Torsdag.

Nu på morgenen har jag verkligen stått i och varit en riktig "house wife" typ.. Shan va ute och fixa ärenden medan jag tog had om Sam. Och jag har hunnit med att städa undan barnens rum, plocka bort all tvätt och plocka allmänt iordning i hela huset (under tiden Sam sov tack och lov!). Idag står jag för kvällsmaten och jag hann göra en gulaschsoppa (Tinas gulaschsoppa som är min favorit, blir att se om även barnen gillar det) och till det serveras färskt bröd och pannkakor till efterrätt (Torsdag=soppdag). Kortfattat!
Nu dags för lunch dejt!
Hej :)

Konsten att äta sitt första kex

.. med hela ansiktet. Det är inte lätt när man är lite, men så gullig! Jag kommer behöva damsuga min säng när Sammy har smaskat på kexet.
Nu ligger vi här och sjunger till Svenska topplistan på Spotify. Det är roligt att se att Call me maybe med Carly Rae Jepsen och We are young med Fun feat. Janelle Monáe ligger på svenska topplistan, så som i Australien. Dessa låtar spelas hela tiden här på radion och är så Australien för mig.
Här nedan visar Sammy hur man äter kex vid 6,5 månader:

Fresh orange juice

Från träd, till press & glas. Så färskt det kan bli.
Vi har ett apelsinträd på vår gård och nu är det tiden att skörda de solmogna apelsinerna. Och vad underbart goda dom är, så naturliga och söta till smak.

Winner of Eurovision - Sweden!!

Så måste jag göra ett inlägg om Eurovision och visa min glädje och stolthet för Sverige, Loreen, som "vann hela skiten" som hon så fint utryckte i SVT. Jag hade inte tänkt så långt att hon faktiskt kunde vinna, har inte tänkt något alls på Eurovision här faktiskt.
Och jag antar att snacket om ryska grannies har gått där hemma (här pratas det inte så mycket om Eurovision, men det som sägs är att det isåfall stod mellan Ryssland och Sverige). Hur söta va dom inte!? Har en favorit i gruppen redan :)
Vi svennar var på Stockholm Syndrome, en svensk bar/restaurang och kollade på Eurovision på storbildsskärm. De hade gjort en hel kväll för ESC med uppträdanden, utklädnad och tävlingar. Riktigt trevligt! Och vi snacka med de två svenska killarna som äger resturangen, och de va riktigt trevliga typer. Kommer garanterat gå dit fler gånger för en riktigt svensk måltid (de serverar svensk mat så klart). Svenska ambassadören Sven-Olof som är chef för Svenska ambassaden i Canberra, var på plats också. Hade ett trevligt snacka med honom och kollegorna och vi fick hans visitkort om något skulle hända i Australien.
Och lite extra stolt och glad va man när man satt där inne, men normän (skam vad dåligt det gick för dom, sist!!), tyskar och allt vad det var för nationaliteter där inne på SS.
Nästa år hålls Eurovision i Sverige.. ja då finns det en anledning att komma hem igen. Men vill inte tänka så långt fram, jag njuter varje sekund jag är här! :)

Motorcykel - stads vy - regnskog

En fin söndag bestämde vi oss för att ta motorcykeln och ta ett varv i Brisbanes många skogar och regnskogar. Helt fantastiskt. Mitt första möte med regnskogen och jag fick många "må-bra" pustar inom mig när vi vandra i regnskogen.. alldeles tyst.. bara fåglar och natur. Luften va frisk och lite som en svensk sommar i skogen.. men LÅNGT ifrån lika fint som en regnskog.
Och ja, åkte med min nya vän Greg som är en youtube kändis med många fan (han har en del kanaler allt ifrån matlagning till trädgårdstips).. såklart fick man vara med i en av hans videor. Om ni minns sedan tidigare har jag ju mitt aussie nickname Franzie (framröstat av bland andra Greg).. så varsågoda där hemma "Franzie visits the forest" (tillägg: jag hörde inte vad han sa där i slutet, verka va helt puckad! " Greg: As good as a Swedish forest? Me: Noonooo.. Greg: So Swedish forest is better? Me: No!" Jag trodde han sa att är Svenska skogar bättre än Australienska.. varav jag skulle svara nej, Australienska bättre :P) Anyway.. Enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=FU3azeP9Tp8
En "lookout point", första stoppet

