag varit tvugna att evakuera Sam's kontor som ligger några kvarter bort hemifrån.
 
Bilder:
Precis utanför dörren möttes vi utav denna lustiga syn - en massa paraplyer som folk varit tvugna att kasta. Stormen var så stark igår. 
 
Gatan vi bor på. Träd ned blåsta. 
 
Några steg utanför. 
 
Precis utanför vart vi bor. Det går en bro över och aldrig är floden så hög som den är nu. Som sagt är huset (där det är gröna buskar) ett par meter högre upp så vattennivån kommer aldrig nå dit. 
 
 
 
Ett par gator längre bort, påväg till Sam's kontor. 
 
 
Utanför Sam's kontor.
 
 
 
Evakuering pågår. Kopplar ur all elektronik och lyfter allt från marken. Här sägs det att det bara kommer komma ett par centimeter med vatten eftersom kontoret har några trappsteg upp. För säkerhetsskull tog vi med alla Sam's datorer så han kan jobba hemifrån. Återstår att se imorgon vad som händer!
 
Detta kan man se här och var.
 
Blockerade vägar.
 
 
 
New farm park, en park ca 5 min gång avstånd från hemmet. Här brukar jag vanligtvis springa längst med älven.
 
 
Detta är nog läskigast. Se så stort träd stormen har fått med sig.
 
 
En bild jag hitta från nätet. Detta är mitt i stan, utanför Sam's pappas jobb, utanför Camerons (familjens pappa jag jobba åt) jobb. Översvämningarna är så nära oss, men jag är inte orolig.

Australia day!

Eller "Stralya Day" som man säger här. Igår lördag var det Australiens nationaldag, "Celebrated annually on 26 January, the date commemorates the arrival of the First Fleet at Sydney Cove, New South Wales in 1788 and the proclamation at that time of British sovereignty over the eastern seaboard of Australia" en direkt förklaring från Wikipedia. Men för Aussie people är dagen förknippad med en stor fylla.
 
Vår dag började med att jag sprang runt med min Australienska tröja på morgonen (se så fint nedan). Sedan gick jag och Sam ut för frukost med hans vänner för att senare planera dagen. För ingen hade direkt planer (TILLÄGGAS ATT DET ÄR SKIT VÄDER HÄR OCH DET REGNAR OCH REGNAR, KONSTANT SEDAN TRE DAGAR!!) så vi kom fram till att vi skulle ha film/grill kväll hos oss. Härlig dag, ingen stor fylla alls vilket kan hänvisas till katastrof vädret vi har för tillfället.
 
Och för att rapportera vädret för er alla där hemma som är oroliga för mig - JAG ÄR OKEJ och vi bor längst älven som många har uppmärksammat, men vi har många metrar upp från själva älven så vi kommer inte bli drappade för översvämningar i huset. 2011 när det var stora översvämningar här men inget kom in i huset vi nu bor i. Så jag är lugn.. Men måste erkänna att det är lite läskigt. Just nu hör jag regnet dunstra nedan och vinden hårt susa förbi. Men ännu en gång, jag lever säkert :)
 
 
 
Kängerukött för mig är Australienskt. Smakar dock inget gott, eller bara för jag säkert är ovan vid smaken. Har en relativt start smak.
 
Vänner samlade!
 
 
Kvällen bestämde jag mig för att göra något.. hade rätt tråkigt efter att vara inne en hel dag pga av regn. Så jag tänkte  "Ta ett topp i poolen? Ja men varför inte!". Med SPÖ REGN tar jag mig ut.
 
Uuusch vad det plåser och är kallt. Var ingen njutning att gå ut.
 
Stod där ett tag för att samla mig. Var ändå trots allt ca 23-26 garder ute trots storm och regn, men det måste vara regnet och vinden som gör det otroligt svårt att hoppa i.
 
HAH kolla mitt skutt!
 
Brrr jag hacka tänder när jag kom upp.
 
I did it! :P
 
Happy Australia day!

Måndag till onsdag.

