Afternoon tea

Idag har jag hjälpt Shan med afternoon tea som hon hade här hemma med hennes vänninor.
 
Till förrätt fick man göra egna rullader med anka, gurka, charlottenlök och en kinesisk (as good) sås. Jag skippade ankan..
Varmrätten bestod utav dumplings som jag gjorde så som Heidi hade lärt oss (gå tillbaka några inlägg om du missat det..). Tjejerna beställde en kinesisk afternoon så Shannon levererade som önskat (jag levererade.. :))
Och efterrätten kommer Sverige in - en äppel kaka med hemmagjord vaniljsås. Detta va Shannons beställning då hon älskar denna kaka.
 
Afternoon tea blev lyckad!
 
Sitter fortfarande på shift på "jobbet".. i sängen med datorn i knät. Cameron och Shannon är ute för middag och en live spelning och kommer hem sent ikväll. Barnen har skött sig idag då jag haft dom själv sedan 18.30.
Att ligga i sängen och läsa bok med en kopp te.. jag klagar fortfarande inte på mitt jobb. Och att tjäna pengar samtidigt som relaxing är ju också skönt. Får dock inte hoppas på allt för mycket nu för då kommer Sam börja skrika och vill ha välling.
 
Love and peace.
 



Pork buns hade vi också till förrätt.. ååh dessa är mina favoriter!
 
Allas olika miner haha lustig bild.
 
 
Heja Sverige, klart topp poäng av gästerna.
 

Park häng med tjejerna.

Dagar med tjejerna laddar batterierna för en hel vecka!! Feel good feelings.
Tog en lång promenad in till stan för att möta upp tjejerna för parkhäng hela förmiddagen.
 
Bilderna idag togs via manuell inställning ch hade inte ställt in på en solig dag som denna. Rättare sagt hade jag inte ställt in alls utan tog den som den va när Sam lekte med den häromsage. Så ja, ber om ursäkt för en del väldigt ljusa bilder. Jag måste verkligen ta mig tid och lära mig om kameran.
 
Sofia är på ingång..
 
Och hon rockar hela bissy med sitt power :)
 
 
 
 
Puss!
 
 
 
Slapp.
 
Kram.

Helgen..

Har varit T O P P E N! 
Chill and fun som den ska vara.
 
Kort hade jag och S middag fredag och avslutades med film.
Lördag gick vi till New farm market, kolla runt lite i stan, gjorde en härligt sallad till lunch. Senare på kvällen bjöd S över sina vänner för att kolla fotboll och jag hade mina svenska tjejer över för lite drinkar (Rekorderlig cider för mig, svenska feelings). Gängen joinades senare och vi hade en lyckad kväll allihopa. Avslutade kvällen på party gatan The Vally som var riktigt riktigt busy denna helg.
Idag söndag hade vi en relativ lång sovmorgon. Senare mot eftermiddagen gick vi till en festival/marknad i Bulimba. God mat och mycket att se. Senare läsning av bok i en park och lite eftermiddags nap. Jag gick ut för en löpning senare på kvällen och maten ikväll bestod av kinesiskt. 
 
Kameran har legat hemma så en avslappnad helg utan fotografier vänner.
Laddad för en ny spännande arbetsvecka.
 
By the way.. det börjar bli riktigt varmt här om dagarna nu. Aussie people säger dock att det fortafrande är lite kyla i luften, vilket det är morgon och kväll. Men dagarna.. oh jag börjar nästan klaga över den stekande solen. "Vänta bara till sommaren.."
 
 

And now he is standing!

Det var då länge sedan jag bloggade om mitt jobb.. Nu även med massor av bilder, på barnen så klart.
 
Sam 9 månader, dryga 10, har lärt sig att stå upp med hjälp av att hålla i något. Det är lite läskigt för honom att ta sig ner så oftast står han ett tag och skriker/gråter rakt ut och det betyder att man får hjälpa honom ner och sitta. Kvalitets tid med honom har jag spenderat idag.
 
Charmtrollet själv.
 
Skeptisk blick? 
 
Lustig kurre. 
 
Alla dessa miner :)
 
Titta-vad-jag-kan-Andreea-minen
 
"Wooh, this is fun!" 
 