Väl framme till destination regnskog - D'Aguilar National Park
Palm palm, träd träd.. ja ni fattar. Man kan inte få nog av denna fina natur, så ni får stå ut med lite gröna bilder.

Jag va bara tvungen, det såg så läskigt ut men full med adrenalin balanserade jag över. Det va sjukt långt ner (ser inte så läsigt ut på bilden) och jag vart lite nervös.. men oh så häftigt!
Vi lekte..
Mer balansövning.. jag börjar kunna detta!

Framme till ett vattenfall, ett litet sådant.

Bamse kram!
Massivt rotsystem.
Så kan man också ta sig förbi ett fallet träd.
The art of nature
Okej då, sista regnskogsbilden!

Hej hej, Greg heter jag och är en vän till familjen som tar med Andreea på lite äventyr..

.. med min pärla.

En annan utsikt. Vackert va? Frihet..

Hemma igen skulle Sammy provsitta biken, han tyckte inte det va lika kul.

Morsdag i Sverige <3

GRATTIS MAMMA PÅ MORSDAG!
Detta skickade jag hem förra veckan i hopp om att det skulle komma till dig i tid, vilket det tyvärr inte gjort. Hoppas det kommer snart nästa vecka. En bok med fina betydelsefulla dikter om "Mum". Av märket Kikki K som är ett svenskt märke för home/office style, ordning & reda! En svensk kvinna startade företaget i Melbourne som har blivit en bästsäljare runt om i världen. Vi har hela settet av schema och planerings block här hemma.. mer info om märket http://www.kikki-k.com/ Finns dock inte i Sverige vilket är lite synd. Har super fina saker.
Nog om det, idag ska mamma firas :)

Rhi's 22nd birthday night!

BRA KVÄLL! Vi börja på en fin, stilig bar vid namn Moo moo the Wine bar (om nån uppmärksamma skrev jag tidigare att vi skulle va på Lady Lamington, men det blev ändrat för vi hade takterassen bokad och det spöregna igår!) och hade lite fina drinkar där.


MEN vägen till festen var något speciell, som jag nu ska skriva några rader om:
Jag blev inskjutsad av Cameron till busshållsplatsen i spöregnet igår, in till stadsdelen Kenmore (som ligger ca 15 min från vårt hus med bil) för att ta bussen in till stan. Tack tack hoppade jag fort ur bilen (jag va redan sen till stan då Sofia och Lisa redan va inne och vänta på mig) och tog mina saker... trodde jag.. till jag insåg när jag ser Cameron svänga av påväg hem. MIN VÄSKA!! Crap, jag glömde den i bilen.. med pengar.. telefon.. ALLT! Vad fan gör jag nu, i spöregn, klänning, high heals!? (det går INTE ens på dagen att gå hem för det är en lång trafikerad landsväg hem till oss). Lite panikartad  springer jag in till en restaurang och ber om att få låna telefon "Hi, could I please borrow your phone.. eeh.. I can't any numbers in my head to call.. eeh could I find the numbers on the Internet?" Ja jag vet inte allt vad jag sa under den korta tiden till personalen som hade en busy night. En familj iaktog mig och hörde allt vad jag sa.. de gick fram till mig och fråga om jag behövde hjälp, behöver skjuts någonstans. JA!! Jag förklara situationen och de förstod mig. Vi kommer hem och jag kommer in, Shannon öppnar. Cameron är påväg till Kenmore igen för att se om jag är kvar.. Fuck! Haha, Shannon ringer Cameron och säger att vi ska mötas på vägen så jag får väskan.. Familjen så snällt skjusar tillbaka mig, jag tar väsken och jag får skjuts in till busshållsplatsen igen.. och nu MED väskan. Under hela denna turen hann jag bekanta mig med familjen och de blev intresserade av mig för jag jobbar som nanny, de ville ha mitt nummer och jag fick mammans visitkort för att kanske höras om jobb. Detta hände mig.. gissa om jag blev glad att jag anlände festen till slut, 1,5 timmar senare. Och den första shoten satt så fint!