Låter som ett ointressant inlägg, men dessa dagar har varit fulla med aktiviteter så jag inte hunnit eller orkat att skriva på bloggen. Trots att jag i stort sett är ledig om dagarna fylls dom upp snabbt ändå med viktiga som oviktiga uppgifter. Sägs att man får all tid i världen när man är ledig.. och ja mycket ligger i det. Jag bara mumlar nu va (23.12 är klockan på andra sidan jorden), så nu till mina dagar och vad jag har gjort istället:
 
MÅNDAG började jag veckan med lättare tvätt osv, jätte intressant jag vet. Hade även en löprunda och gym om jag inte minns fel. Men det som bestod mest utav dagen var mitt jobb nu som jag har börjat med här hemma hos McKnoulty som består utav att skanna alla familjefoton för att spara dessa digitalt. Det är jätte kul!! Se alla bebis bilder på Sam (japp dessa kommer komma upp så småningom).
 
TISDAG spenderade jag morgon/förmiddag med Sam's mamma Diana för att köpa matvaror och även göra andra ärenden. Tog faktiskt en hel dag med allt, så väl hemma var det inte långt kvar tills det faktiskt var middag och kvällstid. Va en mysig dag faktiskt och skönt att spendera den ute och inte inne i huset, som det mycket blir nu för tiden. Senare på kvällen kom Sofia för en filmkväll och vi såg KODNAMN LISA!!! Fyyyy tusan vad jag älskar dessa serier (talar om Johan Falk så klart). Allt blir så mycket bättre när mycket av filmerna är på riktigt, huvudhandlingen Frank som infiltratör är true story.
 
ONSDAG startade jag och Sofia morgonen med en lång promenad. Efter det var jag mest hemma hela förmiddagen, avbröt den med gympass. Har kommit igång med härlig tränings motivation som jag håller på topp. Klockan 5 åkte vi in till stan med Sam's föräldrar för en tidig middag för vi skulle se ILLUSTRATÖRER, magiker. SÅ JÄVLA (ursäkta språket) COOLT. Minns ni dessa tv serier som avslöjade trollkarers trick på tv? Det va sånna trick! Sjukt coolt att faktiskt vara där och se med egna ögon.
 
Sofia och jag goes healthy för våran filmkväll!
 

Födelsedags frukost

Igår söndag hade jag favorittjejerna över på frukost för att fira mig, 24 år. Blev även en liten avskedsträff då många utav oss har slutat jobba hos familjerna (de flesta av mitt umgänge är au-pairer) och börjar resa runt i landet innan vi skickas hem.
 
Så kul att hänga med tjejerna som vanligt. Mycket skratt, många känslor. Söndagen va jätte härligt och perfekt avslut på min födelsedagsvecka.
 
 
 
Som jag hade förberett så fint :) 
 
Mycket gott också.
 
Favorit CUPCAKE 
 
Och min favorit Lisa. 
 
Fina fina Sofia Thor, hennes fina blåa ögon jag ville fånga på bild. 
 
 
 
Vi är bäst :)
 
 
 
 
Grattis mig 24 år! :)

Dumplings en fredags kväll.

S Å
H I M L A 
G O T T ! 
 
 
 
 
 
 
 

Min vecka i helhet

Förutom att jag har fyllt år i veckan (härlig brytning av veckan för övrigt) så har jag inte gjort annat än att plugga "hårt". Tro det eller ej, men det är ganska svårt att motivera sig att plugga till ett engelska test, vart börjar man att lära sig ett språk? Jag har gamla övningar av IELTS test att göra, och dom har jag visserligen gjort..
 
MEN så idag åkte jag till en skola och fick testa att göra ett helt IELTS test för att skolan skulle se vart i engelska nivån för att de skulle veta vilka lektioner jag behövde. Är så lycklig att meddela att jag klara testet på de flesta områden (lyssna, läsa och tala - tal behövde jag inte ens göra för de hörde att mitt tal var bra). Dessvärre blev skrivingen mindre bra och är denna del jag behöver träna mer på. Men i övrigt är jag god att klara ett test. Med lite mer än en månad kvar att plugga till testet känner jag mig mer övertygad att jag kan göra det.
 
Bra slut på veckan. Och nu kommer helgen lagom i tid :)
 

Min födelsedag!

Har haft en toppen födelsedag! Jag får tacka Sam och hans underbara familj som gjort min dag så speciell.
 