"Här kan jag också stå" 
 
 
Klapp på soffan. Han kan göra fler saker samtidigt, advance level.
 
Wiiigleee 
 
Och visst blir man utmattad av alla dessa nya konster. Då är det mysigt att ligga brevid honom och läsa, min erotiska novell haha. 
 
Senare var det dags för cupcakes.. Bara till barnen. Jag är ju idag inne på min andra dagen no-sweets-in-one-month challenge :)
 
Kusinerna tillsammans - William, Ruby, Madeline och Louis. 
 
 
.. och även lill plutt med.
 

Nya vanor och nya destinationer

20 augusti (på Maries födelsedag :)) har jag gjort mitt val att inte äta något sött, godis, bakelse eller likande under en månad. Jag har aldrig gjort det förut och ska bli spännande att se om jag klarar av det. Det är nog med att det är så mycket onyttigt i denna familj som vitt bröd och pasta, och massa massa godis och bakelser. Det söta jag får närma mig är frukt! Under denna tid ska jag försöka göra någon form av träning varje dag under veckodagarna - helgen blir till att vila (festa?).
 
20 september tar jag semester och åker tillsammans med tjejerna till Alice Sping upp mot Darwin på en nio dagars tur. Se hjärtat av Australien och dess fantastiska natur, upp mot Darwin som är Australiens störst nordligaste och varmaste stad.
 
30 september direkt efter turen i Australien ska jag till Shanghai med familjen. Jag hoppar snarare av ett natt flyg för att ta nästa 10 timmars flyg till Kina. Men jag klagar inte över mitt jobb :)
 

Byron Bay weekend

"Dear Weekend,
Thanks for coming. It was great having you, as always. Thanks for your longer-seeming days, your leisurely meals, and the way you make me forget about work for a few days."
Love
 
Fredag: Byron Bay beach - konst som en man gör på stranden vissa dar.
 
 
 
Här satt vi och bara njöt av utsikten, solnedgången och medan vi smuttade på en banana smoothie.
 
Lördag: Begav vi oss upp till Light House, men inte ända upp för där har jag reda varit. 
 

Vi gick upp till lookouten och Australiens mest östligaste punkt. Been there!
 
 
 
 
 
Vi hade dumplings (favoriten) på ett super mysigt litet ställe i byn Bangalow.
 
Väl tillbaka till Byron igen gick vi ner till stranden igen och åt glass och njöt av tillvaron.
 
Gillar konsten vid stranden. Ser ni i mitten att någon har lagt upp stenar på varandra? Även på bilden ovan där fiskmåsarna sitter på.
 
Senare tog vi våra böcker och satte oss på alltanen och läste. Bara minuter innan detta kort tog såg vi valar från denna utsikt. Mina första walewatching, från huset :) Det var en upplevelse.
 
Söndag: Roadtripen söder mot fler strander - denna Broken Head.
 
 
Där satt vi och njöt.. jag och mitt äpple haha.
 
 
Roadtrip.
 
Nästa strand - Lennox Head, hitta vi några vänner :)
 
 
Lake Ainsworth
 
 

Getaway weekend

Är påväg till Byron Bay för en lång helg där. Vi har rätt bra väder nu också, 26 grader med strålande sol.
Så kommer inte blogga i helgen vänner.

Kram från mig


Cirques du soleil Ovo

EKKA - public holiday idag vilket innebär att jag varit ledig hela dagen. Haft en mysig dag :)
 
Och så har vi varit på Cirques du soleil med shownummret "Ovo". WOW, finner inga ord att beskriva dessa talanger. Jätte jätte bra show. Jag vet att denna cirkus är välkänt och ska vara mycket fantastisk, men detta va över mina förväntningar. Så klart får man inte ta bilder inne så jag har inte alls många bilder därifrån.. så har nu istället googlat fram lite bilder så man får en klimt över vad jag har sett.
 
AMAZING!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsbarnet Sofia

Igår hade kära Sofia.T sin födelsedagsmiddag med oss tjejer. Svenska gänget som numera har ökat till 9 tjejer.
Jätte trevligt som vanligt när alla är sammlade.
 
