Surfers Paradise

Imorgon ska jag, Sofia och Lisa till Surfers Paradise som ligger på Gold Cost :D Blir borta från lördag-söndag (en prov helg, kommer garanterat bli fler). Endast en timma härifrån så nära är det också.
Finns inte mycket mer att säga än att det kommer bli AWESOME!!!
Japp, dit ska vi!

Easter holiday

"Hurray, we got estar holiday!" Inga tidiga mornar på hela två veckor. Japp, här i Australien har barnen påsk lov två veckor (kommer inte ihåg hur det är hemma, men antar en vecka?)
Min dag har varit väldigt lugnt, jag har haft mycket egen tid då mamman varit borta med Samuel hela dagen. Så jag har varit ute och gått/sprungit (fortfarnde hostig..) och badat i poolen, solat.. Plockat upp Madeline från skolan och åkte och handla lite mat efter det. Jag har gjort en efterrätt som vi ska ha ikväll. Tror de kommer gilla det :)
Pappa är hemma från Hong Kong & barnen har fått en vasin dräkt därifrån
Några riktiga karate moves. Madeline går också i karate glömde jag nämna i min familje presentation..
Mycket kung fu fighting blev det med dräkterna.. "Hajaaa"

I had a dream..

För mer än ett halv år sedan började jag ett nytt liv. Då bestämde jag mig "Jag ska flytta till Australien och bo där ett tag!". Allt gick ganska fort och jag bestämde mig för att jobba som au pair. Tog kontakt med organisationen Culture Care (mycket nöjd för all hjälp!!) för att få en bra familj (finns så många skräck historier om dåliga familjer).
Det hela började just med en dröm. En dröm att åka iväg till ett land långt ifrån Sverige och uppleva något nytt. Australien blev målet och jag ångrar det inte en sekund. Jag är så glad och lyckligt lottad att jag hamnat i sådan bra familj med fina barn.
Och min dröm blev sann. Här sitter jag, i landet down under. Mitt äventyr har bara börjat..
High on life! :)

Lugn och ro

Idag har jag bara varit hemma med minstingen hela dagen medan mamman har lämnat/hämtat från skola (mamman är som sagt alltid hemma och jobbar inte, så dessa dagar har varit de första hon varit utan William. Jag är godkänd au pair när hon låter mig passa honom).

Tidigare idag hade jag också min första körlektion med en lärare. Det finns en del nytt att lära sig, förutom att ratten sitter på andra sidan och man kör på vänster sida (detta kommer göra mig helt galen och kommer tänka extra mycket vid en korsning). Den är en del manöver man får göra här som inte är tillåtet i Sverige, tex. vända i en korsning mitt ute på en väg (svårt att förklara riktigt..)

Stackars William har haft feber idag då han igår tog sin 4 mån vaccin. Han har varit mycket ledsen och haft svårt att vila under dagen. Nu har Shannon äntligen lyckats få honom att sova så det är frid och fröjd. Madeline somna redan när hon kom hem från skolan.. Jag och Shannon ska nu se på en film. Vi har ett varsitt glas rött och vi njuter, lugn och ro.


Skolbarn

Idag var en jobbig morgon för Madeline att gå upp. Det är hennes första termin på riktiga skolan och allt nytt och tidiga mogonar gör henne riktigt sur strax innan lov (syns inte på denna bild, men hon strek och va arg nästan hela morgonen). Och ja, lovet kommer alldeles utmärkt nu nästa vecka.

Skoluniformer i Australien
Detta är deras "lunch-bag". Detta görs varje morgon som de tar med sig till skolan som lunch och "afternoon-te"(mellanmål i Sverige). Innehåller en brödfralla med ost och bacon ovan, melonbitar, en päron juice, en yoghurt bar och en choklad kaka. Japp, detta är hela deras lunch som i stort sett ser likadant ut varje dag. Inte nyttigt någonstans (isåfall melonen) men detta är barnen vana vid och inga konstigheter. Det finns inga kylskåp att förvara detta i så tänk då under sommartid här.. ca 40 grader inne i deras skolväska. Mycket frys då in så det ska vara kallt tills det ska ätas.

Lasagne á la Andreea

.. och dagen avslutades med att jag gjorde en lasagne :) William och Madeline; "Jummie". De är rätt kräsna med maten, speciellt Madeline, så det känns skönt att de äter min mat också som jag gör. Lasagnen serverades med lite sallad och fläder saft som köptes på IKEA tidigare idag. Det gillades också. Maddie; "I wish i lived in Sweden and had to eat all the good food"

Brisbane view

Vi plockade upp William från skolan och påvägen hem tog vi en omväg för att se den vackra vyn på hela staden. Underbart!
Detta är Brisbane gott folk :)
DÄR bor vi. Själva inner staden är högst upp ungefär där älven mynnar ut i havet. Brisbane ligger nära kusten.