På morgonen överraskade Sam mig med jag en present i sängen, ett kort - resa till Melbourne två nätter!!! Vi ska ju ner och se SHM slutet av månaden. 
Frukost hade vi sedan på mitt favoritställe nere på gatan.
Väl hemma igen pysslar vi med lite saker, och även färgar håret svart som jag fick hjälp av Diana.
Jag och Sam har sedan en liten eftermiddags picknic med kaffé och cupecake i en park med Brisbanes innerstad som bakgrund. Super mysigt!
En fin avslutning på dagem med födelsedags middag med familjen och syskon med respektive senare på kvällen.
 
Så klart Skypade jag med mamma i ett par timmar efter gästerna gått och så härligt att prata med min mamma, på min dag :)
 
Jag är så lycklig och tacksam att ha så många fina människor runt omkring mig. Tack för alla grattishälsningar hemifrån också 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Back to vardag!
Första vardagen jag nu lever med familjen McKnoulty (för alla som fortfarande inte har förstått flyttade jag in här hos Sam och hans familj strax innan jul) efter allt julfirande, nyår och strandsemester. Detta innebär att alla har återgått till jobb, Sam och hans far, medan jag och Diana (mamma, och utför arbete hemifrån) har varit hemma idag och hållit oss upptagna. Jag har dock inte legat på latsidan må jag säga, jag har faktiskt pluggat! mest hela dagen. 
 
VAD PLUGGAR DU TILL?.. tänker ni säkert nu. Jag ska göra ett IELTS test slutet av februari som testar engelska kunskaper och är ett antagningskrav för att plugga i Australien. Jag vill göra min master i Australien detta år, redan i Juni/Juli hoppas jag på komma tillbaka till Australien för en master. Innan det är det mycket förberedelser som måste utföras. Och jag är mer än redo att starta detta år med mer plugg. På sätt och vis saknar jag att vara akademisk, vilket innebär att INTE dagligen byta blöja, prata bebis (engelska)språk, läsa barnböcker och allt var det innebär att ta hand om små barn som jag nu gjort 9 månader (alldeles för länge?).
 
Jag är redo för att återgå tillbaka till studiemiljön! (Ps. detta hade jag aldrig trott jag skulle säga igen när jag exakt för ett år sedan kunde spy på allt vad heter skolarbete. Så mycket ett år vila kan göra)
 
Inte så dum studiemiljö va? Mitten av Januari och det är tok hett i Australien. Passar då bra att sitta ute på balkong och altan.

Lite mer beach

Efter vår natt i bergen åkte vi tillbaka till Coolangatta igen för två sista nätter. Sol och strand som dominerade de dagar också.
 
Solnedgång och utsikten från lägenheten. 
 
 
En av dagarna surfa vi lite boogie board som är lättare än surfa på riktig bräda. Boogie board ligger du ner på magen och tar vågorna med. 
 
Men kan inte påstå att jag var särskild bra på det. Tar ett tag att lära sig paddlingen och att faktiskt fånga en våg. Fick en del kallsup vilket var mindre kul. 
 
Meeen en super härlig dag vid stranden fick vi :) 
 
 
 
Något jag verkligen älskar är glass. Och en ny sak jag prova här i Coolangatta är "Ice-cream on Cold rock". Du väljer en glass smak..
 
Sedan väljer du vad för godis/frukt du vill mixa glassen med..
 
 
Sedan krossas godiset/frukten i glassen och blandas väl på en kall sten, och där har man gjort sin egen favorit blandning. Såååå farligt gott! 
 
En annan dag var vi trött på vågorna och åkte till en lugn strand vid namn Currumbin beach där havetflyter in till en lugn sjö. Var så himla himla fint och härligt vatten här.
 
En annan god sak i Australien är "Sushi Train". För alla sushi älskare där hemma, sushi som åker runt runt medan du äter och du plockar ny sushi allt eftersom. Helt enkelt äter hur mycket du vill. Sedan betalar man de talrikar du har samlat på dig. Varför har vi inget liknande i Sverige!?
 
Kockar står i mitten och lagar ny sushi hela tiden som ställs ut på "spåret".
 
 
Söndag åkte vi hem från stranden. 

Glass House Mountains

Torsdag till fredag natt var jag och Sam på en litet escape hydda uppe i bergen, som han fick av mig i julklapp. Mysigt och avkopplande (kanske inte bästa tid att uppleva det då vi båda är på semester och endast bytte miljö från avkoppling på strand till berg. Anyway, det var mysigt!)
 