Turkisk mat, sedan vidare för lite drinkar på en bar, vidare ut till the vally för lite dans. Och kvällen sluta bra :)
 
Födelsedagsbarnet
 
 
 
 
Helt basic mat, vet inte riktigt om de va värt pengarna då jag tycker jag ätit godare turkist mat i själva Turkiet. Men det är väl lite exlusivt med europeisk mat så då ska det vara dyrt.

Bra helg, ny vecka!

Igår söndag gjorde jag inte mycket än vad söndar är till för - slappa! Trots att jag inte var bakis kändes det som en riktigt bakis söndag. Kan ha något att göra med att jag umgick bara med folk som va super bakis den dagen..
 
Ut för frukost/brunch med S och hans vänner, åkte för att tvätta bilen, kom tillbaka för att hänga i park, senare dags för middag.. och där va dagen förbi. Hem igen till Pullenvale. Men så mysig slapp dag :)
 
Idag måndag är man alltid trött, oavsett om arbetsdagen innebär att laga frukost och mata bebis, så är det alltid jobbigt att gå upp tidigt. Så när alla var iväg till skola och ärenden, passade jag på att ta en nap.. en lång nap.. 8-12 :) Det va skönt. Helt ensam och alldeles tyst.
 
Köpte en bok idag också "Fifty Shades of Grey" som är en erotisk novell skriven av en brittisk författare. Boken har fått så mycket uppmärksamhet i media att jag blev mycket nyfiken att läsa. Så imorgon när jag passar Sam under förmiddagen.. då öppnar jag boken och läser mina första sidor.
 
Night!
 

Swedish crew expanded!

Toppen dag med toppen gäng!
 
De nya svenskorna jag träffat är genom min vän Sofia Thor. Inte nannys, studenter - härliga människor.
Lördag åkte vi till Surfers, hade en förmiddag på stranden i sandstorm (inte allt för skönt) och lite tidsvatten sköljde över oss ("VATTEEEN!" internskämt). Efter att pinat oss på stranden, frysit ihjäl ungefär, så gick vi till Swedish goodies och köpte på oss svensk godisskafferiet och i skrivande stund äter jag Kex choklad och Daim. Och ja, vi hade födelsedagslunch också. Denna dag va så perfekt med massa skratt.
 
Kvällen avsluta vi liggandes i min säng, laptopen i knät och kolla på svensk humor - Johan Glans. Och as garvet fortsatte även här.
 
Bilder lånade av Sofias var ni finner hennes blogg på http://flaggan.blogspot.com.au
Namibiah, Anna, jag och Fanny, påväg till stranden.
 
 
 
 
Inlindag, blåsigt, kläder på.. det va kallt. Men visst det är ju änd vinter så nöjd att jag kan sitta på stranden åtminstonne.
 
 
Födelsedagsbarnt Jenny
 
 
 
Trion
 

Dumplings kväll!

Minns ni när jag var i Melbourne och åt något så fantastiskt gott, nästan bättre än sushi (inget slår väl det?) - dumplings
Shannon har en vän över från Shanghai, Heidi (född och uppväxt i Brisbane men lever nu med barn och man i Kina) och hon har idag lärt oss att göra dumplings. Så enkelt, så gott. Men det är en del ingredienser, som "pastan" man rullar dom i, som säkert är svåra att få tag i i Sverige. Men jag tar med mig kunskaperna hem och försöker mig på. Är det någon som vet om vi har dumplingas i Sverige?
 
Dumplig dumpling dumpling.. gott är det! Nog om det.
 
Annars har dagen inte varit mer spännande än att gjorde Maddie fin i håret på morgonen och locka det. Passa Sam under fram till förmiddag.. Vi hade kul, han är så gullig denna underbara kille. Träna lite fort. Åkte in till stan för att träffa stora Sam för lunch. Hem igen och igång med dumplings tillverkningen. Alla här verkligen älska dom. Stannar hemma ikväll en stund med gästerna.. ja jo Heidi och barnen sover över här. Senare ikväll åker jag in till stan för att sova där. 
Oj så detaljerad detta blev kände jag.. hah
 
ÅH för en stund sedan fick jag veta något riktigt kul som kommer att hända mig, förmodligen. Det är inte helt spikat ännu men vi planerar. Därför kommer jag inte droppa det ännu tills det är helt 100. Jag är glad :)
 
Nöjd tjej!
 