Åter till festen.. så efter ett par drinkar och vimmel gick vi kl 12 vidare till ett ställe i The Vally (stadsdelen där de flesta nattklubbar håller till) och till Our place som det hette. Inte så kul tyckte vi svenska tjejer, så vi drog vidare till Rics där vi mötte upp våra aussie kompisar som vi träffa en annan kväll. Det va kul! Och vi va kvar där hela kvällen.. till de stängde vid 4. Sen gick vi hem.. kom hem 5? prata hela natten (morgonen?) sov några timmar från 7-12 (satte klockan på 12), gick upp för att åka iväg till ett fint ställe för brunch och sen fick jag skjuts hem.
Sammanfattningsvis: GRYM KVÄLL!

Va så upptagen med att ha kul igår så vi tog inte ett enda kort igår! Så kan inte visa hur hår och smink såg ut igår (blev super nöjd med outfiten). Men jag satte på mig kläderna nu lite fort och knäppte några bilder för att visa hur klänningen sitter på.
Det va då spets upp till..
.. så knyter man där bak till en rosett. Öppen rygg. Klänningen va strykt och fin igår.. Så ser den ut idag när jag sovit i den.
Nya favoriter! Mocka, as bekväma, skit snygga!

Today is...

FRIDAY!
En regning dag och vad passar inte bättre att göra en kladdkaka på det. Kladdkaka, bär och grädde fick bli dagens afternoon tea :) & ännu en success, barnen älska det och slicka av tallrikarna (vem gillar inte kladdkaka?)
Stress idag med, ska strax hoppa in i duschen gör göra mig iordning för kvällens festligheter.

Onsdag - konfirmation.

Idag har jag gjort en runda på stan för att inhandla lite för helgens festligheter. Shannons syster fyllde år i måndags 22 år och ska firas på fredag. Jag och mina tjejer är bjudna till hennes fest på fredag som börjar på en fin liten bar Lady Lamington.
Nog om det, idag onsdag tar William 9 år konfiramtion. Lite tidigt kan tyckas men så funkar det här i landet annorlunda. Stress fort iväg men inlägget, starx ska alla sitta i bilen!
Till mamma som alltid undrar vad nytt jag köpt, speciellt till dig för att visa :)
Klänningen gör sig inte rättvis på denna bild, den är mycket fin i bak och öppen rygg. Bootsen är jag riktigt nöjd med (dock lite väl dyra för en au pairs plånbok)

Myskillen!

Idag har jag hängt med Sammy :) (6.30-12 & 14.30-20 ser mina tider ut idag, mycket övertid!).

Vad har vi gjort idag? Sovit, ätit, bajsat (ursäkta offentligheten) TVÅ GÅNGER hurray, pratat (dadadaaa), pussas & kramas, lyssnat på musik, tränat på att krypa, dreglat, skrikigt, gråtit pytte lite men oftaste GLÄDJE och SKRATT! Så fort jag kollar på honom får jag ett leende. Så underbar kille!
Vad gör vi nu? Vi ligger i min säng och myser :) Ska kolla på första avsnittet av serien Alcartaz nu, som det har pratats så om. Är nyfiken på vad ni där hemma säger är så bra.
Hugs from us <3

New things todo - #2 yoga

En annan sak här i Australien som jag kommer försöka fokusera på är att utöva Yoga mer. Det är inget nytt för mig då jag försökte regelbundet gå på det i KMTIs lokaler.
Nu på morgonen ska jag till Australian school of medidation and yoga och utöva Hatha yoga - det är något nytt för mig. Nån annan gång ska jag även prova Hot yoga (Bikram yoga) för första gången, det ska bli spännande. Oh ja, jag vill självklart utöva yoga på stranden någon gång också. Dessa fina långa vita stränderna skulle uppfylla en av mina många drömmar.
Namaste.