Barnen hitta nya vänner att leka med där..

.. och Sammy boy va lättroad som vanligt :)

IKEA goes Australia

Är det inte alltid kul att besöka IKEA i andra länder? Eller är det bara jag som tycker det? Man blir lite extra stolt när man går runt i affären och tänker "detta är svenskt, allt är svenskt, svenska namn.." även fast det är Ingvar mannen som står bakom allt.
Sammanfattningsvis; stolt svensk!
"Jippie im going to Småland" (leklandet)

Hade lite lunch..

.. nee jag åt inte köttbullar denna gång. Men kolla så dyrt det är att köpa dom i Food Market. 10 AUS är cirka 70 KR

"Quaaq jag ser ut som en groda"


Påsken i Australien är räddad!

TACK Ingar för detta!! Detta kommer att behövas mycket utav.


Byyye Sweden!

The Buchanan family

Pappa Cameron jobbar på CHAMP private equity och är verkställande direktör. På jobbet ansvarar han för alla aspekter av investerings processen från affär till bedömning av potentiella investeringsföretag, för att praktiskt genomföra, övervaka och avsluta ledningen (taget från bolagets hemsida). Han är borta mycket då bolaget har sitt säte i både Brisbane, Sydney, Singapore och New York. I skrivande stund befinner han sig i Hong Kong för jobb och kommer hem till helgen. Som pappa är han mycket snäll och han älskar sina barn. När han är borta så mycket försöker han kompensera på helgerna att vara mycket med barnen. Barnen har full respekt för pappan och lyssnar på honom direkt han ber dem göra något.
Mamman Shannon har varit hemma med barnen sedan William föddes (han är nu 9 år) och har inte haft någon "lust" att gå tillbaka till jobbet. Hon är utbildad grafisk designer och sysslar med design allt ifrån att designa och publicera reklam till att inreda hemma. Hon är stor passion att inreda hem, vilket syns i deras hus. Hon är hemma med Samuel men ska försöka komma ut mer (nu när jag är här!) och börja träna, träffa vänner och få egen tid för sig själv utan barnen.
Äldsta sonen William 9 år går i en privat skola för pojkar alla dar från 8.20-16.00. Han har även tennis, karate och fotboll om dagarna. Han gillar att läsa böcker och ÄLSKAR sina tv spel (som han endast får spela på helger och enstaka minuter i veckan). Han gillar att lyssna på musik och dansa till. Favoriten just nu är Champagne med LMFAO.
Dottern Madeleine 5 år går också i en privat skola men med både pojkar och flickor, än så länge (anledningen till att föräldrar här väljer att sätta barn i pojk och flick skola är för att båda könen har olika inlärningsförmågor och behöver olika stimulanser, fick jag förklarat av Shannon här om dagen). Hon dansar balett en gång i veckan. Hon älskar att sjunga visar och sjunger allt möjligt (i en oerhört hög stämma oftast, haha)
Yngsta sonen Samuel 4-5 månader är en mycket glad och snäll bebis. Första veckan jag var här hade jag inte hört honom gråta någon gång. Men nu har han visat även sina värsta sidor.. Han gillar att åka bil och somnar oftast alla sträckor, korta som långa. Han har nästan lärt sig att rulla på magen själv (liiite hjälp får han). Han har hittat tummen och börjat suga på den. Han är duktig på att vara själv och leka i sitt baby gym och bara ligga och kolla på alla, ler och skrattar och pratar för sig själv för det mesta.

Powerwalk

Tog en morgonpromenad för att lätt börja med träningen (har fortfarande en jobbig rethosta som hindrat mig från träning nu i mer än två veckor). Så gick från huset till busshållsplatsen och tillbaka, 60 min. Som avslutning och belöning hoppa jag ner i poolen och nu ligger jag och solar.. Jobbig start på dagen! :)
image description
image description
image description

God morgon!