Ta er en rundtur:
 
 
Vår utsikt!
 
 
 
Bredvid tv'n i loungen är ett litet fönster in till badrummet.
 
Närbild. På vinter brinner det här en brasa istället för sterin ljus.
 
Spa.
 
 
 
Hall från sovrum genom badrum till lounge.
 
 
 
Min man var inte alltid med telefonen i handen, som han tyckas på alla bilder han är med i. Ibland måste han ta hand om sitt företag även på semestern tyvärr. Men efter alla telefonsamtal och mail var han bara min.
 
Hall från loung genom kök till sovrum.
 
 
Outlook Glass House Mountains. Åkte upp 2 min från vår hydda för denna utsikt. Långt där borta kan skymtas en skogsbrand.
 
Närmre. Vi tror inte det var en okontrollerad brand, snarare tvärtom då kommuner anlägger bränder för att det inte ska finnas bränbart material om en plötslig brand skulle inträffas. Även hemma har ni hört talas om alla dessa stora bränder..
 
 
Kvällen med hämtmat och bästa efterrätt. Ser ni - svensk choklad! Tack för bidrag hemifrån.
 
Längre in på kvällen överdrev jag lite med jordgubbarna. Men att jordgubbar kan vara så oerhört gott med champagne!
 
Kvällsbad. Vattnet kom uppefrån taket.. var lite coolt.
 
Nästa dag när vi skulle åka hem från vårt ställe såg vi vilda kängeruer precis utanför. Mina första (tror jag?) vilda kängeruer jag ser.
 
Chillar under mango träd.
 
 
Lite mer outlook points nästa dag.
 
Såhär såg de flesta bilder ut därifrån, jag ramla, gjorde fula grimaser och rent allmänt fular mig.

One night in the mountains

Det var julklappen Sam fick av mig. Och idag ska vi åka dit, fortfarande en överrasking för Sam så han vet inte vart vi ska. Han ska bara få en adress att köra oss till. Tror han snabbt kommer att lista ut vart vi ska när han börjar köra.
 
Appropå julkappar, lovade ju att visa alla julklappar jag fått hitskickat hemifrån. Förlåt att jag varit mycket sen med att visa och framförallt TACKA alla (ni vet vilka ni är!) som skickat något till mig. Tack så hemst mycket, er omtanke det betyder så mycket.
 
Så många kort jag fick, och så MYCKET choklad. Tomten hörde min önskelista. Framförallt Apelsinkrokant och Mintkrokat fick jag tre kakor av (har redan ätit upp en vardera :)) Sedan kan jag tillägga att jag ätit en del av godiset också, så har fått massa massa godis :) En vit klänning av farmor där också som passar bra i Australiens hetta (40-45 grader lider det mot)

Hemma från Coolangatta!

Idag onsdag kom vi hem från stranden. Det har varit en skön och avkopplad tid med mycket sol och bad. Trots att jag nu är ledig i stort sett fram till jag kommer hem så är det stor skillnad att vara på semester vid stranden, man får en riktigt ledig inställning på livet :) Även från bloggen!
 
Nu massor med bilder från veckan med massor utav sol (men har inte fått nog utav solen!)
 
 
När Sam's syster samt pojkvän kom ner för en kväll gjorde vi något jag inte gjort på väldigt väldigt längre, ni minns väl Nitendo 64!! Och hur kul kan man ha med urdålig grafik och simpla utmaningar, vi hade roligt med Super Mario cars :)
 
 
Jag och min allvarliga blick när jag är konsentrerad. Dessvärre funkar inte blicken lika bra i själva utförandet, jag sög och kom sist nästan alla racingar.
 
En morgon tog jag och kameran en promenad längst med stranden.
 
Det är inte ovanligt att möta människor med sina brädor. Önska jag va kunde surfa!
 
Alla dessa prickar är surfare som väntar in den perfekta vågen.
 
.. och när den kom tog de flesta möjligheten att fånga den.
 
Tweed Heads, stranden next to us.
 
Surfers Paradise är precis på andra sidan med alla dessa byggnader som syns.
 
Vet inte hur månag bilder jag har på stränder, vatten, stenar.. Så länge jag befinner mig i Australien kommer jag fortsätta ta bilder på detta :)
 
 
 
Bilden innan stod jag längst ut på gång banan och fotade stenarna och havet.
 