För exakt ett år sedan..

... var jag i den tuffaste tiden utav universitetet, och pluggade riktigt hårt till de två stora tentor jag hade i början av juni. Jag hade lite ångest över om jag skulle klara dessa. Jag klara dom! Och mycket där till.. Jag har kandidatexamen i ekonomi.

Nu idag, lördag den 19 maj, befinner jag mig så långt ifrån Sverige och skolbänkarna jag kan komma. Jag ligger vid min pool en vinterdag (!) och solar. Jag läser min bok Portrait of Australia och "pluggar" in landet istället och "antecknar" vad jag vill upptäcka här under mitt år. Oj där flög en vit papegoja förbi..
Jag njuter! Detta är jag värd efter min hårda ansträgning alla mina år i skolan och universitetet.
/Me, high on life



Träning träning och.. träning.

Det va ett tag sen jag skrev något här, vad har hänt? Inte mycket har hänt i veckan.. upp tidigt, väcka barnen, gör frukost, klä barnen, det vanliga.

Men i tisdags åkte jag och tjejerna in till det nya gymmet (öppna för två månader sedan, super fräscht allt nytt) Fitness first Platanium (vad nu platanium ska innebära kan man fråga sig, men de uttryckte som att de är lite bättre än andra Fitness first klubbarna). Vi fick för ett tag sen en "prova-på-dagar" på stan och tänka utnyttja dessa. Två dagars prov träning, tisdag och onsdag. Nu ville vi jätte gärna gå på boxen som är imorgon fredag och bad att få ta tisdag och fredag.. det sluta med att vi får provträna där hela månaden ut. Yeeey jag blev gladast!!
Så jag har utnyttjat detta till max, som jag har längtat efter att gå på gruppträning är helt otroligt. Blev super glad av första passet. Igår va jag på Spinning + pilates, idag va jag på Bodycombat + yoga. Imorgon ska vi på Box :) Om någon minns så har jag skrivit om Fitness first förut, detta svin dyra gym som tar §190 i veckan!! Jag kommer då inte börja att träna där, men kan spela på att jag är intresserad i vilket fall. Att få två veckors gratis träning på Australiens dyraste (?) gym blir man tacksam för. Sedan har jag också en veckas gratis träning på en annan Fitness first klubb nära mig (ja tack, varför inte). Så jobbar man som au pair :)
Allt för mig idag, träning träning och träning är min största fokus just nu! Och jag älskar't!
Andrea, hah kunde vart jag.. men jag stavas med två e! Och är några gympass efter dessutom..

Helgerna blir bara..

.. BÄTTRE! Ännu en toppen helg, och tackar mina underbara tjejer för det :) Igår hade vi en spontan, lyckad utekväll. Vi skulle bara sitta på en bar och ta nått glas.. sluta med att vi kom hem 4 inatt. Träffa några trevliga snubbar på baren, följde med till en uteställe och dansade och hade det såååå kul!
Morgonen va en liten pina.. Gick upp 8 för att lyssna på William sjunga i kyrkan. Kl 10 hade vi au pair möte (och träffat de två nya svenskorna som anlänt). Sovit 4 timmar = super trött!
Dagen har ändå varit bra. Efter mötet gick vi till världens chokladigaste ställe och hade bästa fika/lunch! Lycka för själen :)

Choklad.
Min lunch! Nee jag skojar inte.
Jag och Lisa dela på på det mesta idag :)

Extraknäck!

Tar ett nannyshift för mammans systers barn; Ruby 5 år och Louis 2 år. 15-20 sedan åker jag in till stan för att möta upp tjejerna för en barrunda.
Hej hopp!!