Är han inte adorable?
 
"åååh jag är så söt"
 
Maddie ÄLSKAR att ha vänner som sover över - här tillsammans med Heidies dotter Saiana.
 
Sam fick en ny vän under kvällen :) 
 
 
Här hackas det för fullt. 
 
Barn leker dessa dar med all elektronik de kan får tag i..  
 
Som tur är finns det en person som inte är introducerad till tekniken ännu. Håll dig ifrån det Sammy. 
 
Några glas med champagne, då blir man glad och tokig! 
 
 
Såhär ser de ut! 
 
Jag lär mig.. 
 
 
Lite bilder från Shans telefon.. Såhär serveras det. Som en soppa :)
 
Några friterade - super gott!
 
 
 

Torsdag.. snart helg.

Dagen börja fint, barnen gick upp och gjorde allt jag bad dom göra (händer INTE ofta) och blir skjutsade till skolan lugnt och smidigt. Jag tar hand om lill grabben och vi sitter och kollar på Sex and the city hela morgonen..
Slitsamt jobb? Jag älskar det :)
 
Men ändå är jag super duper trött just nu. Klockan är 20.25 lokal tid och jag funderar seriöst på att gå till sängs innan klockan slagit 21.00.
 
Annars idag har Shan och jag varit och klippt oss tillsammans (giiiirls day) och vi klippte av en hel del av våra slitna toppar. Vi har fräscht och fint hår nu, intressant? 
 
Imorgon kommer en dag jag väntat på :)
 
Blir inte roligare inlägg än såhär.. Jag lova ju min själv och alla att jag skulle blogga kontinuerligt så vill inte svika första dagen. Detta är mer ett-måste-inlägg.. noll inspiration och inga bilder idag. 
 
Kul tjej, hej! :)

Välkommen MacBook Pro till mitt liv

Hej nya värld!
Ja en ny värld anläde mig igår - min alldeles egna MacBook Pro, hela vägen från Sverige. TUSEN TACK MAMMA som posta denna, tillsammans med ett guldhalsband också (jag har tappat två stycken redan.. hoooppsan mig).
Nu kan jag inte klaga på att min dator är seg heller. Och jag kan till och med använda datorn utan att ha ström ikopplad. Min förra skit hp klarade 30 min (om jag hade tur) utan ström. Jag som så länge har varit emot Apple, MacBook. Har gått en dag och jag är total förälskad.. Kan nog inte bli beskiven heller. 
 
fler blogginlägg kommer definitivt synas nu när jag faktiskt ser fram emot att starta datorn, för en gångs skull :)
 
Annars ser vardagarna ut som vanligt här i Pullenvale. Jag lagar mycket mat, bakar minst en gång i veckan, gör tvätt, leker med barnen, badar/duschar dem, matar och nattar. Jag är en bra nanny :)
Jag får brev på posten, inte bara paket med datorer och väskor, även handskrivna brev. Ni vet vilka ni är och jag ÄLSKAR att få handskrivna personliga brev. Mer brev till mig - (Buchanan Family) O'Brien Road, 4069 Pullenvale, Australia är min adress :) 
 
Min nya vän, jag älskar dig. Hela vägen från Siba, Karlstad, Malmö, Melbourne, Brisbane, Pullenvale :)
 
Bebis blir matad tidigt på morgonen..
 
.. han är så söt..
 
.. och gillar att kladda.
 
Igår gjorde jag mina första bullar i Australien. De blev ok, jag är inte super nöjd. Mina brukar oftast bli enorma och luftiga. Sedan saknar down under pärlsocker, hård jäst och mandelmassa. Så nja, de kan bli bättre enligt mig
 
Min älskade bolognese som hela familjen avgudar (en av många rätter jag gör, som de gillar :)). Ser inte så frästande ut på bild i en gryta sådär.. men det är gott :) Ja mamma, jag har i soyan och ketchup. Hemligheterna i en god köttfärsås :)

RSS 2.0