Väl uppe på Tweed Heads cliff.
 
Detta tyckte jag var så sött. Man hänger ett lås och ristar in något betydelsefullt och låser fast det i räcket ovan havet.
 
Fanns en del sånna lås.
 
 
Och en annan strand.
 
 
En annan dag var vi vid hamnen..
 
.. och tog en drink med Sam's kusin Loren.
 
 
Ja och detta var vår utsikt från familjen McKnoultys lägenhet.
 
 
Och varje morgon möts man utav denna utsikt.
 
Frukost, jättegod pannkaka!
 
 
Så får jag visa stranden också.. Ja vi är påväg till stranden här!
 
 
 
 
 
 
Coolangatta beach.
 
En dag hitta vi en egen liten privat strand. S Å H I M L A M Y S I G T !
 
 
 
Som jag njöt den tiden, och vill redan tillbaka (va igår vi va där)
 
 
 
 
 
Till familj och vänner - saknar er!
 
Mysig mysig plats.

En vecka vid stranden.

Nu är vi packade och klara och drar iväg till Coolangatta. Bara nån timma ifrån Brisbane.
Hörs mer när jag landat i mitt paradis.
 
 
 

A day out to the bay

2 januari för första lediga heldagen för detta år utan städning (vi hade ju festen hos oss) och smått bakis (blev några glas).
Solen som starkast, inga moln, nästan vindstilla; en perfekt dag att åka till havet och ta ett dopp - och det gjorde vi!
 
On our way.
 
Framme!
 
 
Jag var snabb i för ett dopp! Jätte varmt och härligt i vattnet.
 
 
Time for lunch.
 
 
Take away längst med vattnet, hamburgare med pommes.
 
 
Tog en tripp ut längst med piren.
 
 
Och så åkte vi hem. Härligt dag :)

Nyår hos oss

Vilken toppen nyår!
Vi hade alla gäster, närmare bestämt 8 st, hemma hos oss på nedre plan och ute verandra, vilket fungerade perfekt. Maten förbered, bålen blandad, chipsen och dippen på borden, dukningen.. allt var fixat och var snyggt.
 
När jag tidigare idag gick igenom mitt år och minnen kunde jag bara le för mig själv. Så mycket jag har presterar SJÄLV och åstadkommit. Jag är mycket stolt över mig själv. Och en av mina största utmaningar för denna resa var just att "växa som människa" klyschigt sagt, och det har jag! Självkänslan var stark innan jag åkte, och har bara stärkts när jag numera talar engelska kontant i 9 månader. Nya utmaningar kommer.
 
Jag är lycklig, 2012 var ett mycket bra och lyckobringat år. Och 2013 kan bara bli bättre.
Sista pillet med flytande ljus i poolen. Mysfaktor.
 
 
Andreea srpinger runt och fixar i sista sekunden, ovanligt? Får tacka min mamma för min effektiva förmåga :)
 
Första gästerna anlänt.
 
Förrätter.
 
Min favvo Sofia, är inte sen med förrätter också. Jo men gott var det ju :)
 
Min egna grillmästare.
 
Grill på nyår.. en ovana, men känner på mig att detta är inte sista nyår jag får uppleva en sådan nyår.
 
Aussie BBQ!
 
 
 
 
 
Vi hade så fin kväll.
 
Nath and Rhi.
 
"Ready for BBQ!"
 
 
 
Höger sida.
 
Vänster sida.
 
Kvällens favoritplats, helt klart.
 
 
 
Puss!
 
Skål!
 
Happy new year! 12 slaget i Australien (15.00 i Sverige)
 
Sytrax efter kolla vi på fyrverkeriet på andra sidan.
 
Vi hade våra egna små fyrverkerier, tomtebloss fick bli våra ljus.
 
 
Senare under kvällen, senare efter fler glas, då fick det blir massa ego bilder på mig och Sofia. Resten är privata :)
 
GOTT NYTT från mig, och hoppas alla hemma i Sverige hade en lika fin kväll!

Årsresumé

2012 är nu över, och detta var mitt år i stora drag:
 
Januari: Höjdpunkten denna månad är självklart Åre med bästa gänget Danne, Viktor, Flink, Liselott och Cillen. Jag tar även ekonom examen denna månad vilket är stor. "Letar" fortfarande ivrigt efter au-pair familj i Australien och känner att chansen blir mindre att jag skulle ta mig i väg feb/mars som jag planerat.
 