Nu har jag plockat bort barnens kläder/leksaker, städat deras rum snabbt, lagt in en disk samt tvätt och städat allmänt rumt i huset. Morgonrutinen är gjord!
Så det är dags för mig att lägga mig ute på altanen och sola, läsa lite, lyssna musik och bara njuta av hösten (höstan här som en varm sommardag i Sverige och en av deras bästa tider, inte för varmt inte för kallt)

Söndag

Idag gjorde jag en vända in till stan igen. Fick skjuts ner till busshållsplatsen och tog sedan bussen in till Brisbane city. Kollektivtrafiken är mycket bra här, så som i Sverige, och det används flitigt. När jag sedan tog bussen hem ville jag se vad lång tid det tar från busshållsplatsen hem så jag gick istället för att ringa efter skjuts. Det tog ca 40 min!! Jo jag bor ute på landet, eller "country" som de säger. Pullenvale heter det och det är massa hästar, fin natur och stooora marker runt omkring oss. Det är riktigt harmoniskt här ute och många fina fåglar som flyger omkring.
Första veckan som au pair har gått väldigt bra. Familjen och barnen är väldigt snälla. Dock har jag inte riktigt koll på mina timmar och hur jag jobbar vilkat ska bli ändringar på. Barnen har en vecka kvar i skolan sedan är det påsk lov. Så efter lovet kommer det bli mer rutin och betsämda scheman för alla.
Opps denna plånbok följde med mig hem idag

Swedish girls

Låt mig presentera mina svenska tjejkompisar Sofia och Lisa.
Dom jobbar också som au pair och vi möttes genom organisationen Culture Care, och klickade direkt! Som jag nämnt tidigare va vi sammanlagt 9 au pair som åkte ner i samma "kull" varav vi tre svenskor. Det lustiga va att just vi tre hamnat närmast varandra i Brisbane medan de andra är ca 1-2 timmar ifrån oss. Vi har alltså ca 20-30 min med bil från varandra (vilket räknas som ett nära avstånd här).
Så idag har vi tjejer åkt in till stan och haft en heldag. Inte stressat runt alls utan chillat från mat ställe till café, affär till affär. Idag gjorde vi bara det stora shoppingscentret Queens mall. Vi hann inte kolla runt i staden så mycket som jag gjorde tidigare i veckan.. Men vi har tid för det! Vi avslutade shoppingrundan med att dela på en flaska vin. Mycket trevligt, mycket skratt!
Hoppas på en lika fin dag imorgon för att ligga vid poolen. Nu är klockan 23.50 här och tror inte jag har varit uppe så länge när jag kommit till Brisbane (varje kväll lägger jag mig runt 10 då jag blir helt slut av att ta hand om/underhålla barnen)
God natt och varma kramar från down under :)
I Sydney Harbour bridge - Sofia, Lisa och jag
En ring jag köpte idag. Lite billigare än den jag hitta på Tiffanys & Co idag som jag vill ha

Swedish pancakes

Yes, familjens första möte med svenska "mat". Swedish pancakes!
Barnen älska det, delicious. Jag gjorde lite pannkakor idag som "snacks" efter skola.. och det gick verkligen hem. De tycker nu att svenska pannkakor är godare än amerikanska (som de äter här as well). Så detta är något jag kommer göra mer. Det är lite smet kvar som vi ska ha till frukost imorgon.
Imorgon ska jag och de två andra svenska au pairer ner till Brisbane city och kolla lite affärer och hänga. Skönt med lite svenskt umgänge i helgen faktiskt. Har nästan inte pratat någon svenska på en hel vecka vilket känns skumt.
Madeleine, William och Michael (Williams kompis)

Babysitter

Idag har jag tagit hand om den yngste grabben, Samuel 4 månader, medan mamman varit ute och lämnat de andra barnen till skola och gjort några ärenden.
Vad har vi gjort idag? Ätit, sovit, gråtit, ätit, spytt, sovit, vaknat, rullat på mage, dreglat, badat.. En liten glad (för det mesta!) bebis talar vi om.
I veckan lärde han sig att rulla över på mage så han är så happy när han gör det.
Here we got Sammi boy :)

Brisbane city

Igår va jag inne i själva Brisbane city. Familjens bostad är något utanför stan (ca 30 min med bil) så jag fick skjuts in med värdmamman som själv skulle in till stan med sin homestylist till vän för att köpa alla möbler och inredning för huset.
Jag skulle säga att Brisbane, och även Sydney, liknar New York med dessa höga byggnader. Eller så är vi svenskar bara ovana med höga skyskrapor..
Lite bilder
Brisbane river
Queensland University of Technology. En av Queenslands bästa business och management universitet. Jag blev så sugen på att läsa någon kurs här så ska verkligen fundera på saken. Dessvärre måste man ha ett student visa (jag har ett working holiday visa)
Precis bredvid universitetet ligger City Botanic Gardens som är en stor fin park
Höga skyskrapor..
Ser ni DHL skylten högt där uppe? :) Jobbet finns med mig..
Queen street mall. Ett stort shoppings center. Det är inte tillåtet att röka på denna zoon som är en stor gata, vilket jag tyckte var helt fantastiskt!
En sushi lunch den dagen. Sushi är så otroligt billigt och vanligt, till och med barnen gillar sushi. Dessa 6 bitar kostar 5,5 $ (ca 40 kr).
Härliga vy..