Williams fotbolls match (australiensk)

Imorse va vi på Williams fotbollsmatch. Som jag har förklarat tidigare är det inte likt den svenska fotbollen. Det är mer likt amerikans fotboll/ruggby. Det är inte blodigt allvarliga matcher nu när de är så små (9 åringar) så det är mest träningsmatcher så ingen vinner riktigt.. Nästa år blir det riktiga matcher.

Hejar ligan.. (inte så verst inne i matchen :P)

Cykeltur i stan

Igår hoppade jag upp på cykeln och tog ett varv runt stan (ja inte en liten tur.. från 11-15). Ett härligt sätt att se stan på. Men så svårt att cykla på bilväg, så som man tydligen ska göra, så jag tog oftast trottoaren som är till för gångare. Vilket fall, det var kul! :)

Här är jag! Hjälmen på (det är LAG på att man måste ha hjälm.. så inte bara jag som ser så fånig ut i hjälm, thank god)
Vad är inte en stor stad utan sitt Chainatown. Ja, här har vi Brisbanes Chinatown. Ska tydligen ha god billig mat här.
Känner nu vinterkylan komma.. Löjligt! :)
South Bank är ett kulturell, utbildnings- och fritids distrikt i Brisbane på södra stranden va floden. Många fina parker (där vi hade picknick med tjejerna en dag), resturanger och mysiga fik, ja mycket att se här.
Längst med floden..
I South bank finns också denna gjorda strand/pool.
Längst floden cyklade jag.. upp mot Kangaroo Point.
Kulturellt va det ja.

Såå underbar cykeltur.
En av många broar..
.. uppe på bron.
Strikt cykel- och gång trafik.
En av Brisbanes bästa lunch sushi ställen. Detta är klockan 12 på dagen, lunchtid och kän sträcker sig ut mot gatan. Vi har ätit här, mycket gott! Och som sagt är sushi MYCKET billigt här, en rulle (ca 5 bitar) kostar endast $2,4 vilke är ca 17 svenska kr.
För denna kvinna som hittades död för snart två veckor sedan. Idag var hennes begravning. Hennes man var där.. mycket rykten som går om honom och hur hon har kunnat dött. Många inblandade, många gåtor. Blir spännande att höra sanningen, om den kommer komma upp vill säga. Polisen jobbar på..

Creamfields 12 - Gold Coast

Helgen har varit den bästa i Australien so far. Finner inga ord att beskriva känslan och stämningen på Creamfilds, inga tvivel om den bästa festivalen och spelningar jag varit på. Mitt glädjerus har lagt sig lite, men så fort jag hör någon låt som spelades på Creamfields (hörde senast In my mind med Alesso (Axwell) på radion i bilen när jag körde igår, tur att jag va själv i bilen för låten spelades i bott) kommer stämningen tillbaka. Försöker beskriva vår helg i bilder istället..
Ännu en video Mikey spelat in från Creamfields i Sydney, favoritlåt just nu! http://www.youtube.com/watch?v=Zw0YY6oGTNY
DAG 1
Vanen vi åkte/bodde i, eller hippie buss som det tydligen kallas. Festivaaal känsla!!
"En bra kombo in en kombi"
Turistade i Tweed Heads
Här har vi Surfers Paradis på andra sidan..

.. och här står vi i Surfers (två dagar senare) och har Tweed Heads på andra sidan.
Lisa hitta sin perfekta dörrmatta!
Stod mellan två stater, New South Wales (där Sydney ligger) och Queensland (Brisbane där jag bor)

Våra middagar bestod utav pasta med pasta sås, enklare än så blev det inte :)

Här har vi Lisas fötter.. hon sov ovanför oss. Mysig stämning!
DAG 2

Första glaset hälldes upp vid.. 11 snoret på morgonen? Festivalen började 12 på dagen!


Creamfields!

Australienska Djs Bombs Away

Dirthy South
Vakten vi rockade med.