 
Februari: Största fokus var jobb och sökande efter en familj. Och tillslut hitta jag Buchanan family och vi hade några Skype videosamtal innan mitt livs bästa beslut var att åka ner och spendera i stort sett mitt 2012 år i Australien!
 
 
Mars: Avsked från vänner och familj, men det var inte så svårt som jag trodde eftersom min längtan efter att lämna Karlstad under en längre period var enorm. Jag skulle nu ta mina egna steg ut i världen och utvecklas!
Väl framme i Sydney träffade jag mina favorit svenskor i Australien Lisa och Sofia.O (Thor kommer senare in i bilden) och kände redan då vilket äventyr vi kommer vara med om tillsammans.
 
 
April: Min första månad i Australien och med familjen är som att sväva på rosa moln, allt var så perfekt! Påsken spenderade vi på Cabarita beach och jag bara njöt och njöt på min arbetsplats.
 
 
Maj: Creamfields!! Detta var så stort för oss svenska tjejer. Dagsfylla och house musik med artister som David Guetta, Congorock, Alesso och Dirty South. Vår första camping i vår hippiebuss nära Surfers paradise. Varje helg träffades vi tjejer för att utforska landet vi bor i.
 
 
Juni: Cloud 9 var det absolut bästa med denna månad, att privat cruisa runt mellan grekiska och turkista öar med familjen Buchanan och deras vänner. Kommer nog aldrig att uppleva så bra resa och service som denna, och är otorligt lycklig att jag fått uppleva detta.
 
 
Juli: Väl hemma i Australien och på hemma mark återgår jag tillbaka till vardagen och spendera tid med vänner och nu även min pojkvän Sam (som just då inte var nämnd pojkvän). Jag och Sam åkte på en lång weekend i Melbourne, sån himla fin resa och älskar staden. Och vi spenderade varje helg tillsammans sedan dess, med aktiviteter alltifrån flygresor här och var, små tripper runt Gold Coast med även bio och middagar. 
 
 
Augusti: Denna månad hände det mycket - dags tripp med ett svensk tjej gäng till Surfers, Sofia Thors födelsedags middag, Cirque de soleil med Sam, Byron bay med Sam och hans familj för att fira hans födelsedag, parkhäng med tjejerna är någat av highlighterna.
 
 
September: VI ÅKER TILL NORTHERN TERRITORY OCH EN 9 DAGARS RESA FRÅN ALICE SPRINGS TILL DARWIN. Det var en av det mest äventyrsfyllda resa någonsin. Så himla glad att jag har mina vänner Lisa, Sofia och Sofia som jag tillsammans upplevde Australiens hjärta och outback, hajka, sova under bar himmel, rida kamel, se krokodiler och dingos, bada i vattenfall och träffa människor från hela världen.
 
 
Oktober: Direkt efter äventyret hoppar jag direkt på flyget till Shanghai med familjen för att semestra (jag jobbar) en vecka. Riktigt coolt att uppleva Kina och all deras kultur och mat. Men även denna månad fyllde Lisa år och firades med tårta och kalas i en park. Halloween knacka på dörren och barna klädde ut sig och gick "trick or treat".
 
 
November: En månad med aktiviteter varje helg - första helgen åker jag och Sam till Sydney (och sover på ett zoo första dagen, mäktigt!), andra helgen Sam's syster förlovningsfest lördag och Madelines födelsedag söndag, Coldplay onsdag (får räknas som en helg dag), sista helgen Fannys hej då party.
 
 
December: En månad på jakt efter julkänslan - bakar pepparkakshus med barnen, julbakar med tjejerna, ännu ett pepparkakshus med Sam och självklart höjdpunkten julafton/juldagen! Samtidigt som jag och Sofia gå på Stereosonic en heldag med house musik, artiserna Avicii, Calvin Harris och Tiësto bland andra. Vi skydivar också, 4,5 km upp i luften det mest sjukast jag gjort i hela mitt liv.
 
 
Mitt år och Australien i mitt hjärta. Jag är mycket lycklig och så glad över att börja ett nytt år av all lyckorus jag får utav att blicka tillbaka på året som har gått.
2012 var mitt år! 2013 blir vårt år.
 

RSS 2.0