Sydney by night

Hej hej!
Kom på nu att jag inte har visat några bilder från vår ute kväll i Sydney (den enda eftersom alla andra kvällar va upptagna med skola). Vi börja kvällen med att hälsa på i Jens och hans vänners lägenhet mitt i Sydney, en riktigt fin en. Satt på deras balkong och drack lite vin och snacka.
Vi gick sen till ett ställe som hette Ivy. Riktigt fint ställe, 5 av 5 tosters. Dock sakna jag house musik.. Först upp till terassen med pool och live musik. (Dåliga och suddiga bilder.. tagits med iPhonen och en digitalkamera, tar inte med systemkameran vod utekvällar..)
Sedan ner till night club

Gästrum

Japp, jag har gästrummet än så länge. Och inte ett dåligt en.. Dessa bilder tog jag när jag kom i fredags.
Dessa gåvor fick jag, och alla dessa bilder som flickan ritat (nån dag ska jag presentera hela familjen utan att säga tjejen och killen hela tiden).
Familjen håller på att renovera och bygga ut hela villan så det är många arbetare här om dagarna och nu sitter mamman med en designer för att planera och köpa möbler till vardagsrummet och "mitt rum". Mitt rum håller på att byggas nere så jag kommer få hela nedervåningen för mig själv.
Klockan 14.45 ska barnen hämtas från skola/dagis.. Än så länge kör mamman för att hämta alla. Nästa vecka har vi bokat körlektioner så jag kan känna mig bekväm med körningen. För tro mig, inte bara att det är en ny stad att köra i utan att det är vänstertrafik gör mig galen.
En mugg att ha tandborte och sånt i, pennor, bok om hela Australien, gudie kort för Brisbane, en kalender (av märket kikki-k som tydligen är svenskt men aldrig hört talas om. Mycket står på svenska i den) och en tvål och tvålkopp som lille tjejen själv har valt åt mig
Alla fina bilder lill tjejen har ritat åt mig. Får teckningar varje dag.. gullet
Här inramat som står på mitt nattduksbord

Trött

Trött, utmattad, tom...
Okej första dagen är gjord och det va så mycket att tänka på. Morgon frukost, barnen till skolan, handlat med mamman, hämta barnen, tjejen till balett, killen till tennis, hem och leka, mat, dusch, läggdags..
Barnen är jätte duktiga på att göra alla dessa saker så absolut inget problem med dom, de är väl uppfostrade och lyssnar för det mesta. Men alla nya saker gör mig trött. Det kommer bli bättre :)
Så jag har inte hunnit att ta kort på huset. Klockan är 21.30 och jag är redo för läggdags.

Första helgen med familjen

Jag har sett kängeruer och koalor!!
Idag va vi i en park Brisbane som är en kända turistatraktion. Där fick jag möta alla australienska djur, allt från kängeruer till världens mest farligaste ormar. Alla djuren i parken är vilda djur här i Australien så man kan se alla djur i olika delar av landet. Dessa fina fåglar med olika färger flyger omkring huset titt som tätt. Det va en upplevelse, speciellt att sitta och gå omkring med kängeruerna va speciellt. Jag trodde dock att de skulle vara gulliare, men de ser ut som hundar/får i anskitet. Koalorna känns som får i pälsen, tjocka i pälsen och väldigt mjuka. De luktar eucalyptus :)

Helgen har varit en "laid back" helg där vi har tagit det lugnt och lärt känna varandra. Allt är så nytt och mycket nya intryck hela tiden, så jag blir rätt trött på kvällarna och dagarna så det har varit en alldeles utmärkt helg.
Imorgon gör jag mitt första "arbetspass" så det ska bli spännande. Mer uppdatering imorgon..
Ska även försöka ta lite bilder på huset och mitt rum så alla där hemma får se hur jag kommer bo dessa sex månader.
God natt!