Här tog han kort på oss. Vi stod längst fram från 16-22 (stod upp alla dessa timmar dessutom, jag fick TRÄNINGSVERK i benen, armarna och magen dagen efter HAH). Vi "lärde känna" en del där framme, varav en kille i Creamfields crew :)
Sist och framförallt störst - David Guetta! Inte bara jublet från publiken blev högre utan även musiken och basen höjdes rejält. Han va klart bäst (även Alesso och Dirthy South var mina favoriter) då han var med publiken hela tiden och kollade ut. Han kollade mycket åt vårat håll för vi hade Creamfields crewet på vår sida så vi stod och rockade loss med dom och Guettas vyer mot oss.

Sedan kom Guetta fram till alla oss längst fram i publiken, och jag tog i hans hand och det va stort. Första reaktionen - vilken sträv hand! Hahah
DAG 3
Dagen efter..
.. inga fel att ligga på stranden då!

Hem til Brisbane igen. Hej då underbara helg!

In my mind

Njuter, minns tillbaka och har bara Creamfields in my mind just nu!
Helt tagen av helgen och beskiver mer imorgon efter att ha smält hela resan och festivalen. Best weekend in Australien so far.
En video från min nya vän Mikey. Här från Sydney där han jobbade.. minst lika bra (om inte bättre) uppträdande i Gold Coast!
http://www.youtube.com/watch?v=U1SItu7FPvo&feature=youtu.be

Roadtrip!

Destination: Gold Coast - Creamfield -12!
Jag och tjejerna tar en roadtrip med Sofias familjs gamla van (typ ur gammal!), det ska bli skoj :D Åker idag lördag och kommer tillbaka måndag (måndag är en Labour day=ledig)
Söndag är den stora festivalen Creamfield bland annat Guetta, Congorock, Alesso, Dirty South. Kommer bli grymt!!
Springer runt och packar det sista här. Snart kommer Sofia och Lisa och hämtar upp mig, så bäst jag skyndar mig nu. Så hej så länge!!



New things todo - #1 ridning

I Australien kommer jag finna nya intressen som jag inte har möjlighet/tid att göra i Sverige - #1 ridning. Älskar hästar och rida, så det kommer jag göra mer här och pyssla med det på fritiden. Shannon har en vän som har hästar och jobbar bl.a. volentär där handikappade barn får rida. Är erbjuden att hjälpa till där vilket jag självklart tar emot när jag har tid :) Kommer befinna mig i hennes stall så fort hon behöver hjälp och jag har tid över. Idag träffade vi hästarna för första gången.

Här borstas lilla ponnyn "Poppy"
En kompis i hennes storlek :)

Det här är "min" hingst!

In love.
Lillgrabben va minsann inte rädd för stora hästarna.


Williams tur att rida på stora pollen

Min tur - som jag längtat! (och där dog kameran, slut)

En vanlig dag..

Hej hopp!
Vi hade en fruktansvär natt kan man säga. Brandlarmet gick igång (falskt larm), jag och Shannon visste inte hur vi fick stopp på det och det tjöt som bara tusan i säkert 10 minuter. INGA BARN vaknade! Helt otrolig, medan en annan hade ont i öronen och det tjöt i huvudet innan man lyckades somna om igen..
Dagen började men en morgon löpning. Åkte sedan in till stan med Camerons bil (BMW Land Rover, ingen försäkring som täcker mig så gissa om jag körde super säkert - hell yeah!). Barnen kom hem - har bakat en sats med regnbågsmuffins igen för det gick verkligen hem. Eftersom William och Madeline inte fick några av de första muffinsen, utan alla skulle till skolan, har jag fått höra tjatet hela veckan "när ska vi göra regnbågsmuffins till oss!?"
Jag fick paket idag.. världens bästa mamma som läser min blogg, lakris och choklad!
Klockan är 21.27 här, jag är super trött och jag säger nu god natt!

RSS 2.0