Sverige i mitt hjärta!

Nu leder vårt Sverige/Europa trip mot sitt slut.. och så även motivationen till att turista och ta massa bilder (dessvärre). Sista dagen här i Stockholm bjöd iaf på strålande solsken!
 
 
Våra tre dagar i Stockholm har haft blandade känslor; dels har det varit jobbigt och utdragen tid på att åka tillbaka till Australien. Det räckte inte med att vi redan sa hej då till Karlstad, vi skulle tillbringa ytterligare tre dagar i Sverige efter det. Men helgen har varit mestadels positiv, som att lämna det bästa till sista - huvudstaden Stockholm. Sam tyckte bäst om Stockholm (av de ynka få Karlstad och Göteborg som vi endast såg. Skyller på kalla vädret..) med kriterierna att det finns alltid något att hitta på i Stockholm. Mycket att se, mycket historia och kultur, mycket att äta. Dessa dagar har vi sett Gamla stan och Slottet, Söder- och Östermalm, Innerstan, Djurgården och Vasamuseet. Med tanke på vädret (mellan -4 till -9 garder) har vi gjort så mycket som möjligt för att vara ute.
 
Just nu är klockan 22.00 och alldeles för mycket för oss som ska gå upp kl 4. Men vi har en del kvar att göra innan det är dags att sova, som detta inlägg tex :)
 
Gamla stan
 
 
Slottet
 
Utsikt från Katarinavägen
 
Södermalm - påväg till Skinnarviksberget.
 
 
 
Gullig hund som va trött på husses/mattes(?) ateljé.
 
 
 
 
 
Utsikt från Skinnarviksberget.
 
 
Kallttt, blåsigt.. brrr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Östermalm.
 
 
 
 
 
Ful fisk!
 
Min svensk :)
 
Stureplan och Sturegallerian.
 
 
Fika med fina vänner Lisa och Martin på Sturekatten!
 
Djurgården och Nordiska museet (gick inte in där dock).
 
 
 
 
Vasamuseet - ett Svensk skepp från 1628 och låg under vatten och jord i 333 år till 1961 började arbete att lyfta upp och rusta upp vraket.
 
 
 
 
Originalet på båten.
 
 
 
90% av Vasaskeppet är original från 1628.
 
 
 
Hur stegvis skeppet lyftes upp.
 
 
Djurgårdsbron.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0