Framme hos familjen

Hej alla dar hemma!
Nu undrar ni sakert hur allt har gatt, super!
Familjen tog val emot mig redan pa flygplatsen med pappan och de tva aldre barnen (William 9 ar och Madeleine 5 ar). Hemma mottes jag av fina gavor fran familjen och fick en rund tur i deras enorma hus. Ja huset ar riktigt stort sa kommer ta ett tag att lara sig alla rummen och vart allt finns. Efter en dusch och en riktigt god middag med grill sitter jag nu har vid datorn och barnen har precis gatt och lagt sig (21.00 tiden har nu..)
Jag ar MYCKET trott och kommer strax ga och lagga mig ocksa.
Sa jag blir ganska kort har ocksa och vantar med att lagga upp bilder tills jag har kommit tillratta med allt nytt.
Samanfattningsvis triv jag mycket bra redan och detta kommer bli ett spannande och roligt halvar. Barnen ar fantastiska, snalla och mycket val uppfostrade..
Nej nu ar jag riktigt trott!

På flygplatsen till Brisbane

15.20 (15.00 original tid men nu 20 min sen) går flyget och vi ska strax gå ombord.

Jag kommer att bli bättre på att uppdatera er alla där hemma med att förklara bilderna och hur dagarna ser ut när jag kommer fram till familjen och dagarna blir något lugnare. Dessa dagar har jag bara lagt upp bilder snabbt för att ni ska se och följa min vardag någorlunda :)


Sista dagen i Sydney

Hej hej!

Nu vantar jag pa flyget till Brisbane dar jag ska bli upphamtad av familjen (pappan med barnen).
Hur kanns det??? Lite nervos men inte sa farligt, jag ar mest forvantansfull.
Dagarna har i Sydney har varit intenvisa med mycket skola. Igar hade vi svenska tjejer en ute kvall med Jens (for dom som inte vet Jens Eriksson en Karlstad kille som pluggar har i Sydney nu) och en av hans svenska van.

NU har jag inte mycket tid med internet sa snabbt ska jag lagga upp bilderna.

See you in Brisbane!


Andra dagen!

God kväll!
Andra dagen har varit sig lik med skola 8.30 till 17.00. Många kan undra över vad vi lär oss i skolan, och aldrig trodde jag att det fanns så mycket att lära sig, men visserligen fyller vi dessa timmar med barnsäkerhet (DON'T SHAKE THE BABY), barnlekar, uppfostran och mycket där omkring. En kurs för att vara förälder mer eller mindre..
En kul grej vi fick reda på idag är att jag och de svenska tjejerna (Lisa och Sofia) kommer att bo ca 20 min ifrån varandra i Brisbane!! :) hur stor va oddsen. De andra tyska tjejerna bor ifrån varandra på olika platser i Brisbane (alla tjejer förutom en ska bo och jobba i Brisbane)
Imorgon är sista dagen på skolan. Sedan ska vi tjejer ta oss en tur i Sydney på kvällen och möta upp en kompis från Karlstad som ska visa oss utelivet här.
Som vanligt är jag sist i sängen bland alla här (jag somnade i sängen runt 20 tidigare idag med kläder på, kamera, dator och allt vid mig och vakna upp 00)
Hörs mer imorgon alla!

Bildmoln


Sydney # 1

Första inlägget på bloggen, första dagen i Sydney!

För att börja med gick min flygresa hur smidigt som helst. Stockholm - Frankfurt - Hong Kong - Sydney. Totalt var flygresan 26 timmar lång vilket jag i stort sett sov mig igenom. På transferbussen på Sydneys flygplats mötte jag svenska au pairen Lisa, och vi va de sista i gänget på nio au pairer. Gänget då: vi är tre svenska tjejer, fem tyska tjejer och en sydkoreansk tjej. Jag och Lisa kommer till hotel runt 22 tiden.. inte så speciellt trötta utan mest förväntansfulla. De andra tjejerna låg i sängarna och sov när vi anlände rummen (vi delar alla på två rum) så efter en efterlängtad dusch la vi oss också. Hade lite svårt att sova den natten eftersom jag sov så mycket redan..

Dagen började 7.00. Upp och ta en plats på toaletten (delar toalett med hela hostel där det finns en toalett på varje våning). 7.30 frukost, 8.00 tåget till au pair skolan där lektionen började 8.30. Och vi hade idag lektion från 8.30 till 17.00 med en timmas lunch. OM det var jobbigt! Vad får vi lära oss? Viktiga hälsofrågor och telefonnummer, vanliga barnsjukdommar, mat och hälsovanor och mycket kring det. Idag har vi också fixat med australienskt bankkort och annat pappersarbete.

Efter en sista runda i Sydney by night beger vi oss återigen till hostel och är tillbaka runt 21.00. Nu är klockan 23.10 och alla i mitt rum har redan somnat.. Jag är också hur trött som helst!

!!TYVÄRR kan jag inte ladda upp några bilder ikväll men detta sega internet. Får försöka imorgon eller när jag kommer till familjen!!


Got natt kramar


RSS 2.0